Paras sähköpotkulauta 2024 - Katso vertailu ja löydä parhaat tarjoukset

Sähköpotkulautojen suosio on kasvanut huimasti viime vuosina, ja markkinoilla on tarjolla useita vaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin. Paras sähköpotkulauta valitaan usein sen perusteella, kuinka hyvin se täyttää käyttäjän tarpeet, kuten kantaman, nopeuden ja kestävyyden osalta. Sähköpotkulauta vertailu auttaa selvittämään, mitkä mallit tarjoavat parhaan hinta-laatusuhteen ja mitkä ovat suosituimpia käyttäjien keskuudessa.

Sähköpotkulautojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota myös turvallisuusominaisuuksiin ja ajomukavuuteen. Parhaat sähköpotkulaudat ovat varustettu laadukkailla jarruilla, kestävillä renkailla ja hyvällä jousituksella. Lisäksi akunkeston ja latausajan merkitys korostuu etenkin pidemmillä matkoilla. Laaja sähköskootteri vertailu voi auttaa löytämään juuri itselle sopivan mallin, joka tarjoaa tasapainon suorituskyvyn ja käyttömukavuuden välillä.

On tärkeää muistaa, että Suomessa sähköpotkulautojen suurin sallittu nopeus on 25 km/h ja moottorin teho saa olla enintään 1000 W. Jos sähköpotkulauta ylittää nämä rajoitukset, se tulee liikennevakuuttaa ennen kuin sitä voi laillisesti käyttää liikenteessä. Tämä rajoitus on asetettu varmistamaan käyttäjien turvallisuus ja vähentämään liikenneonnettomuuksia. Lue tästä lisää täältä.

Arvostelimme nämä sähköpotkulaudat

Paras sähköpotkulauta - sähköpotkulauta testivoittaja

Paras taitettava sähköpotkulauta

Sähköpotkulaudassa on jopa 2 minuutin turbo-toiminto

Sähköpotkulauta yli 30 km/h

Paras maasto sähköpotkulauta

Todella suorituskykyinen sähköpotkulauta

Tehokas sähköskootteri hyvillä ominaisuuksilla

Paras sähköpotkulauta lapselle

Halvin sähköpotkulauta

Monipuolinen ratkaisu päivittäisiin ajotarpeisiin

Vuoden 2024 parhaat sähköpotkulaudat

Paras sähköpotkulauta - sähköpotkulauta testivoittaja

E-wheels E2S V2 Pro:ssa on tehokas 1000W moottori, joka antaa potkulautalle riittävästi voimaa pärjätäkseen vaativissakin olosuhteissa. Tämän tehokkaan moottorin ansiosta E2S V2 Pro on menestynyt erinomaisesti eri testeissä, kuten tek.no- ja dinside.no-sivuilla. Nämä testit ovat myös tehneet siitä testivoittajan Nettavisen.no-sivustolla ja ylivoimaisesti myydyimmän potkulaudan markkinoilla.

Tämä on erinomainen sähköpotkulauta, joka tarjoaa tehokkuutta, mukavuutta ja turvallisuutta. Uudet ominaisuudet, kuten LCD-näyttö ja Bluetooth-sovellus, tekevät käytöstä helppoa ja mukautuvaa. IP56-sertifiointi ja puhkeamattomat renkaat takaavat kestävyyden ja luotettavuuden. Testivoittajana ja suosittuna valintana E-WHEELS E2S V2 Pro on varmasti yksi parhaista sähköpotkulaudoista markkinoilla.

 

 

 

 

Ominaisuudet:

Paras taitettava sähköpotkulauta

ZERO 10X sähköpotkulauta tarjoaa poikkeuksellisen ajomukavuuden ja suorituskyvyn. Sen tehokkaat moottorit, pitkä kantama ja huippuluokan vaimennusjärjestelmä tekevät siitä erinomaisen valinnan monenlaisiin ajotarpeisiin. Vaikka se onkin suunniteltu erityisesti maastoajoon, se pärjää yhtä hyvin myös kaupunkiliikenteessä. On tärkeää muistaa Suomen liikennesäännöt ja varmistaa, että laite on aina huollettu ja turvallinen käyttää.

