Löydä paras drone kameralla (2024) - Parhaat kuvauskopterit vertailussa

Dronet ovat valloittaneet niin harrastajien kuin ammattilaistenkin sydämet. Näiden lentävien laitteiden avulla voi taltioida ainutlaatuisia näkymiä ja luoda upeita ilmakuvia, joita ei muuten olisi mahdollista saada. Erityisesti drone kameralla on noussut suosioon, sillä sen avulla voi kuvata korkealaatuista videomateriaalia ja valokuvia. Yksi tunnetuimmista merkeistä alalla on DJI, jonka dronet ovat tunnettuja luotettavuudestaan ja erinomaisista kuvausominaisuuksistaan.

DJI drone on monen kuvaajan valinta sen edistyneiden ominaisuuksien ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Näissä droneissa on yleensä huippuluokan kamera, joka takaa tarkat ja selkeät kuvat jopa haastavissa olosuhteissa. DJI:n drone hinta saattaa kuitenkin olla korkeampi kuin kilpailijoiden, mutta laatu ja suorituskyky tekevät siitä monelle sen arvoisen investoinnin. Olipa kyseessä maisemakuvaus, elokuvatuotanto tai vaikkapa kiinteistön tarkastus, DJI:n droneilla onnistut varmasti.

Markkinoilla on tarjolla laaja valikoima kuvauskoptereita eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla. On tärkeää valita itselle sopiva drone, joka vastaa omia tarpeita ja budjettia. Edullisemmat dronet voivat olla hyviä aloitteleville käyttäjille, kun taas ammattikäyttöön tarvitaan usein monipuolisempia ja kestävämpiä malleja. Olipa valintasi mikä tahansa, dronen avulla saat varmasti uusia näkökulmia ja inspiraatiota kuvaamiseen.

Arvostelimme näitä droneja

Paras ammattilaiskuvaajille

Paras drone lämpökameralla

Hyvä drone aloittelijalle

Teknologiaharrastajille, jotka haluavat kokea uusimman droneteknologian

Drone on suunniteltu erityisesti tarkastamaan ja kartoittamaan erilaisia sisä- ja ulkoympäristöjä

Sopii ilmakuvauksesta ja videokuvauksesta kiinnostuneille.

Mene isosti DJI Mini 4:lla

Vuoden 2024 parhaat kuvauskopterit

Paras ammattilaiskuvaajille

DJI Inspire 3 asettaa uudet standardit ammattimaiselle ilmakuvaamiselle. Tämä edistyksellinen iso drone on suunniteltu tarjoamaan huippuluokan suorituskykyä, tarkkuutta ja luovuutta ilmakuvauksessa. Inspire 3:n monipuoliset ominaisuudet, kuten mullistava 8K-kamera ja innovatiiviset kuvausmodit, määrittelevät uudelleen, mitä ilmakuvaukselta voidaan odottaa.

Ominaisuudet:

Paras drone lämpökameralla

Parrot Anafi USA on erinomainen valinta ammattikäyttäjille, jotka tarvitsevat luotettavan ja monipuolisen lennokin vaativiin tehtäviin. Sen edistykselliset ominaisuudet, vankka rakenne ja helppokäyttöisyys tekevät siitä yhden markkinoiden parhaista vaihtoehdoista.

Ominaisuudet:

Hyvä drone aloittelijalle

DJI Air 2S + RC-N1 on huippuluokan drone, joka yhdistää monipuoliset kuvausominaisuudet, älykkäät toiminnot ja turvallisuusominaisuudet. Sen 12 kilometrin kantama, 10-bitin D-Log M -väriprofiili, Intelligent HDR -teknologia ja esteentunnistus neljään suuntaan tekevät siitä erinomaisen valinnan niin harrastajille kuin ammattilaisillekin.

Ominaisuudet:

Teknologiaharrastajille, jotka haluavat kokea uusimman droneteknologian

DJI Mavic 3 Pro Cine Premium Combo + RC PRO on uskomaton työkalu luoville ammattilaisille ja harrastajille, joka tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia ilmakuvaamiseen ja videotuotantoon. Sen huippuluokan ominaisuudet ja teknologiat tekevät siitä markkinoiden parhaan kameradrone-paketin.

Ominaisuudet:

Drone on suunniteltu erityisesti tarkastamaan ja kartoittamaan erilaisia sisä- ja ulkoympäristöjä

Parrot Anafi AI on vaikuttava drone, joka tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia ammattikäyttöön. Sen kestävä rakenne, huippuluokan kamera ja älykäs yhdistettävyys tekevät siitä erinomaisen työkalun niin tarkastus- kuin kartoitustehtäviinkin. Lisäksi sen autonomiset lentoominaisuudet ja kehittäjäystävälliset työkalut tekevät siitä monipuolisen ja joustavan ratkaisun monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Ominaisuudet:

Sopii ilmakuvauksesta ja videokuvauksesta kiinnostuneille.

