Parhaat RC autot 2024 - valitse oma radio ohjattava auto

Päivitetty: 31.5.2023

Parhaat rc autot

RC autot ovat hauskoja, kauko-ohjattavia autoja, joilla ajoa on hauska harrastaa niin yksin kuin perheen tai oman kaveriporukankin kesken. RC-autojen parissa järjestetään myös kilpailuja, joten niitä käytetään hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tällä sivulla esittelemme muutaman vaihtoehdon teknisine tietoineen ja lyhyine esittelyineen. Jos harkitset oman RC-auton ostamista, voit vertailla niitä aluksi keskenään.

Katso meidän TOP 3 valinnat alta tai tutustu muihin sopiviin vaihtoehtoisiin.

ARRMA RC Kraton 6S 4WD BLX V5

Tässä on kauko ohjattava auto, jonka ominaisuudet riittävät vaativaan kilpa-ajoon

ARRMA RC Granite 4X4 3S BLX

Ohjaimen avulla on mahdollista säätää tehoa alemmaksi, josta on hyötyä aloittelevalle tai nuoremmalle harrastajalle.

Team Associated Rc10b74.2 Team Kit

Tämä auto vaatii lisäosia ollakseen toimintakuntoinen. Rakennussarja sisältää vain auton, korin ja siiven. Elektroniikat, pinioni ja renkaat myydään erikseen.

Meidän suosituimmat RC autot

Hobbyfactory.fi:
4/5
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Nelivetoinen 1/10 Granite on kovaan harrastuskäyttöön tarkoitettu RC-auto. Kyseessä on Suomen suosituin malli, joka palvelee vahvoilla ominaisuuksillaan. Auto on varustettu  erinomaisella suorituskyvyllä ja lisäksi sen sähköt kestävät hyvin myös vesilätäköissä ajelua. Myös pito on erinomainen sen hyvien renkaiden ansiosta. Tällä voit nauttia huolettomasti hauskanpidosta missä tahansa maastossa ja siksi sitä voi suositella parhaana mahdollisena ensiautona.

Hobbyfactory.fi:
4/5
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Absima AMT3.4 sopii hyvin perheen ensimmäiseksi monsteriautoksi. Sillä voi ajaa eri sääolosuhteissa. Auto on sekä nopea että voimakas ja se ylittää nelivetoisena esteet vaivattomasti. Se sopii hyvin esimerkiksi RC drift car -harrastukseen. Osia on tähän Absimaan saatavilla runsaasti, jolloin myös huolto on helppoa. RC auton akku ja laturi ei kuulu pakettiin, jolloin ostaja voi valita itselleen sopivimman: NiMh-akku sopii hyvin aloittelijalle ja LiPo-akku taas jo kokeneemmalle.

Hobbyfactory.fi:
5/5
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Tässä on kauko ohjattava auto, jonka ominaisuudet riittävät vaativaan kilpa-ajoon. Autossa yhdistyvät hyvin suunniteltu iskunvaimenningeometria ja korkea huippunopeus – jopa 100 km/h. Uudistettu Arrma Kraton v5 on tarjoaa huippuluokan kestävyyden ja suorituskyvyn ja lisäksi sähkökomponentit ovat vedenkestäviä. Jos auton aiemman version ohjain on tuttu, on hyvä tietää, että uudistettu ohjain on entistä parempi. Se on päivitetty Spektrum SLT3 -radioon. Ohjaimen End Point -säätö parantaa ohjausta entisestään ja tekee mm. kääntyvyydestä portatonta. Lisäksi tehoja on mahdollista rajoittaa ohjaimesta perheen nuorimpia ajatellen. Myös servo on uudistettu ja se on entistä vahvempi ja kestävämpi, vääntäen 19 kg. Etu- ja takatukivarret sekä runko ovat vahvistettuja, joka tuo ajoon lisäkestävyyttä.

Hobbyfactory.fi:
5/5
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Tämä radio ohjattava auto on kovan harrastajan valinta. Arrman monsterin kanssa ei mene peukalo suuhun edes sadekelillä tai talvella, joten sillä voi harrastaa millä kelillä tahansa. Huollettavuus on helppoa, sillä vara- ja tuunausosia löytyy helposti. Myös ohjevideoita on saatavilla runsaasti, joten kuka tahansa osaa niiden avulla huoltaa autoaan. Auton Spektrum SLT3 -radio on yksi parhaista saatavilla olevista RTR-radioista. Ohjaimen avulla on mahdollista säätää tehoa alemmaksi, josta on hyötyä aloittelevalle tai nuoremmalle harrastajalle. Metallirattainen Spektrum S651 -servo on suojattu vedeltä ja sillä ei ole ongelmia renkaiden kääntämisen suhteen. Auton pakkaukseen ei kuulu akkua eikä laturia, joten voit itse valita tarpeisiisi sopivimman. Autossa on EC5-liitin, jonka ansiosta voit halutessasi käyttää akkuja, joista löytyy kyseiset liittimet.