ZERO 10X sähköpotkulauta on suunniteltu vaativille käyttäjille, jotka arvostavat tehoa, kantamaa ja ajomukavuutta. Sen tekniset ominaisuudet ja käytännölliset ratkaisut tekevät siitä erinomaisen valinnan niin maastoajoon kuin kaupunkiliikenteeseenkin. Kunhan huolehdit laitteen säännöllisestä huollosta ja noudatat liikennesääntöjä, ZERO 10X tarjoaa turvallisen ja miellyttävän ajokokemuksen.

Ominaisuudet:

Sähköpotkulaudassa on jopa 2 minuutin turbo-toiminto

VSETT 11+ on sähköpotkulauta, joka tuo mukanaan sähköpotkulautojen seuraavan sukupolven. Sen yhdistelmällä tehoa, kantamaa ja kehittyneitä ominaisuuksia se asettaa uuden standardin markkinoilla. Tämä malli sopii erityisesti niille, jotka etsivät huippuluokan suorituskykyä ja tyyliä.

Käyttöohjeen mukaan on tärkeää ladata akku täyteen ennen ensimmäistä käyttöä ja pitää lauta puhtaana ja hyvässä kunnossa. Muista myös liikennevakuutuksen vaatimukset ja varmista, että ajoneuvosi on aina turvallinen käyttää.

Ominaisuudet:

Sähköpotkulauta yli 30 km/h

VSETT 10+ Super sähköpotkulauta on erinomainen valinta niille, jotka etsivät tehokasta, turvallista ja monipuolista sähköpotkulautaa. Sen vaikuttava kantama, tehokkaat moottorit ja kattavat turvallisuusominaisuudet tekevät siitä erinomaisen ajoneuvon sekä arkeen että pidemmille matkoille. Tämä sähköpotkulauta tarjoaa kaiken, mitä tarvitset mukavaan ja turvalliseen ajokokemukseen.

VSETT 10+ Super sähköpotkulauta panostaa turvallisuuteen monin tavoin. Se on varustettu tehokkailla hydraulisilla kaksoislevyjarruilla edessä ja takana, jotka takaavat nopean ja luotettavan pysähtymisen. Lisäksi potkulaudassa on kirkkaat LED-valot edessä ja takana, jarruvalot sekä suuntavilkut, jotka parantavat näkyvyyttä ja turvallisuutta liikenteessä. NFC-käynnistyslaite estää luvattoman käytön, joten voit olla varma, että potkulaudalla ajelee vain omistaja.

Ominaisuudet:

Paras maasto sähköpotkulauta

KAABO Wolf Warrior X Plus -sähköpotkulauta on huippusuorituskykyinen ja monipuolinen kulkuväline, joka tarjoaa erinomaisen ajokokemuksen sekä maastossa että kaupunkiympäristössä. Sen tehokkaat moottorit, laadukas iskunvaimennus ja kattavat turvallisuusominaisuudet tekevät siitä erinomaisen valinnan vaativille käyttäjille.

KAABO Wolf Warrior X Plus -sähköpotkulauta tarjoaa poikkeuksellisen ajokokemuksen ja on suunniteltu kestämään vaativaa käyttöä. Olitpa sitten matkalla kaupungin halki tai tutkimassa luonnon polkuja, tämä sähköpotkulauta on luotettava ja tehokas kumppani, joka vie sinut perille tyylillä ja mukavuudella.

