Parhaat RC autot 2023 - valitse oma radio ohjattava auto

Päivitetty: 27.1.2023

Parhaat rc autot

RC autot ovat hauskoja, kauko-ohjattavia autoja, joilla ajoa on hauska harrastaa niin yksin kuin perheen tai oman kaveriporukankin kesken. RC-autojen parissa järjestetään myös kilpailuja, joten niitä käytetään hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tällä sivulla esittelemme muutaman vaihtoehdon teknisine tietoineen ja lyhyine esittelyineen. Jos harkitset oman RC-auton ostamista, voit vertailla niitä aluksi keskenään.

Meidän suosituimmat RC autot

Nelivetoinen 1/10 Granite on kovaan harrastuskäyttöön tarkoitettu RC-auto. Kyseessä on Suomen suosituin malli, joka palvelee vahvoilla ominaisuuksillaan. Auto on varustettu  erinomaisella suorituskyvyllä ja lisäksi sen sähköt kestävät hyvin myös vesilätäköissä ajelua. Myös pito on erinomainen sen hyvien renkaiden ansiosta. Tällä voit nauttia huolettomasti hauskanpidosta missä tahansa maastossa ja siksi sitä voi suositella parhaana mahdollisena ensiautona.

Auton huollettavuuteen on kiinnitetty sen suunnittelussa erityistä huomiota. Voimansiirron osat voidaan irrottaa vain parilla ruuvilla. Myös useamman akun käyttö on mahdollista ja lisäksi on mahdollista käyttää LiPo-akkua ja älylaturia. Muidenkin osien, kuten servon tai ohjaimen, vaihto on helppoa. Auton mukana tuleva Spektrum SLT3 -radio on yksi parhaista. Nopeuden voi halutessaan säätää hyvin maltilliseen vauhtiin, jopa kävelyvauhtiin niin, että lapset eivät pääse säätämään nopeutta itse. 

Absima AMT3.4 sopii hyvin perheen ensimmäiseksi monsteriautoksi. Sillä voi ajaa eri sääolosuhteissa. Auto on sekä nopea että voimakas ja se ylittää nelivetoisena esteet vaivattomasti. Se sopii hyvin esimerkiksi RC drift car -harrastukseen. Osia on tähän Absimaan saatavilla runsaasti, jolloin myös huolto on helppoa. RC auton akku ja laturi ei kuulu pakettiin, jolloin ostaja voi valita itselleen sopivimman: NiMh-akku sopii hyvin aloittelijalle ja LiPo-akku taas jo kokeneemmalle.

Auto on suunniteltu myös perheen pienimpien käyttöön, sillä he voivat käyttää aloittelija-asetusta, jossa mm. tehoa on rajoitettu. Näin auton uskaltaa antaa myös lapsille kokeiltavaksi ja koko perhe pääsee nauttimaan ajamisen ilosta. autolla voi hyvin ajaa myös sateisella kelillä.

Tässä on kauko ohjattava auto, jonka ominaisuudet riittävät vaativaan kilpa-ajoon. Autossa yhdistyvät hyvin suunniteltu iskunvaimenningeometria ja korkea huippunopeus – jopa 100 km/h. Uudistettu Arrma Kraton v5 on tarjoaa huippuluokan kestävyyden ja suorituskyvyn ja lisäksi sähkökomponentit ovat vedenkestäviä. Jos auton aiemman version ohjain on tuttu, on hyvä tietää, että uudistettu ohjain on entistä parempi. Se on päivitetty Spektrum SLT3 -radioon. Ohjaimen End Point -säätö parantaa ohjausta entisestään ja tekee mm. kääntyvyydestä portatonta. Lisäksi tehoja on mahdollista rajoittaa ohjaimesta perheen nuorimpia ajatellen. Myös servo on uudistettu ja se on entistä vahvempi ja kestävämpi, vääntäen 19 kg. Etu- ja takatukivarret sekä runko ovat vahvistettuja, joka tuo ajoon lisäkestävyyttä.

