fbpx

Automaalari Palkka: Ammattilaisen Tienaaminen Suomessa

Automaalari Palkka

Automaalari on tärkeä osa autojen huolto- ja korjaustöitä tekevää työryhmää. Heidän tehtäviinsä kuuluu autojen ja muiden ajoneuvojen maalaus sekä maalipinnan korjaukset. Mutta mitä automaalari tienaa Suomessa? Tässä artikkelissa keskitymme automaalari palkkaan, sekä vertailemme sitä automekaanikko palkkaan.

Automaalari Palkka: Mitä voit odottaa?

Automaalari palkka vaihtelee usein työkokemuksen, koulutuksen ja työpaikan sijainnin mukaan. Autoala.fi mukaan automaalarien aloituspalkka on keskimäärin 2200 euroa kuukaudessa, ja kokemus voi nostaa tämän summan 2500–2700 euroon kuukaudessa. Automaalareiden palkat voivat vaihdella myös työnkuvan mukaan, ja erikoistuminen tiettyyn osa-alueeseen voi tuoda lisätienestejä.

Palkkavertailu.com ja Työpaikat.oikotie.fi -sivustojen mukaan automaalarien keskimääräinen palkka Suomessa on noin 2600 euroa kuukaudessa. Tämä on varsin linjassa Autoala.fi:n antamien lukujen kanssa.

Automaalari vs. Automekaanikko palkka

Automekaanikko palkka on usein verrattavissa automaalari palkkaan. Duunitori.fi -sivuston mukaan automekaanikkojen keskipalkka on noin 2500 euroa kuukaudessa, joka on hieman automaalarien keskipalkan alapuolella.

Automekaanikkojen palkka voi kuitenkin kasvaa merkittävästi työkokemuksen ja erikoistumisen myötä. Molemmat ammatit vaativat tarkkuutta, ammattitaitoa ja jatkuvaa oppimista, joten molemmilla aloilla palkkaus voi parantua merkittävästi kokemuksen karttuessa.

Palkka ja Kokemus

Kuten useimmissa ammateissa, myös automaalari palkka kasvaa kokemuksen myötä. Keskustelu.suomi24.fi ja vauva.fi -foorumien mukaan useat automaalarien uralla edenneet henkilöt ovat raportoineet palkkojen nousevan vuosien myötä. Kokeneet automaalarien palkat voivat olla jopa 3000 euroa kuukaudessa tai enemmän.

Lopuksi

On tärkeää muistaa, että palkka ei ole ainoa tekijä, joka tekee ammatista palkitsevan. Automaalarit ja automekaanikot tekevät tärkeää työtä, joka vaatii taitoa, tarkkuutta ja omistautumista. Työn itsensä tulisi olla palkitsevaa, eikä pelkästään rahallinen korvaus ole merkittävä. Ammatinvalinnassa kannattaakin huomioida myös työn mielekkyys, työyhteisö ja mahdollisuudet kehittyä ja edetä uralla.

Usein kysytyt kysymykset

Lähteet: Autoala.fi, Palkkavertailu.com, Työpaikat.oikotie.fi, Duunitori.fi, Keskustelu.suomi24.fi, vauva.fi.