Ominaisuudet:

Todella suorituskykyinen sähköpotkulauta

E-Wheels E7 Pro 2023 on erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät suorituskykyistä ja luotettavaa sähköskootteria. Sen pitkä kantama, tehokas moottori ja parannetut jarrut tekevät siitä erinomaisen kumppanin niin arkipäivän ajoon kuin pidemmille matkoille. E7 Pro tarjoaa myös mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä, mikä tekee siitä yhden markkinoiden parhaista vaihtoehdoista.

E-Wheels E7 Pro 2023 on markkinoiden johtava sähköskootteri, joka yhdistää huippuluokan suorituskyvyn ja käyttömukavuuden. Sen pitkä kantama ja tehokkaat jarrut tekevät siitä turvallisen ja luotettavan valinnan, kun taas säädettävät ominaisuudet ja helppo taitettavuus lisäävät sen käytettävyyttä. Tämä skootteri on erinomainen valinta niin kaupunkiajoon kuin pidemmillekin matkoille, ja se on varmasti yksi vuoden parhaista sähköajoneuvoista.

Ominaisuudet:

Tehokas sähköskootteri hyvillä ominaisuuksilla

Sähköpotkulauta Swoop Kruiser Turbo 2000w on erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät tehokasta, kestävää ja mukavaa sähköpotkulautaa. Sen tehokas moottori ja pitkäkestoinen akku takaavat miellyttävän ajokokemuksen, kun taas vahvat jarrut ja suuret renkaat varmistavat turvallisuuden kaikissa olosuhteissa. Tämä sähköpotkulauta on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka sopii erityisesti ympäristötietoisille käyttäjille. Swoop Kruiser Turbo yhdistää voiman, mukavuuden ja ympäristöystävällisyyden tavalla, joka tekee siitä erinomaisen valinnan monenlaisiin tarpeisiin.

Ominaisuudet:

Paras sähköpotkulauta lapselle

E-WHEELS E2S V2 Lite on erinomainen sähköpotkulauta, joka tarjoaa runsaasti ominaisuuksia kohtuulliseen hintaan. Sen tehokas moottori ja pitkä kantama tekevät siitä luotettavan valinnan päivittäiseen käyttöön. Turvallisuusominaisuudet ja helppokäyttöisyys lisäävät sen houkuttelevuutta erityisesti kaupunkiliikenteessä.

Sen kevyt ja taitettava rakenne sekä modernit ominaisuudet, kuten Bluetooth ja sovellus, tekevät siitä täydellisen valinnan niille, jotka etsivät kätevää ja tehokasta tapaa liikkua kaupungissa. Tämä malli on ylivoimaisesti yksi parhaista vaihtoehdoista markkinoilla, ja se on ansainnut paikkansa käyttäjien suosikkina.

Ominaisuudet:

Halvin sähköpotkulauta

Xiaomi Mi Essential on erinomainen sähköskootteri kaupunkikäyttöön. Sen kevyt ja kokoontaitettava rakenne yhdistettynä tehokkaaseen moottoriin ja pitkään kantamaan tekee siitä monipuolisen ja käytännöllisen ajoneuvon. Turvallisuusominaisuudet, kuten kaksoisjarrujärjestelmä ja pneumaattiset renkaat, lisäävät ajomukavuutta ja luotettavuutta. Mi Home -sovellus ja LED-näyttö tuovat lisää älykkäitä ominaisuuksia ja helppokäyttöisyyttä, mikä tekee Xiaomi Mi Essentialista täydellisen valinnan moderniin kaupunkiliikkumiseen.

 

 

Ominaisuudet:

Monipuolinen ratkaisu päivittäisiin ajotarpeisiin

Nordscoot Model S9 sähköpotkulauta tarjoaa monipuolisen ja tehokkaan ratkaisun niin työ- kuin vapaa-ajan matkoille. Sen 800W moottori ja 45 km/h huippunopeus tekevät siitä nopean ja ketterän ajoneuvon, joka selviytyy myös vaativimmista mäistä.