DJI Air 3 Fly More Combo + RC 2 on huippuluokan drone, joka tarjoaa monipuolisia ja edistyneitä ominaisuuksia. Olipa kyseessä sitten valokuvaus, videokuvaus tai lennon turvallisuus, tämä drone täyttää kaikki odotukset ja ylikin. Sen pitkä lentoaika, laadukkaat kamerat ja älykkäät ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen valinnan kaikille, jotka haluavat viedä ilmakuvauksensa uudelle tasolle.

Ominaisuudet:

Paras drone lapselle

Gear4play Kokoontaitettava Drone Nelikopteri on monipuolinen ja kätevä drone, joka soveltuu hyvin eri taitotasoille. Sen kompaktin ja kokoontaitettavan rakenteen ansiosta se on helppo kuljettaa ja säilyttää. Kahden kameran järjestelmä ja reaaliaikainen videokuvan seuranta tuovat lisää ulottuvuuksia lentokokemukseen. Helppokäyttöisyys ja turvallisuus tekevät siitä erinomaisen valinnan kaikenikäisille käyttäjille.

Ominaisuudet:

Mene isosti DJI Mini 4:lla

DJI Mini 4 Pro on täydellinen valinta niille, jotka etsivät kevyttä mutta tehokasta dronea, joka tarjoaa huipputason kuvausominaisuudet ja monipuoliset turvallisuusjärjestelmät. Tämä drone yhdistää keveyden, korkean kuvanlaadun, pitkän lentokeston ja edistykselliset esteentunnistusjärjestelmät, tehden siitä erinomaisen valinnan niin ammattilaisille kuin aloittelijoillekin.

Tämä drone tarjoaa jopa 34 minuuttia lentoaikaa vakiovarusteena tulevalla Intelligent Flight Battery -akulla. Tämä antaa käyttäjille runsaasti aikaa luoda vaikuttavaa kuva- ja videomateriaalia ilman keskeytyksiä.

Ominaisuudet:

Mikä on drone?

Drone on pieni ilma-alus, jota voidaan ohjata kauko-ohjaimella tai automaattisesti esiohjelmoidun reitin mukaan. Dronet ovat viime vuosina yleistyneet sekä harrastajien että ammattilaisten käytössä, ja niiden sovellusalueet ovat laajat. Perinteisesti dronet ovat olleet sotilaskäytössä, mutta nykyään niitä käytetään esimerkiksi ilmakuvaamiseen, kartoitukseen ja pelastustehtäviin. Hyvä drone aloittelijalle on helppokäyttöinen, vakaa lentää ja varustettu perustason kameralla, joka mahdollistaa laadukkaiden kuvien ja videoiden tallentamisen.

Erityisesti kuvaus drone on suosittu valinta, sillä sen avulla voidaan tallentaa henkeäsalpaavia näkymiä ja luoda ammattimaisia videoita. Toisaalta, drone lämpökameralla on erinomainen valinta esimerkiksi pelastustehtäviin tai lämpövuotojen paikantamiseen rakennuksissa. Tärkeää onkin valita drone, joka vastaa omia tarpeita ja käyttötarkoituksia, olipa kyseessä sitten harrastus tai ammatillinen käyttö.

Drone lupa

Dronen lennättämiseen on tulossa muutoksia vuoden 2024 alussa, kun droneasetuksen siirtymäkausi päättyy. Vuoden 2024 alusta uusien, markkinoille saatettavien dronejen tulee olla varustettu C-luokituksesta kertovalla merkinnällä, jotta niitä voidaan käyttää avoimessa kategoriassa. Tämä tarkoittaa, että ennen kuin uusi drone voidaan ottaa käyttöön, sen tulee täyttää tietyt tekniset ja turvallisuusvaatimukset. Lisäksi drone rekisteröinti on edelleen pakollista kaikille yli 250 g painaville tai kamerallisille droneille.

Rekisteröi drone täältä.

Avoimen kategorian lennätys

C-luokitukset ja alakategoriat

A1-alakategoriassa alle 250 g painavaa dronea voi lennättää ilman koulutusvaatimusta, mutta suositeltavaa on suorittaa A1/A3-verkkoteoriakoe. A2-alakategoriassa lennättäminen on mahdollista vain C2-luokan dronella, ja se vaatii lisäteoriakokeen suorittamisen. A3-alakategoriassa yli 250 g painavat dronet voidaan lennättää turvallisella etäisyydellä ihmisistä ja asutuksesta. Näin varmistetaan, että dronen käyttö on turvallista ja sääntöjen mukaista kaikissa tilanteissa.

Lue lisää täältä.

Drone lapselle

Dronet ovat viime vuosina nousseet suureen suosioon monien lapsien ja nuorten keskuudessa. Ne tarjoavat ainutlaatuisen tavan tutustua teknologiaan ja ilmailuun, samalla kun ne kehittävät lasten motorisia taitoja ja koordinaatiota. Lapselle sopivan dronen valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota sen turvallisuusominaisuuksiin ja helppokäyttöisyyteen. Monet markkinoilla olevat dronet on suunniteltu erityisesti nuoremmille käyttäjille, ja niissä on pehmustetut roottorit sekä automaattiset laskeutumis- ja nousutoiminnot, jotka tekevät käytöstä turvallisempaa.

