Klapikoneet vertailussa - löydä para klapikone tarpeisiisi (2023)

Päivitetty: 26.5.2023

Paras klapikone vertailu

Klapikone on kone, jota käytetään puun klapien valmistamiseen. Kone koostuu useista osista, kuten moottorista, halkaisuterästä, syöttökuljettimesta ja ohjauspaneelista. Koneen toimintaperiaate on hyvinkin yksinkertainen: se ottaa syöttökuljettimella puutavarat vastaan, syöttää ne halkaisuterän alle ja halkaisee ne klapeiksi.

Klapikoneet ovat erittäin tehokkaita ja nopeita, mikä tekee niistä suosittuja niin kotitalouksien kuin myös metsäalan ammattilaisten käytössä. Ne säästävät aikaa ja vaivaa, kun puun halkaiseminen tehdään koneella manuaalisen halkaisun sijasta.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

Pilkemaster EVO 36 klapikone

Pilkemaster EVO -sarjan klapikoneen voit varustella juuri sellaiseksi kuin tarvitset.

Pilkemaster EVO 30 klapikone

Voimanlähteinä voit käyttää traktoria, polttomoottoria tai sähkömoottoria. Traktori versioon voi yhdistää poltto- tai sähkömoottorin halutessaan.

Timco 6T 52cm halkomakone jaloilla

Timco 6T 52 cm halkomakone on sähkömoottorilla toimiva halkomakone.

Klapikoneet voivat olla erikokoisia ja -tehoisia, ja niiden hinta vaihtelee merkistä ja mallista riippuen. Tässä tekstissä tarkastelemme erilaisten klapikoneiden ominaisuuksia ja sovelluskohteita, joiden avulla on helppo valita paras klapikone omiin käyttötarkoituksiin sopivaksi. 

Parhaat Klapikoneet

/5

Pilkemaster EVO 30 on tehokas ja turvallinen klapikone, joka soveltuu monenlaiseen käyttöön. Koneen runko mukautuu käyttäjän mittoihin, mikä mahdollistaa ergonomisen työskentelyasennon. Koneessa on automaattisesti voideltava ketjusaha ja ainutlaatuinen halkaisumekaniikka, jonka avulla voit sahata ja halkaista useita pieniä puita kerralla. Koneen poistokuljetin on hiljainen ja liikkuu lähes äänettömästi, ja sitä voidaan myös kääntää useampaan suuntaan.

Uittokalusto:
5/5

Pilkemaster EVO -sarjan klapikone on voimakas ja mukautuva kone, jonka runko säätää työasentosi ergonomiseksi. Hiljainen ketjusaha katkaisee puut tehokkaasti, kun taas halkaisukourun avoin rakenne pitää roskat ja puunsäleet poissa koneesta. Automaattinen halkaisuvoiman säätö varmistaa tehokkaan työskentelyn, kun kone säätyy automaattisesti puun koon ja kovuuden mukaan. Koneella on myös erillishalkaisutoiminto.

/5

Pilkemaster GO! on ehdottomasti paras klapikone ammattikäyttöön. Sitä voidaan siirtää kätevästi työpisteeltä toiselle esimerkiksi henkilöauton tai mönkijän perässä. Koneen halkaisuvoima on 5.6 tonnia, joka riittää jopa 30 cm paksujen puiden halkaisemiseen. Koneessa on automaattisesti voiteleva ketjusaha ja halkaisuterä säätyy automaattisesti puun paksuuden mukaan. Pilkemaster GO!:ssa on pitkä 3.7 metrin sivusuunnassa kääntyvä kuljetin, joka mahdollistaa klapien tekemisen ilman koneen siirtämistä.

Uittokalusto:
5/5

Timcon 12T halkomakone toimii omaan moottoriinsa pohjautuen, joten sähköä ei tarvita. Tämä tekee siitä erittäin käytännöllisen metsässä tai muissa sähköttömissä paikoissa. Huippunopea hydraulipumppu mahdollistaa sylinterin liikkeen vain 3 sekunnissaKoneessa on 6,5 hp:n Ducar 168F (DH196) moottori, jonka iskutilavuus on 196 cm³. Halkaisuteho on 12 tonnia ja maksimipuun pituus on 51 cm sekä halkaisija 26 cm.

Uittokalusto:
5/5

Timco 8T halkomakone on tehokas ja vahva halkomakone bensiinimoottorilla, joka sopii isoimpienkin pöllien halkaisuun. Halkaisuvoima on 8 tonnia ja halkaisupituus max 52 cm. Kaksinopeuksinen sylinteri sekä säädettävät asetukset eripituisille haloille varmistavat helpon ja turvallisen käytön.

Uittokalusto:
5/5

Timco 22T pikahalkomakone on nopea ja laadukas halkomakone, joka käyttää omaa 6,5 hv 4-tahtimoottoriaan, joten sähköjohtoja ei tarvita. Sylinteri halkaisee puut muutamassa sekunnissa, ja halkaisu voidaan tehdä vaaka- tai pystyasennossa. Kone on helppo siirtää esimerkiksi mönkijällä sen 16” ilmakumipyörien ansiosta.

/5

Timco 6T 52 cm sähköhalkomakone halkaisee jopa 52 cm pituiset puut helposti. Laitteessa on 6 tonnin puristusvoima ja se täyttää uusimmat turvallisuusstandardit. Mukana tuleva teline helpottaa työskentelyä ja renkaat tekevät koneen liikuttelusta helppoa. Moottori toimii 230V/50Hz jännitteellä ja tuottaa 1800W tehoa. Koneen suojausluokka on IP54 ja maksimipuun halkaisija on 25 cm. Hydrauliikkasäiliön tilavuus on 3,5 litraa ja kone on CE- ja EN-hyväksytty.