Tämä radio ohjattava auto on kovan harrastajan valinta. Arrman monsterin kanssa ei mene peukalo suuhun edes sadekelillä tai talvella, joten sillä voi harrastaa millä kelillä tahansa. Huollettavuus on helppoa, sillä vara- ja tuunausosia löytyy helposti. Myös ohjevideoita on saatavilla runsaasti, joten kuka tahansa osaa niiden avulla huoltaa autoaan. Auton Spektrum SLT3 -radio on yksi parhaista saatavilla olevista RTR-radioista. Ohjaimen avulla on mahdollista säätää tehoa alemmaksi, josta on hyötyä aloittelevalle tai nuoremmalle harrastajalle. Metallirattainen Spektrum S651 -servo on suojattu vedeltä ja sillä ei ole ongelmia renkaiden kääntämisen suhteen. Auton pakkaukseen ei kuulu akkua eikä laturia, joten voit itse valita tarpeisiisi sopivimman. Autossa on EC5-liitin, jonka ansiosta voit halutessasi käyttää akkuja, joista löytyy kyseiset liittimet.

Samantien käyttövalmis RC-auto tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen. Auto sopii hyvin ensiautoksi. Punamusta värikkyys niin kopassa kuin renkaissakin tuo ärhäkkyyttä menoon. 7.4V 1200 mAh litiumakku tarjoaa kerralla 25 minuutin ajoajan. Auton lataus onnistuu kätevästi USB:n kautta. Kauko-ohjaimen kantama on 50 metriä.

Tämä omanlaisensa radio-ohjattava auto tarjoaa erilaisen tyylinsä lisäksi myös hyvän suorituskyvyn ja vakaan ajon. Autolla on mahdollista ajaa sekä kuivalla että märällä kelillä, sillä sähkökomponentit on suojattu vedeltä. Takavetoinen Pro2 SC10 omaa hyvän hallittavuuden, kääntyvyyden sekä pidon eli sillä on mukava ajella missä maastossa vain. Auto sopii kestävyytensä vuoksi hyvin kilpailuihin. Hallittavuuteen vaikuttaa merkittävästi laadukas ohjain. Ohjaimesta löytyvät perusominaisuuksien lisäksi myös trimmit sekä ohjauksen ja tehon säädöt. Tehon säädön avulla aloitteleva harrastaja varmistaa, että auto pysyy hallinnassa. Saatavilla 

Millä kriteereillä valita oma RC-auto?

Markkinoilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja omaa RC-autoa etsivälle. Se, millaiseen käyttöön auto tulee, määrittelee kuitenkin pitkälti, millainen auto kannattaa hankkia. Jos autolla on tarkoitus ajaa lähinnä tasaisella maastolla, hyvällä kelillä, perheen kesken, ei välttämättä ole tarvetta parhaimmille ominaisuuksille. Rankat maastot ja kilpailut sen sijaan vaativat jo kestävämpiä osia ja tällöin kannattaakin satsata korkeaan laatuun. RC autot eivät suinkaan ole kaikki samanlaisia, vaan niiden ominaisuuksissa voi olla paljonkin eroja. Autoja on myös monessa hintaluokassa

Kauko ohjattava auto on hauska idea myös lahjaksi sellaiselle, jonka tiedät olevan kiinnostunut autoilusta. Volkswagen tai Mercedes sähköauto on varmasti nykypäivänä monen toivelistalla numero yksi, mutta kauko-ohjattava auto tuo viihdettä suuremmallekin porukalle kerralla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli sähkökomponentit ovat vedenkestäviä, voi autolla ajaa myös sateisella kelillä. RC-autojen tiedoista ilmenee, voiko autolla ajaa sateella.

Kyllä, vara- ja tuunausosia on saatavilla. Lisäksi saatavilla on selkeitä ohjevideoita, joiden avulla aloittelijakin pääsee mukaan huollon saloihin.

Moni radio ohjattava auto sopii jo senkin ansiosta myös perheen pienimmille, että ohjaimesta on mahdollista rajoittaa auton tehoa.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:​