Xiaomi Mi Essential arvostelu ja kokemuksia

Ewheels.fi:
4/5

Xiaomi Mi Essential on suunniteltu erityisesti kaupunkiliikenteen tarpeisiin, tarjoten kätevän ja ympäristöystävällisen tavan liikkua. Tämä kevyt ja joustava sähköskootteri mahdollistaa nopean ja vaivattoman liikkumisen lyhyillä ja keskipitkillä matkoilla. Tässä arvostelussa perehdymme tarkemmin Xiaomi Mi Essentialin eri ominaisuuksiin ja siihen, miksi se on erinomainen valinta modernille kaupunkilaiselle.

Kevyt ja joustava rakenne

Kompakti kokoontaitettava muotoilu

Xiaomi Mi Essential on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja helposti kuljetettavaksi. Sen kokoontaitettava rakenne tekee siitä täydellisen valinnan niille, jotka haluavat ottaa skootterinsa mukaansa kaikkialle. Voit taittaa laitteen kokoon vain kolmessa sekunnissa, jolloin se mahtuu kätevästi auton takakonttiin tai jopa julkisiin kulkuvälineisiin.

Kevyt paino

Painoltaan vain 12 kg, Xiaomi Mi Essential on erittäin kevyt sähköskootteri. Tämä mahdollistaa sen, että voit helposti kantaa skootteria tarvittaessa. Rungon valmistusmateriaalina käytetty alumiiniseos takaa sekä kestävyyden että keveyden, joten voit luottaa skootterisi kestävän käyttöä pitkäaikaisesti.

Tehokas moottori ja pitkä kantama

250W moottorin teho

Xiaomi Mi Essentialin sydän on sen tehokas 250 W harjaton tasavirtamoottori, joka tarjoaa riittävästi voimaa kaupunkiliikenteeseen. Moottorin maksimiteho on jopa 500 W, mikä takaa sujuvan ja vaivattoman ajokokemuksen myös mäkisillä reiteillä.

20 km kantama

Tämän sähköskootterin kantama on jopa 20 kilometriä yhdellä latauksella, mikä riittää mainiosti useimmille kaupunkiajoille. Mi Electric Scooter Essential on varustettu älykkäällä akunvalvontajärjestelmällä ja kineettisen energian talteenottojärjestelmällä (KERS), joka parantaa akun kestävyyttä entisestään keräämällä talteen jarrutuksessa syntyvän energian.

Turvallisuus ja ajomukavuus

Kaksoisjarrujärjestelmä

Turvallisuus on Xiaomi Mi Essentialissa etusijalla. Sähköskootterissa on kaksoisjarrujärjestelmä, jossa takarenkaassa on regeneratiivinen jarrulevy ja eturenkaassa E-ABS-järjestelmä. Tämä yhdistelmä takaa tehokkaan ja turvallisen pysähtymisen kaikissa tilanteissa.

Pneumaattiset renkaat

Varustettuna kahdella pneumaattisella renkaalla, jotka on varustettu liukastumista estävällä suojalla ja iskunvaimentimilla, Xiaomi Mi Essential tarjoaa erinomaisen ajomukavuuden ja turvallisuuden. Nämä renkaat takaavat vakaan ajon myös epätasaisilla alustoilla ja erilaisissa sääolosuhteissa.

Käytännölliset ominaisuudet

Vakionopeudensäädin

Pitkillä matkoilla vakionopeudensäädin on erittäin hyödyllinen ominaisuus. Sen avulla voit asettaa haluamasi nopeuden ja pitää sen ilman jatkuvaa kaasun säätämistä. Tämä tekee ajamisesta mukavampaa ja vähentää käden rasitusta.

Mi Home -sovellus

Xiaomi Mi Essential voidaan yhdistää Mi Home -sovellukseen, joka tarjoaa käyttäjälle monipuoliset mahdollisuudet seurata ja hallita skootterin toimintoja. Sovelluksen avulla voit tarkistaa nopeuden, akun varaustason ja muut tärkeät tiedot suoraan älypuhelimestasi. Tämä tekee skootterin käytöstä entistä kätevämpää ja älykkäämpää.

Tekniset tiedot

Moottori ja akku

Xiaomi Mi Essential on varustettu 250W moottorilla ja 36V 5,1Ah akulla, joka tarjoaa 183 Wh kapasiteetin. Tämä yhdistelmä takaa riittävän tehon ja kantaman kaupunkikäyttöön. Akku latautuu täyteen noin 3,5 tunnissa, mikä on kohtuullinen aika päivittäisessä käytössä.

Näyttö ja IP-taso

Sähköskootterissa on selkeä LED-näyttö, josta voit seurata nopeutta, matkaa ja akun varaustasoa. Lisäksi laitteessa on IP54-tason vesitiiviys, joka suojaa sitä roiskeilta ja sateelta, joten voit huoletta ajaa myös sateisina päivinä.

Käytettävyys ja mukavuus

Taitettava rakenne

Xiaomi Mi Essentialin taitettava rakenne tekee siitä helppokäyttöisen ja kätevän säilyttää. Voit nopeasti taittaa skootterin kokoon ja säilyttää sen pienessä tilassa, mikä on erityisen hyödyllistä kaupunkiasunnoissa tai toimistoissa, joissa säilytystila on rajallinen.

Ajomukavuus

Pneumaattiset renkaat ja hyvin suunniteltu jousitusjärjestelmä takaavat miellyttävän ajokokemuksen. Sähköskootteri kulkee sujuvasti erilaisilla pinnoilla, ja sen vakaus lisää turvallisuuden tunnetta ajon aikana.

On tärkeää huomioida, että 1.6.2024 alkaen kaikki sähköiset kulkuvälineeet, joiden nopeus ylittää yli 25km/h,moottorin teho  on yli 250W tai kulkuväline painaa yli 25kg, tulee liikennevakuuttaa. Tämä rajoitus on asetettu varmistamaan käyttäjien turvallisuus ja vähentämään liikenneonnettomuuksia. Lue tästä lisää täältä.

ETKÖ LÖYTÄNYT SOPIVAA SÄHKÖPOTKULAUTAA?

Tutustu E-wheelsin mahtavaan valikoimaan ja löydä paras sähköpotkulauta itselle edulliseen hintaan.