Klapikoneen käytön tehokkuus: vinkit nopeampaan ja helpompaan puunkäsittelyyn

Klapikone on erinomainen työkalu puunkäsittelyyn, mutta sen käytön tehokkuus riippuu monista tekijöistä. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä klapikonetyöskentelystä nopeampaa ja helpompaa.

Ensimmäinen vinkki on varmistaa, että klapikone on sijoitettu tasaiselle ja vakaalle alustalle. Epätasainen tai liukas pinta voi haitata klapikonetyöskentelyä ja aiheuttaa vaaratilanteita. Lisäksi klapikoneen on oltava oikein säädetty, jotta se toimii tehokkaasti ja turvallisesti.

Toinen vinkki on käyttää oikeita klapikonetarvikkeita, kuten klapikoneen terää ja teräketjua. Terän ja teräketjun on oltava riittävän teräviä ja kunnossa, jotta puunkäsittely sujuu nopeasti ja tehokkaasti. Tämä myös vähentää huoltokustannuksia ja pidentää klapikonelaitteen käyttöikää. On tärkeää käyttää aina valmistajan suosittelemia klapikonetarvikkeita, kuten terää ja teräketjua, jotta varmistetaan laitteen turvallinen ja tehokas käyttö. Valmistajan suosittelemien tarvikkeiden käyttäminen takaa myös sen, että klapikoneen takuu säilyy voimassa. Epäsuositeltujen tarvikkeiden käyttäminen voi aiheuttaa laitteeseen vaurioita ja vaikuttaa sen toimintaan, mikä taas voi johtaa korkeisiin huoltokustannuksiin ja lyhyempään käyttöikään.

Kolmas vinkki on käyttää klapikoneen lisävarusteita, kuten klapikoneen puutelinettä. Teline auttaa pitämään puumateriaalin paikoillaan ja mahdollistaa nopeamman ja tarkemman työskentelyn.

Moottorisaha on myös kätevä lisä klapikoneen käytön yhteydessä. Moottorisahalla voi tarvittaessa sahata suurempia polttopuita ennen niiden syöttämistä klapikoneeseen. Tutustu Echo-moottorisahat vertailuun täältä.

Muista pitää turvallisuus mielessä koko klapikonetyöskentelyn ajan. Käytä asianmukaista suojavarustusta, kuten kypärää ja kuulosuojaimia. Varmista myös, että käytät klapikonetta vain niissä olosuhteissa, joissa se on turvallista käyttää.

Näiden vinkkien avulla voit tehdä klapikonetyöskentelystä nopeampaa ja helpompaa, samalla kun varmistat turvallisuutesi ja klapikonelaitteen tehokkaan käytön.

Usein kysytyt kysymykset:

Kannattavuus klapikoneen hankinnassa riippuu monesta tekijästä, kuten siitä kuinka paljon käytät polttopuita, mistä saat puut, millä tavoin hankit puita ja kuinka paljon aikaa ja vaivaa haluat säästää halkomalla itse. Klapikoneen hankinta voi olla hyvä sijoitus, jos poltat paljon puuta ja sinulla on säännöllinen tarve valmistaa omia polttopuita. Koneen käyttö nopeuttaa ja helpottaa halkomista, säästäen samalla aikaa ja vaivaa.

Halkomakoneen käyttö pakkasella on mahdollista, mutta se riippuu tarkemmin kyseisen halkomakoneen teknisistä ominaisuuksista, ja valmistajan ohjeista. Useimmat halkomakoneet toimivat hydraulisesti, ja pakkasella hydrauliöljy voi paksuuntua ja hidastaa koneen toimintaa. Joidenkin halkomakoneiden valmistajat suosittelevat käyttämään erityistä pakkasenkestävää hydrauliöljyä, kun taas toiset suosittelevat varastoimaan koneen sisällä lämpimässä ennen käyttöä.

On tärkeää lukea käyttöohjeet huolellisesti ja noudattaa valmistajan suosituksia käytön turvallisuuden ja laitteen pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

Klapikone on kone, joka käyttää moottoria ja halkaisuterää halkaistavan puun halkaisemiseen pienempiin osiin, kuten klapeiksi. Koneessa on yleensä syöttöaukko, johon asetetaan halkaistava puu. Koneen moottori käynnistetään ja se liikuttaa halkaisuterää, joka painetaan puuta vasten puristaen sen halki. Halkaistu puu kulkee sitten halkaisijan yli ja putoaa pois koneen toiselta puolelta valmiina käytettäväksi.

Halkomakoneita on erilaisia, ja ne voivat käyttää erilaisia voimanlähteitä, kuten sähköä, bensiiniä tai dieselöljyä.

Klapikoneen valmistaja suosittelee yleensä käyttämään tietyn tyyppistä tai luokkaista hydrauliöljyä, joka täyttää standardit ja vaatimukset. Esimerkiksi Timco 22T pikahalkomakoneessa suositellaan käyttämään 32S hydrauliöljyä.

On tärkeää tarkistaa käyttöohjeesta tai valmistajan suosituksista oikea hydrauliöljyn tyyppi ja varmistaa, että sitä käytetään asianmukaisesti. Liian paksu tai ohut hydrauliöljy voi vaikuttaa halkomakoneen suorituskykyyn ja aiheuttaa vaurioita laitteelle.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:​

Teslasuomi.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

→ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia