fbpx

Mikä Volkswagen sähköauto on valintasi?

Volkswagen sähköautot

Volkswagen tarjoaa sähköautosta haaveilevalle useita varteenotettavia vaihtoehtoja. VW sähköautot ovat nykyaikaisia, niiden järjestelmät ja avustimet ovat ajan tasalla ja ne täyttävät erilaisten kuljettajien tarpeet. Volkswagen sähköautot tarjoavat huomispäivän tekniikkaa niin henkilöitä kuin tavaroitakin kuljettaville. Oli haaveissasi sitten uusi tai käytetty sähköauto, lue eteenpäin Volkswagenin uusimpien mallien ominaisuuksista.

Sähköautoilu yleistyy ja useampi automerkki onkin ehtinyt perehtyä aiheeseen jo melko syvällisesti. Sähköautot tarjoavat päästöttömän vaihtoehdon ja lisäksi sähkökäyttöisyys mahdollistaa hyvin monet uudenaikaiset toiminnot, jotka avustavat kuljettajaa ajon aikana. VW sähköautot tarjoavatkin nykyaikaisia toimintoja, joiden tarkoitus on luoda entistä vaivattomampi ja mukavampi ajokokemus.

Volkswagen on yksi sähköautoja tarjoavista automerkeistä. Monelle myös Mercedes Benz sähköautot ovat harkinnassa niiden tarjoamien ominaisuuksien vuoksi. Ja toki myös Tesla tarjoaa hyvin ajan hermolla olevat sähköautovaihtoehdot. Se, että hyvin moni automerkki on lisännyt valikoimaansa viime vuosikymmenen aikana sähköautoja ja hybridejä, kertoo siitä, että olemme menossa kovaa vauhtia kohti päästötöntä tulevaisuutta. Ja vaikka tällä sivulla esittelemmekin täyssähköautoja, on monen ensisijainen valinta Volkswagen hybrid.

Tällä sivulla esittelemme uudet Volkswagen sähköautot, mutta jos haluat lukea lisää muista sähköautoista, katso täältä sähköauto vertailu artikkeli. Saat tietoa, jonka avulla voit helpommin valita itsellesi sopivimman sähköauton.

ID.3

Vw id-3

Täyssähköinen ID.3 FastLane tarjoaa mutkatonta menoa niin työajoille kuin muillekin elämän tarpeellisille menoille. Yhdellä latauksella pääsee kulkemaan jopa 553 kilometrin matkan, riippuen kuitenkin, millaiseksi auto on tilattu ja rakennettu. Ratin takana pääsee nauttimaan viiveettömästä liikkeellelähdöstä, täydellä vääntömomentilla heti alusta lähtien. Jarrutus on suunniteltu siten, että siinä hyödynnetään pääosin energian talteenottoa. Ja kun on latauksen aika, on pikalatauksella mahdollista ladata akku täyteen 35 minuutissa (5-80%). Auton vakio-ominaisuuksiin kuuluvat mm. avaimeton käynnistys, lämmitettävä monitoimiohjauspyörä, puheohjaus, pysäköintitutkat ja kaista-avustin. Autossa on Suomessa vakiona lämpöpumppu. Tämä VW täyssähköauto on valinta kuljettajalle, joka haluaa ajaa ekologisesti, mukavasti ja nykyaikaisesti. Lue ID.3:sta lisäää täältä.

Ominaisuuksia

 • toimintamatka jopa 553 kilometriä yhdellä latauksella
 • saatavana kolme akkukokoa: 45kWh, 58 kWh ja 77 kWh
 • puheohjauksella on mahdollista ohjata mm. multimediajärjestelmää
 • lämpöpumpun lisäksi ID.3:n varustuksiin kuuluu myös PTC-lämmitin
 • vakionopeudensäädin, kaista-avustin, pysäköintitutkat ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

ID.4 Pro

ID.4 Pro
Kuvalähde: volkswagen.fi

ID.4 Pro, takaveto tai 4MOTION-neliveto, on täyssähköinen valinta esimerkiksi mökkeilijöille, sillä mukaan mahtuu jopa 543-1575 litran verran matkatavaroita. Takaluukku on mahdollista avata jalan heilautuksella, joka helpottaa varsinkin silloin, kun kannettavana on runsaasti matkatavaroita eikä käsiä ole vapaana. Auto on varustettu myös vetokoukulla, jonka voi taittaa puskurin alle piiloon silloin, kun sitä ei tarvita. Niinpä mukaan saa entistä enemmän kuljetettavaa. ErgoActive-istuimet edessä muistitoiminnolla tekevät ajokokemuksesta mahdollisimman mukavan. ID.4 Pro on tyylikkyyttä sekä enemmän jalka- ja matkatavaratilaa vaativan valinta.

Ominaisuuksia

 • ID.4 Pro:n toimintamatka jopa 520 kilometriä yhdellä latauksella
 • mukautuva vakionopeudensäädin
 • suuri jalkatila antaa lisätilaa
 • 543-1575 litran litran vetoinen tavaratila mahduttaa sisäänsä runsaasti tavaroita
 • ympäristön tarkkailujärjestelmä ja peruutuskamera parantavat ja helpottavat ajokokemusta

ID.4 GTX

ID.4 GTX cropped
Kuvalähde: volkswagen.fi

ID.4 GTX on nelivetoa tarvitsevan valinta. Urheilullinen ja kestävän kehityksen mukainen täyssähköauto tarjoaa jopa 494 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella. ID.4 GTX:llä pääsee liikkeelle sulavasti, sillä auto kiihtyy nollasta sataan 6,2 sekunnissa. Perinteisissä nelivedoissa on totuttu siihen, että akseleiden välillä on mekaaninen yhteys. Näin ei kuitenkaan ole ID. 4 GTX:ssä. Traction-ajoprofiili mahdollistaa paremman pidon ja etenemiskyvyn soratiellä ja liukkaalla kelillä. ID.4 GTX yhdistää yhteen autoon urheilullisuuden ja neliveto-ominaisuudet ja se tarjoaa luotettavia ajokilometrejä.

Ominaisuuksia

 • ID. 4 GTX:n toimintamatka jopa 494 kilometriä
 • varustettu kahdella sähkömoottorilla, joiden teho jaetaan tarpeen mukaan kullekin pyörälle
 • suuri jalkatila antaa lisätilaa
 • 543-1575 litran litran vetoinen tavaratila mahduttaa sisäänsä runsaasti tavaroita
 • neliveto, jossa hyvä pito ja etenemiskyky huonoissa ajo-olosuhteissa
 • mahdollista vetää 1200 kg kuormaa (jarrullinen, 12% nousu)

ID.5

Volkswagen ID.5
Kuvalähde: volkswagen.fi

Volkswagen ID.5:stä on saatavilla kolme eri variaatiota: ID.5, ID.5 Fastlane ja ID.5 GTX. Kaikille kolmelle variaatiolle luvataan 507-533 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella. ID.5 tarjoaa mahdollisuuden valita kymmenestä sisätilan tunnelmaväristä. Lisävarusteena saatava AG-tuulilasinäyttö näyttää tärkeimmät tiedot, kuten navigoinnin,suoraan kuljettajan näkökentässä. Puheohjauksella on mahdollista ohjat niin radiota kuin puhelintakin. Auton lataaminen onnistuu kotona ID. Chargerin avulla. Ja mikäli kädet eivät ole vapaana, takaluukun saa kätevästi auki ja kiinni Easy Open ja Easy Close -toiminnoilla. Pysäköiminen on entistä helpompaa pysäköintiavustimen avulla.

