Näin hyödynnät latausajan netissä pelaamalla

Päivitetty: 23.5.2023

Näin hyödynnät latausajan netissä

Toisin kuin polttoainekäyttöiset ajoneuvot, jotka voidaan tankata muutamassa minuutissa, sähköajoneuvojen täyteen latautuminen voi kestää melko kauankin, vaikka nykyään onkin olemassa älykkäitä sähköautojen latureita, jotka ovat merkittävästi lyhentäneet sähköauton lataamiseen kuluvaa aikaa. Polttoaine- tai latausasemalla odottaminen voi kuitenkin olla todella tylsää, ja kukaan ei halua tuntea oloaan kyllästyneeksi. Mutta ei syytä huoleen: jos olet tylsistynyt latausasemalla, voit myös kuluttaa aikaasi pelaamalla videopelejä netissä latauksen aikana. Siinä vasta aika kuluukin kuin siivillä!

Videopelit pelastavat tylsyydeltä

Huolimatta hurjasta edistymisestä akku- ja lataustekniikassa, yksi sähköauton omistamisen harmi ei ole muuttunut: kun akku tyhjenee tien päällä, on pysähdyttävä latausasemalle, kytkettävä virtajohto ja odoteltava. Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on pitkään ollut sen kannalla, että hänen asiakkaansa käyttäisivät tuon ajan syömiseen tai kahvikupillisen juomiseen. He voivat myös lukea kirjaa, käydä läpi sähköposteja ja leikkiä lasten kanssa. Nyt asiakkaille on annettu myös realistisempi tapa kuluttaa aikaa: videopelit.

On mahdollista pelata netissä monia erilaisia pelejä, vaihtoehtoja kyllä riittää. Pelaa casino pelejä NetBet sivuston kautta ja voit jopa rikastua latausta odotellessasi. Mikäpä sen mukavampaa kuin tienata riihikuivaa rahaa, jonka voi käyttää vaikkapa uuteen latauskertaan. Tai jos oikein hyvä tuuri käy, voi ostaa itselleen vaikka toisen Teslan.

Tesla-kuljettajat pääsevät käyttämään pelikokoelma Arcadea, jota voidaan pelata auton keskinäytöllä kun kulutetaan aikaa auton ollessa verkkovirtaan kytkettynä. Niin kauan kuin auto on pysäköitynä, kuljettajat voivat kilpailla vaikkapa klassikko Beach Buggy Racing 2 erikoisversiota, joka on Mario Kart -tyyppinen peli. Pelaaminen tapahtuu 22 radalla ohjaamalla avataria ohjauspyörällä ja jarrupolkimella kiihdytyksen ollessa automaattinen.

Teslan kanssa työskennellyt Vector Unit latasi tämän pelin version sähköajoa koskevilla vinkeillä. Käynnistysvahvistimet, jotka yleensä merkitään typpioksiduulipullolla, ovat nyt superkondensaattoreita. Yleensä ratoja koristavat kaasutölkit ovat Superchargereita. Vector Unit lisäsi myös ”Starman”-hahmon, joka on mallinnettu Roadsteriin kiinnitetyn nuken mukaan, jonka Musk ampui avaruuteen viime vuonna. Tesla antaa kuljettajille pääsyn peleihin, joita he voivat pelata keskinäytöllä. Auton on kuitenkin oltava parkissa.

Digitaalisen maailman visio

Videopelien pelaaminen kämmentietokoneilla autojen takapenkillä on pitkä perinne road tripeillä, mutta Tesla ja muut autonvalmistajat vievät tämän kokemuksen uudelle tasolle. Sähköautojen valmistaja on lisännyt Steam-integroinnin Model S- ja Model X -sähköautoihin, ja tuhansia pelejä on nyt pelata ladatessa. Pelijärjestelmä käyttää Tesla-mallin valtavaa laskentatehoa toimintojensa tehostamiseen.

Sähköautojen käyttökokemuksista vastaava yritys näki ainutlaatuisenmukaansatempaavan autokokemuksen, joka luo enemmän mahdollisuuksia taukoihin, jolloin voidaan katsoa elokuvaa tai pelata videopeliä ajoneuvojen latauksen aikana. Heidän visiossaan digitaalinen maailma sulautuu saumattomasti sähköajoneuvojen kanssa säilyttäen kaiken aina digitaalisesti yhteydessä.

Kun peliominaisuus alun perin lanseerattiin, pelejä oli mahdollista pelata auton liikkuessa. Mutta Tesla muutti myöhemmin ohjelmistoa niin, että pelaaminen on sallittua vain ajoneuvojen ollessa pysäköitynä. Tämä tehtiin turvallisuusongelmien vuoksi sillä ajossa turvallisuus on aina ykkösprioriteetti. Nykyään videopelien ja elokuvien yhdistäminen onkin siis tarkoitettu käytettäväksi vain pysäköitynä tai latauksen aikana. Vaikka kaikki haluavat paremman ajoneuvokokemuksen, on kuitenkin käytettävä tekniikkaa viisaasti ja silloin, kun se on tarkoituksenmukaista.

Muut autonvalmistajat seuraavat perässä

Tesla on ollut innokas ottamaan autovalikoimaansa käyttöön Steamin ja se onkin osa kasvavaa liikettä korkean teknologian viihteen tuomiseksi autoihin. Odotettavissa on että monet muutkin autoyhtiöt laajentavat autojen viihdetarjontaansa.Muiden merkkien on yhtä helppo sisällyttää pelikonsolitekniikkaa ajoneuvoihinsa kuin Teslankin. Se mitä Tesla tekee, ei ole aivan innovatiivista, koska useimmissa autoissa on jo näytöt, ja eri automerkit voivat lisensoida peliteknologiaa. Tesla oli kuitenkin ensimmäinen merkki, joka toteuttaa tätä hanketta suoraan.

Tesla-huuma on kovassa nosteessa

Tesla Model Y

Suomessa käytettyjen sähköautojen parissa on viime kuukausina käynyt melkoinen kuhina. Suurin osa asiakkaista haluaa itselleen nimenomaan Teslan. Samanaikaisesti uusien sähköautojen kysyntä on vastaavasti laskenut. Tälle ilmiölle syynä pidetään sähköautojen hankintatuen loppumista. Lisäksi uusien autojen kysyntään on vaikuttanut myös komponenttipula, joka vaivaa monia autovalmistajia.

Tesla autot Suomessa käyvät kaupaksi kuin kuumille kiville. Tähän vaikuttaa Teslan viime vuoden loppupuolella tekemä päätös hintojen laskusta. Teslan laskiessa hintoja asiakkaat tilaavat vähemmän muita sähköautomerkkejä. Ainakaan tällä hetkellä muut autonvalmistajat eivät ole reagoineet hinnanlaskuun, päinvastoin niiden pyyntihinnat ovat vertailujaksoon verrattuna nousseet. Autoliikkeet eivät ehdi edes tuomaan maahan Saksasta hankittua käytettyä Teslaa kun se on jo myyty. Eräänlainen Tesla-buumi on siis päällä. Ennen tyypillinen sähköauton ostaja oli tekniikasta kiinnostunut insinööri, nykyään Teslan voi ostaa ihan tavallinen perhe.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:​

Sisällysluettelo

Sähkövertailu
Sähkövertailu.fi:n tarkoituksena on auttaa suomalaisia vertailemaan sähkösopimuksia, jotta he voivat löytää itselleen parhaan sähkösopimuksen ja saada samalla selvää säästöä.