Suuri 48V 13Ah litiumioniakku mahdollistaa jopa 50 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan pidemmille matkoille. Kevyt ja kestävä magnesiumseosrunko, taitettava ohjaustanko ja IPX5-vesitiiviysluokitus tekevät Model S9:stä käytännöllisen ja helppokäyttöisen kaikissa sääolosuhteissa. Turvallisuutta lisäävät täysin jousitettu alusta ja kehittynyt jarrujärjestelmä, mikä tekee ajokokemuksesta miellyttävän ja turvallisen.

Nordscoot Model S9
Käytä koodia: teslasuomi ja saat ilmaisen toimituksen kaikille tilauksille, jotka sisältävät sähköskoottereita tai -pyöriä.

Ominaisuudet:

Sähköpotkulauta, sähkömopo ja sähköskootteri - Erot ja yhteiset piirteet

Sähköpotkulauta on kevyt ja kätevä liikkumisväline, joka on suunniteltu lyhyiden matkojen taittamiseen kaupunkiympäristössä. Se on varustettu sähkömoottorilla, joka mahdollistaa nopean ja ympäristöystävällisen liikkumisen. Paras sähköpotkulauta tarjoaa hyvän akunkeston, nopean latausajan ja korkean mukavuustason. Sähköpotkulauta vertailu auttaa löytämään mallin, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin.

Sähkömopo on suurempi ja raskaampi kuin sähköpotkulauta, ja se on tarkoitettu pidemmille matkoille ja korkeammille nopeuksille. Sähkömopoissa on usein tehokkaampi moottori ja suurempi akku, mikä mahdollistaa pidemmän toimintasäteen. Toisin kuin sähköpotkulaudat, sähkömopot vaativat usein rekisteröinnin ja vakuutuksen, ja niiden ajamiseen saatetaan tarvita ajokortti. Sähköskootteri vertailu auttaa selvittämään, mitkä mallit tarjoavat parhaan suorituskyvyn ja käyttömukavuuden.

Sähköskootteri muistuttaa ulkonäöltään ja toiminnaltaan enemmän perinteistä skootteria, mutta se toimii sähköllä. Se on suunniteltu sekä lyhyille että keskipitkille matkoille, ja siinä on yleensä istuin, mikä tekee ajamisesta mukavampaa. Parhaat sähköpotkulaudat, sähkömopot ja sähköskootterit eroavat toisistaan pääasiassa koon, tehon ja käyttötarkoituksen mukaan.

Huomaathan jo tässä vaiheessa, että suurin sallittu nopeus sähköpotkulaudalle on 25 km/h ja moottorin teho saa olla enintään 1000 W. Tätä nopeammat ja/tai tehokkaammat sähköpotkulaudat on liikennevakuutettava ennen käyttöä.

Sähköpotkulauta osto-opas aikuisille

Sähköpotkulaudan hankinta aikuiselle vaatii huolellista harkintaa ja vertailua, sillä tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja eri ominaisuuksilla ja hintaluokissa. Paras sähköpotkulauta aikuiselle riippuu käyttäjän tarpeista, kuten ajomatkojen pituudesta, nopeusvaatimuksista ja käyttöympäristöstä. Sähköpotkulauta vertailu auttaa löytämään sopivimman mallin, joka yhdistää suorituskyvyn, mukavuuden ja hinnan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun etsitään edullista vaihtoehtoa, halpa sähköpotkulauta voi olla houkutteleva valinta. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että vaikka hinta olisi alhaisempi, laatu ja turvallisuus eivät kärsi. Halvin sähköpotkulauta ei välttämättä ole aina paras vaihtoehto pitkällä aikavälillä, joten vertailu eri mallien välillä on välttämätöntä.

Ostajan tarkistuslista aikuisille:

Näitä tekijöitä pohtimalla löydät varmasti itsellesi parhaiten sopivan sähköpotkulaudan, joka täyttää kaikki vaatimuksesi ja tarjoaa nautinnollisia ajokokemuksia pitkään.