Ominaisuuksia

 • toimintamatka yhdellä latauksella 507-533 kilometriä
 • innovatiiviset IQ.LIGHT-älyvalot mahdollistavat jatkuvan ajon kaukovaloilla ilman vastaantulijoiden häikäisyä
 • saatavilla panoraamakatto, joka antaa vapaan näkyvyyden taivaalle
 • sähköisesti esiin tuleva vetokoukku palvelee peräkärryn käyttäjiä
 • ID.5:n muotoilussa yhdistyvät SUV:n voimakkuus ja coupén aerodynaaminen siluetti
 • ID.5 GTX on nelivetoa vaativan valinta

ID.Buzz

ID.Buzz
Kuvalähde: volkswagen.fi

ID.Buzz on erilainen, futuristinen, täyssähköinen. Malli sopii erityisen hyvin koko perheelle, porukalle tai tavarakuljetukseen. ID.Buzz erottuu ehdottomasti joukosta erikoisella designillaan. Auton toimintamatka yhdellä latauksella on 423 kilometriä. Avustimia on saatavilla runsaasti, sillä lisävarusteena saatavilla on jopa 30 erilaista, kuljettajaa avustavaa järjestelmää. Näitä ovat esimerkiksi kaista-avustin, kaistanvaihto-avustin, etäisyysvahti edellä olevaan autoon jne. Lisäksi auton kautta on mahdollista kommunikoida muiden verkostoituneiden autojen kanssa. ID.Buzz vie tilavan ajon hyvin futuristiseen suuntaan. Matkustajien on helppo astua sisään kylkien liukuovien kautta. Puheohjaus helpottaa laitteiden käyttöä.

Ominaisuuksia

 • toimintamatka yhdellä latauksella 423 kilometriä
 • täysin uudistettu sisätilakonsepti, jossa ei ole käytetty lainkaan eläimen nahkaa
 • paljon tilaa kuitenkin kompaktissa muotoilussa
 • saatavilla yli 30 kuljettajaa avustavaa järjestelmää, kuten peruutuskamera ja jalankulkija-/pyöräilijätunnistus
 • elektroninen moottorin ääni kuuluu alle 30 km/h nopeudessa
 • latausaika 5%-80%: n. 30 minuuttia
 • mahdollistaa persoonalliset asetukset mm. sisätilan Ambente-valaistuksen 30 värivaihtoehdon avulla

ID. Buzz Cargo

ID. Buzz Cargo
Kuvalähde: volkswagen.fi

Volkswagenin täyssähköinen tavara-auto on valinta paljon tavaroita kuljettavalle. Auto on varusteltu hyvin avaralla tavaratilalla, joka mahduttaa sisäänsä jopa kaksi eurolavaa poikittain. Tämä on hyvin poikkeuksellista sähköautoissa ja ominaisuus palveleekin hyvin esimerkiksi työvälineitä jatkuvasti kuljettaville. Tämän lisäksi perään on vielä mahdollista ottaa enintään 1000 kg perävaunu. Tämä pitkämatkakelpoinen VW sähköauto tarjoaa hyvät puitteet kuljettajalle, joka haluaa kuljettaa muutakin kuin henkilöitä. Kantavuutta autolla on 650 kiloa. Tavaratilan lisäksi ohjaamon säilytyskonseptissa säilyvät myös työpäivän aikana tarvittavat välineet, kuten työkalut jne. Tilaominaisuuksien lisäksi autossa myös nykyaikaiset elektroniset varusteet, kuten jalankulkija- ja pyöräilijätunnistus, monitoimiohjauspyörä vakionopeudensäädin. Autossa ei ole lähdetty kuitenkaan liikaa pröystäilemään moderneilla ominaisuuksilla, vaan auto on ensisijaisesti työauto.

Ominaisuuksia

 • toimintamatka yhdellä latauksella jopa 425 kilometriä
 • tavaratila jopa 3,9 kuutiometriä, kantavuus 650 kg
 • LED-matriisiajovalot takaavat hyvän näkyvyyden pimeällä
 • ohjelmiston päivittäminen on helppoa, sillä auto on aina verkossa autossa olevan SIM-kortin ansiosta
 • tehokas sähkömoottori mahdollistaa 1000 kg peräkärryn vaivattoman vetämisen
 • sopii erinomaisesti työajoon, kuljettaen samalla työkalut ja muut päivän aikana tarvittavat varusteet