/5
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Tämä omanlaisensa radio-ohjattava auto tarjoaa erilaisen tyylinsä lisäksi myös hyvän suorituskyvyn ja vakaan ajon. Autolla on mahdollista ajaa sekä kuivalla että märällä kelillä, sillä sähkökomponentit on suojattu vedeltä. Takavetoinen Pro2 SC10 omaa hyvän hallittavuuden, kääntyvyyden sekä pidon eli sillä on mukava ajella missä maastossa vain. Auto sopii kestävyytensä vuoksi hyvin kilpailuihin. Hallittavuuteen vaikuttaa merkittävästi laadukas ohjain. Ohjaimesta löytyvät perusominaisuuksien lisäksi myös trimmit sekä ohjauksen ja tehon säädöt. Tehon säädön avulla aloitteleva harrastaja varmistaa, että auto pysyy hallinnassa.

Hobbyfactory.fi:
5/5
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Team Associatedin uusin mestari, RC10B74.2 Team Kit, nostaa radio-ohjattujen autojen standardia entisestään. Päivitetty malli keventää auton painoa, laskee painopistettä ja parantaa ajettavuutta hypyissä sekä töyssyissä. Uudet valetut vaihdelaatikot edessä ja takana sekä muokatut tasauspyörästöt parantavat auton suorituskykyä kiperissä tilanteissa. Lisäksi uudet gull-wing etutukivarret ja LTC-ratassarjat tasauspyörästöissä tekevät autosta helpommin ohjattavan.

Miten löytää itsellesi parhaiten sopiva radio-ohjattava auto?

Löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan radio-ohjattavan auton, sinun tulee ottaa huomioon seuraavat seikat:

Kun olet ottanut huomioon nämä seikat, voit alkaa vertailla erilaisia radio-ohjattavia autoja ja niiden ominaisuuksia. Tee lista mahdollisista vaihtoehdoista ja punnitse niiden hyvät ja huonot puolet. Näin voit tehdä tietoisen päätöksen ja löytää itsellesi parhaiten sopivan radio-ohjattavan auton. Onnea matkaan ja nauti ajamisesta!

Millä kriteereillä valita oma RC-auto?

Markkinoilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja omaa RC-autoa etsivälle. Se, millaiseen käyttöön auto tulee, määrittelee kuitenkin pitkälti, millainen auto kannattaa hankkia. Jos autolla on tarkoitus ajaa lähinnä tasaisella maastolla, hyvällä kelillä, perheen kesken, ei välttämättä ole tarvetta parhaimmille ominaisuuksille. Rankat maastot ja kilpailut sen sijaan vaativat jo kestävämpiä osia ja tällöin kannattaakin satsata korkeaan laatuun. RC autot eivät suinkaan ole kaikki samanlaisia, vaan niiden ominaisuuksissa voi olla paljonkin eroja. Autoja on myös monessa hintaluokassa

Kauko ohjattava auto on hauska idea myös lahjaksi sellaiselle, jonka tiedät olevan kiinnostunut autoilusta. Volkswagen tai Mercedes sähköauto on varmasti nykypäivänä monen toivelistalla numero yksi, mutta kauko-ohjattava auto tuo viihdettä suuremmallekin porukalle kerralla.

Katso kuinka RC-autot toimivat täältä.

Usein kysytyt kysymykset:

Mikäli sähkökomponentit ovat vedenkestäviä, voi autolla ajaa myös sateisella kelillä. RC-autojen tiedoista ilmenee, voiko autolla ajaa sateella.

Kyllä, vara- ja tuunausosia on saatavilla. Lisäksi saatavilla on selkeitä ohjevideoita, joiden avulla aloittelijakin pääsee mukaan huollon saloihin.

Moni radio ohjattava auto sopii jo senkin ansiosta myös perheen pienimmille, että ohjaimesta on mahdollista rajoittaa auton tehoa.

RC-autoilla saa ajaa yksityisalueilla, julkisilla paikoilla kuten puistoissa ja hiekkateillä, sekä erityisillä RC-radoilla. Varmista, että noudatat paikallisia sääntöjä ja otat huomioon turvallisuuden sekä muiden ihmisten oikeudet.

Polttoainekäyttöiset RC-autot käyttävät yleensä nitrometaania sisältävää polttoainetta, joka tunnetaan nimellä nitro-polttoaine. Sähkökäyttöiset RC-autot eivät käytä polttoainetta, vaan toimivat akkujen voimalla.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:​

Teslasuomi.fi –sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme pienen osan myynnistä tehdessäsi ostoksia meidän kauttamme. 

→ Tästä ei koidu sinulle kustannuksia

ETKÖ LÖYTÄNYT SOPIVAA RC-AUTOA?

Tutustu Hobbyfactory:n mahtavaan valikoimaan ja löydä sinulle sopiva RC-AUTO edulliseen hintaan.