Sähköpotkulauta osto-opas lapsille

Sähköpotkulaudan hankinta lapselle edellyttää erityistä huomiota turvallisuus- ja käyttöominaisuuksiin. Sähköpotkulauta lapselle voi tarjota paljon iloa ja kätevyyttä, mutta on tärkeää valita malli, joka on suunniteltu erityisesti lapsia ajatellen. Sähköpotkulauta vertailu auttaa tunnistamaan parhaat vaihtoehdot, jotka yhdistävät turvallisuuden, kestävyyden ja helppokäyttöisyyden.

Istuttavat sähköpotkulaudat ovat suosittuja lasten keskuudessa, sillä ne tarjoavat lisää vakautta ja mukavuutta. Paras istuttava sähköpotkulauta lapselle voi olla hieman kalliimpi, mutta sen turvallisuus- ja mukavuusominaisuudet tekevät siitä hintansa arvoisen. Halvin sähköpotkulauta saattaa houkutella edullisuudellaan, mutta on tärkeää varmistaa, että se täyttää kaikki tarvittavat turvallisuusstandardit.

Ostajan tarkistuslista lapsille:

Kun harkitset näitä tekijöitä, voit löytää sähköpotkulaudan, joka on sekä turvallinen että hauska lapselle, tarjoten monia iloisia ajokokemuksia.

Sähköpotkulaudan hinta - Mitä odottaa?

Sähköpotkulaudan hinta voi vaihdella suuresti riippuen mallista ja ominaisuuksista. Halvin sähköpotkulauta voi olla houkutteleva vaihtoehto, mutta on tärkeää varmistaa, että se täyttää kaikki tarvittavat turvallisuusstandardit. Sähköpotkulauta tarjous voi tarjota laadukkaan laitteen edullisempaan hintaan, joten kannattaa pitää silmät auki alennusten varalta.

Takuun merkitys - Miten suojata investointisi?

Takuulla on tärkeä rooli sähköpotkulautaa ostaessa. Laadukas sähköskuutti tarjoaa usein pidemmän takuun, joka kattaa mahdolliset valmistusvirheet ja ongelmat. Varmista, että ymmärrät takuun ehdot ja sen kattavuuden, jotta voit nauttia laitteestasi huoletta.

Latausaika ja käyttöikä - Kuinka pitkään matka jatkuu?

Sähköpotkulaudan akun latausaika ja käyttöikä ovat keskeisiä tekijöitä ostopäätöstä tehdessä. Kevyt sähköpotkulauta voi ladata nopeammin ja tarjota pidemmän toimintamatkan yhdellä latauksella. On hyvä tarkistaa, kuinka monta tuntia akku kestää käytössä ja kuinka nopeasti se latautuu täyteen.

Nopeus ja teho

Sähköpotkulautojen nopeus vaihtelee mallista riippuen. Useimmille käyttäjille riittää enimmäisnopeus 25 km/h, joka on myös lain sallima maksimi. Huomioi, että sähköpotkulauta vakuutus on tarpeen, jos nopeus tai moottorin teho ylittää sallitut rajat.

Paino ja kokoontaitettavuus - Helppo kuljettaa ja säilyttää

Kevyt sähköpotkulauta on kätevä kuljettaa ja säilyttää, erityisesti jos se on helposti kokoontaitettava. Tarkista laitteen paino ja taittomekanismin helppous, jotta varmistat sen käytännöllisyyden arjessa.

Vedenkestävyys

Vedenkestävyys on tärkeä ominaisuus, jos aiot käyttää sähköpotkulautaa sateisina päivinä. Tarkista, että laitteessa on asianmukaiset suojausluokitukset, jotka takaavat sen toimivuuden erilaisissa sääolosuhteissa.

