Tesla Supercharger: EV- latauksen maailmaa mullistava ratkaisu

Sähköautojen yleistyessä tarve nopeille ja luotettaville latausratkaisuille on kasvanut entisestään. Tesla, yksi maailman johtavista sähköautovalmistajista tunnisti tämän tarpeen ja loi siihen ratkaisun: Tesla Superchargerin.

Tesla Supercharger on sähköautojen latausverkosto, joka tarjoaa nopean ja kätevän latausmahdollisuuden kaikille Tesla- omistajille. Supercharger -asemat sijaitsevat strategisesti ympäri maailmaa, ja niitä lisätään jatkuvasti. Tällä hetkellä Supercharger -latausasemia on maailmanlaajuisesti jo yli 40 000 kappaletta.

Tesla Supercharger Suomi on osa laajempaa Supercharger -verkostoa, joka kattaa yli 40 maata ympäri maailmaa. Suomessa on tällä hetkellä yhteensä 21 Tesla Supercharger -latausasemaa, jotka sijaitsevat eri puolilla maata kuten Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Rovaniemellä. Supercharger Suomi on edistänyt sähköautoilun suosiota myös suomessa, sillä kuljettajat voivat ajaa pitkiäkin matkoja ilman huolta akun loppumisesta, tai pitkistä latausajoista. Suomen Supercharger -latausasemien verkosto kasvaa myös jatkuvasti, mikä lisää sähköautoilun houkuttelevuutta koko maassa.

Tesla Supercharger Map – löydä lähin latauspiste matkallesi

Tesla Supercharger Map on interaktiivinen kartta, joka näyttää kaikki Tesla Supercharger – latausasemat ympäri maailmaa. Kartta on saatavilla Tesla- sovelluksessa sekä Teslan verkkosivustolla, ja se antaa kuljettajalle mahdollisuuden suunnitella matkansa hyödyntäen Supercharger -latausasemia.

Supercharher Mapin avulla kuljettajat voivat suunnitella lataustaukojaan jo hyvissä ajoin. Kartta näyttää, kuinka pitkään latausasemalla tulee viettää aikaa, jotta akku saadaan ladattua riittävän täyteen seuraavaa matkaosuutta varten. Näin kuljettajat voivat suunnitella lataustaukonsa esimerkiksi aterian tai kahvihetken yhteyteen.

Kartta päivittyy reaaliajassa, joten kuljettajat voivat nähdä latausaseman käytettävyyden ja varmistaa, että latauspaikka on vapaana ennen saapumista paikalle. Tämä vähentää odotusaikaa latausasemalla ja tekee matkanteosta sujuvaa.

Supercharger Map näyttää myös erilaisia latausasemien ominaisuuksia, kuten hinnan, latausnopeuden ja sijainnin. Lisäksi kartta tarjoaa yksityiskohtaisia ohjeita latausasemalle, jotta kuljettajat löytävät perille helposti myös uusilla tuntemattomilla asemilla.

Suomen Supercharger -latausasemien verkosto

Hartola, Finland

Paimio, Finland - Tammisilta

Kuopio, Finland

Kokkola, Finland

Akaa, Finland - Toijala

Kärsämäki, Finland

Rovaniemi, Finland

Jalasjärvi, Finland

Kempele, Finland

Joensuu, Finland

Karesuvanto, Finland

Pyhtää, Finland

Huittinen, Finland

Jyväskylä, Finland

Levi, Finland

Pyhäjärvi, Finland

Vierumäki, Finland

Äänekoski, Finland

Lappeenranta, Finland

Mikkeli, Finland

Pello, Finland

Tesla Supercharger map
Kuvalähde: tesla.com

Lataus – Tärkeä osa sähköautoilua

Supercharger- latausasemat tarjoavat huomattavasti nopeamman latauksen kuin perinteiset latausasemat. Yhdellä Supercharger -latauksella saat jopa 275 kilometriä ajomatkaa vain 15 minuutissa, riippuen kuitenkin auton mallista. Tesla Superchargerilla lataus on siis huomattavasti nopeampaa kuin tavallisilla latausasemilla, joilla täyden latauksen saavuttamiseksi saattaa kulua aikaa useitakin tunteja.

Lataus Superchargerilla on myös erittäin helppoa. Tesla -omistajat voivat käyttää latausasemia Tesla -sovelluksen kautta, joka ohjaa heidät lähimmälle latausasemalle. Lataus alkaa automaattisesti, kun auto kytketään latausasemaan. Myös maksun suorittamisen voi hoitaa helposti suoraan sovelluksen kautta.

Vuonna 2021 Tesla käynnisti Supercharger -pilottikokeilun, joka mahdollistaa myös muiden kuin Tesla- autojen lataamisen latausasemillaan. Pilottikokeilun tarkoituksena on kannustaa yhä useampi sähköautoilun pariin tarjoamalla myös muiden sähköautojen omistajille Supercharger – pikalatausmahdollisuutta.

Tesla Supercharger hinta

Tesla Supercharger -latausasemat ovat suosittuja ympäri maailmaa ja yksi syy tähän on niiden nopeus ja helppous. Yksi yleisimmistä kysymyksistä on kuitenkin Tesla Superchargerin hinta.

Tesla Supercharger -latausasemien hinta vaihtelee alueittain ja maan mukaan. Hinta perustuu useimmiten sähköenergian hintaan kyseisellä alueella, ja se voi täten vaihdella suuresti. Joissain maissa, lataus voi myös olla täysin ilmaista. Useimmiten hinta kuitenkin vaihtelee asemilla noin 0,20–0,50 eur per kWh.

Tesla tarjoaa asiakkailleen myös kuukausimaksullisia palveluita, jotka sisältävät tietyn määrän latauksia per kuukausi.

Usein kysytyt kysymykset:

Tesla Supercharger -latausasemilla on yleensä käytössään kaksi hinnoittelumallia, jotka riippuvat alueesta ja maasta, jossa latausasemat sijaitsevat.

Käytön mukaan hinnoiteltu lataus: Latauksen hinta perustuu käytön määrään (kWh). Hinta vaihtelee alueittain perustuen sen hetkisen sähköenergian hintaan, mutta yleensä se on vain joitakin kymmeniä senttejä per kWh.

Kuukausimaksu: Tesla tarjoaa myös lataussuunnitelmia, jotka antavat käyttäjälleen mahdollisuuden maksaa kiinteä kuukausimaksu. Kiinteä kuukausimaksu oikeuttaa tiettyyn määrään latauksia kuukaudessa.

Tesla tarjosi ennen täysin ilmaista latausta Supercharger -asemillaan, mutta tällä hetkellä elinikäinen ilmainen lataus on vain harvoissa tietyn ajanjakson aikana ostetuissa Tesloissa. Ilmaisten latausten tarkoituksena oli lisätä ihmisten kiinnostusta sähköautoilua, ja etenkin Teslan sähköautoja kohtaan.

Tesla Supercharger latausasemilla voidaan ladata muitakin autoja. Auton omistajan tulee kuitenkin ottaa huomioon Teslan käyttämä latauspistoke, ja hankkia autoonsa mahdollisesti Teslan latauspistokkeeseen soveltuva adapteri.

Latauspisteiden avaaminen muille sähköautoille on osa yhtiön laajempaa pyrkimystä edistää sähköautoliikenteen yleistymistä ja tarjota parempia latausmahdollisuuksia kaikille sähköautoilijoille.

Katso seuraavaksi