Painoraja

Sähköpotkulautojen painorajat vaihtelevat, ja on tärkeää valita malli, joka tukee käyttäjän painoa turvallisesti. Varmista, että valitsemasi laite soveltuu kaikille käyttäjille, jotka aikovat sillä ajaa, jotta vältetään ylirasitus ja mahdolliset vauriot.

Näiden tekijöiden perusteellinen tarkastelu auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen sähköpotkulaudan, joka vastaa kaikkiin tarpeisiisi ja tarjoaa miellyttävän ajokokemuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Jos etsit parasta sähköpotkulautaa, vaihtoehdot vaihtelevat tarpeidesi mukaan. Zero 10X on erinomainen valinta yli 100 kg painaville käyttäjille. E-Wheels V2 2023 on paras aloittelijoille ja satunnaiseen käyttöön. Talvella ajamista ajatellen E-Wheels E2S V2 PRO 2023 on luotettava valinta, ja Mercane WideWheel PRO sopii erityisesti mäkiselle maastolle. Tutustu sähköpotkulauta vertailuihin ja tarjouksiin, jotta löydät tarpeisiisi sopivimman mallin.

Lain mukaan sähköpotkulautaa ei saa käyttää humalassa, sillä siihen sovelletaan liikennejuopumusta koskevia säädöksiä, kuten moottorittomilla ajoneuvoilla. Tämä tarkoittaa, että jos ajat sähköpotkulaudalla humalassa, voit syyllistyä tankojuopumukseen samalla tavoin kuin pyöräillessä.

Sähköpotkulaudat luokitellaan kevyiksi sähköajoneuvoiksi, ja niiden suurin sallittu nopeus on 25 km/h. Jos sähköpotkulaudan nopeus ylittää tämän rajan, se on vakuutettava ja mahdollisesti rekisteröitävä mopoksi.

Kypärän käyttö sähköpotkulaudalla on vahvasti suositeltavaa, vaikka se ei olekaan lakisääteisesti pakollista. Turvallisuuden takaamiseksi on kuitenkin suositeltavaa käyttää kypärää aina sähköpotkulaudalla ajettaessa.

Sähköpotkulaudalla saa ajaa autotiellä, mutta liikennesääntöjä tulee noudattaa. Tien ylittäminen suojatietä pitkin on sallittua, mutta ajoneuvoa tulee väistää, ellei auto ole kääntymässä tai tule väistämisvelvollisuutta osoittavan merkin takaa.

Sähköpotkulaudassa saa olla istuin tai satula, jos se on tarkoitettu liikuntarajoitteiselle henkilölle. Muussa tapauksessa istuimia ei ole sallittua käyttää yleisillä teillä ajettavissa sähköpotkulaudoissa.

Sähköpotkulaudalla ajaminen kaksipäällä on kiellettyä, koska siinä ei ole matkustajalle tarkoitettua istuinta. On tärkeää noudattaa tätä sääntöä turvallisuuden takaamiseksi.

Alle 18-vuotiailla on erilaisia sääntöjä sähköpotkulaudalla ajamiseen riippuen siitä, käytetäänkö yksityisomistuksessa olevaa lautaa vai vuokrattua kaupunkipotkulautaa. Yksityisessä käytössä sähköpotkulauta on sallittu kaikenikäisille, joten myös 9- ja 12-vuotiaat voivat käyttää niitä. Jalkakäytävillä ajaminen on kuitenkin sallittua vain alle 12-vuotiaille, aivan kuten polkupyörilläkin.

Kaupunkien vuokrasähköpotkulautojen käyttö on yleensä rajattu 18 vuotta täyttäneille. VOI, Tier ja Lime ovat esimerkkejä yrityksistä, jotka sallivat lautojen käytön vain täysi-ikäisille. Tämä rajoitus on asetettu turvallisuussyistä ja vastuun takaamiseksi.

Sähköpotkulaudat rinnastetaan tieliikennelain mukaan polkupyöriin. Tämä tarkoittaa, että niiden käyttöpaikka on pyörätiellä, pyöräkaistalla tai ajoradalla, mutta ei jalkakäytävillä.

Sähköpotkulautojen akut toimivat parhaiten 20-30 celsiusasteen lämpötiloissa, mutta ne kestävät käyttöä myös -10 ja +40 asteen välillä. Pakkasella akku kuluu nopeammin, joten ajamista kylmissä olosuhteissa ei suositella.

Sähköpotkulautojen akunkesto vaihtelee, mutta yleensä yhdellä latauksella voi ajaa 10-30 kilometriä. Todellinen toimintasäde riippuu useista tekijöistä, kuten kuljettajan painosta, maaston mäkisyydestä ja lämpötilasta.

Sähköpotkulautojen rakenteellinen enimmäisnopeus on 25 km/h, ja tämän nopeuden ylittäminen voi johtaa sakkoihin. Monet mallit on rajoitettu 20 km/h nopeuteen turvallisuuden varmistamiseksi.

Yli 15 km/h kulkevalla sähköpotkulaudalla ei saa ajaa jalkakäytävällä. Sähköpotkulaudat tulee käyttää pyöräteillä ja ajoradoilla polkupyörien tavoin.

Sähköpotkulauta on vakuutettava, jos se painaa yli 25 kg tai sen huippunopeus on yli 25 km/h tai teho yli 1000 W. Tämä vakuutusvaatimus astuu voimaan kesäkuussa 2024.

Jos sähköpotkulaudan nopeus ylittää 25 km/h mutta on alle 45 km/h, se tulee rekisteröidä mopoksi ja täyttää mopolle asetetut tyyppivaatimukset. Tämä koskee vain harvoja sähköpotkulautoja.

Sähköpotkulautoja, joiden rakenteellinen enimmäisnopeus on 25 km/h, ei saa virittää. Näitä laitteita koskevat samat säännöt kuin muita kevyitä sähköajoneuvoja.

Sähköskootterin ajamiseen ei tarvita ajokorttia eikä liikennevakuutusta, eikä sitä tarvitse rekisteröidä. Tämä tekee sähköskootterista helpon ja kätevän vaihtoehdon liikkumiseen.

Vaikka kypärän käyttö ei ole pakollista sähköskootterilla ajettaessa, sen käyttöä suositellaan voimakkaasti. Kypärä voi estää vakavia vammoja onnettomuuden sattuessa.

Sähköpotkulaudalla ja sähköskootterilla voi ajaa sateella, jos laite on suunniteltu vedenkestäväksi. Tämä tarkoittaa, että laitteen IP-luokitus suojaa sitä kosteudelta. Sateella ajaminen voi kuitenkin vahingoittaa laitetta, joten vesitiiviys on tärkeää tarkistaa ennen käyttöä. Pakkasella ajaminen on mahdollista, mutta se voi heikentää akun kestoa merkittävästi. Valmistajat ilmoittavat yleensä laitteen toimivuuden -10 ja +40 asteen lämpötiloissa, mutta kylmissä olosuhteissa ajamista ei suositella turvallisuus- ja akunkestosyistä.

Sähköskootterilla, jonka moottorin teho on enintään 1000 wattia ja huippunopeus enintään 25 km/h, saa ajaa pyörätiellä. Näitä laitteita koskevat polkupyöräilijöitä koskevat liikennesäännöt.

 

Sähkömopolla ajaminen vaatii kypärän käyttöä, jos se on rekisteröity mopo. Kypärävaatimus koskee myös kyydissä olevaa matkustajaa, jos mopo on kahdelle rekisteröity.

ETKÖ LÖYTÄNYT SOPIVAA SÄHKÖPOTKULAUTAA?

Tutustu E-wheelsin mahtavaan valikoimaan ja löydä paras sähköpotkulauta itselle edulliseen hintaan.