Dronen käyttö tarjoaa lapsille monia oppimismahdollisuuksia. Se voi toimia erinomaisena välineenä teknologian ja tieteen opetuksessa, kun lapset oppivat perusfysiikan ja -mekaniikan periaatteita lennättäessään dronea. Lisäksi dronen avulla voidaan tutkia ympäristöä ja luontoa uudesta näkökulmasta, mikä voi innostaa lapsia opiskelemaan biologiaa, maantiedettä ja valokuvausta. Monet dronet ovat myös varustettu kameroilla, joiden avulla lapset voivat ottaa ilmakuvia ja videoita, mikä kehittää heidän luovuuttaan ja visuaalista ilmaisuaan.

On tärkeää muistaa, että vaikka drone-lennätys voi olla hauskaa ja opettavaista, se edellyttää myös vastuullisuutta. Ennen kuin lapsi aloittaa dronen käytön, vanhempien tulisi perehtyä paikallisiin säädöksiin ja ohjeisiin dronelennätyksestä ja opastaa lapsiaan niiden noudattamisessa. Hyvä lähtökohta on harjoitella lennätystä avoimilla ja turvallisilla alueilla, kaukana ihmisistä ja liikenteestä. Näin voidaan varmistaa, että lapsen dronelennätys on sekä turvallista että hauskaa.

Usein kysytyt kysymykset


Ei, drone lennosta ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon, mutta kaikkien yli 250 g painavia tai kamerallisia droneja käyttävien pitää rekisteröityä, perehtyä dronejen lennättämiseen ja pääsääntöisesti suorittaa koe. Tämä vaatimus perustuu EU:n droneasetukseen, joka tuli voimaan 31.12.2020 ja yhtenäistää dronelennättämisen säännöt koko EU:n alueella.

Kyllä, drone täytyy rekisteröidä. Käyttäjän tulee rekisteröityä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin palvelussa dronetoimijarekisteriin, riippumatta siitä, käyttääkö dronea harraste- tai ammattikäytössä. Vaikka dronetoiminnan vakuuttaminen ei ole pakollista, se on suositeltavaa.

Kyllä, dronessa pitää olla valot. Yöllä käytettävien miehittämättömien ilma-alusten havaittavuuden parantamiseksi dronessa tulee olla päälle kytkettynä vilkkuva vihreä valo. Tämä auttaa maassa olevia henkilöitä erottamaan miehittämättömän ilma-aluksen miehitetystä.

Kyllä, dronea voi lennättää talvella. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon talviset sääolosuhteet, kuten lumi ja kylmä lämpötila, jotka voivat vaikuttaa dronen suorituskykyyn ja akun kestoon. Huolehdi, että dronen akut ovat täysin ladatut ja että vältät lentämistä erittäin kylmissä tai jäätävissä olosuhteissa.

Dronella ei saa kuvata toisten piha-alueita ilman lupaa. Yksityisyyden suoja ja kotirauha ovat tärkeitä, joten dronella ei tule lentää toisten kotien yläpuolella häiritsevästi. Lisäksi maanpuolustukseen liittyvien harjoitusten, varikkojen tai muun toiminnan kuvaaminen on kiellettyä ilman erillistä lupaa.

Kyllä, DJI Mini 2 pitää rekisteröidä, koska siinä on kamera. Vaikka sen paino on alle 250 grammaa, kamerallinen drone vaatii rekisteröitymisen. DJI Mini 2 ei vaadi verkkokoetta, mutta rekisteröityminen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin dronetoimijarekisteriin on pakollista.

Kyllä, dronella saa lentää ilman erillistä toimintalupaa avoimessa kategoriassa, mutta kaikkien yli 250 g painavia tai kamerallisia droneja käyttävien pitää rekisteröityä, perehtyä dronejen lennättämiseen ja suorittaa koe. Tämä vaatimus koskee sekä harrastus- että ammattikäyttöä.

Dronella kuvaamiseen pätevät samat säännöt kuin muuhunkin kuvaamiseen. Suomessa saat kuvata julkisilla paikoilla, mutta yksityisiä koteja ja piha-alueita et saa kuvata siten, että henkilöitä voidaan tunnistaa. Julkisella paikalla kuvaaminen on pääsääntöisesti sallittua, kunhan noudatat yksityisyyden suojaa koskevia sääntöjä.

Dronea ei voi lennättää sateella, kovalla tuulella tai jäätävissä olosuhteissa, joissa dronen potkureihin voi kertyä jäätä. Tällaiset olosuhteet voivat vaarantaa dronen toiminnan ja turvallisuuden. On suositeltavaa lentää vain hyvällä säällä, jotta dronen toiminta ja kuvat olisivat parhaimmillaan.

Akuutit drone-havainnot, jotka tehdään kriittisen infrastruktuurin läheisyydessä, lentokieltoalueilla tai epäilyttävissä olosuhteissa, tulee ilmoittaa hätäkeskukseen (112). Muutoin, normaaleista drone-havainnoista ei tarvitse tehdä ilmoitusta.

Yleisellä paikalla kuvaaminen on sallittua, mutta yksityisalueelle kuvaaminen voi rikkoa yksityisyyden suojaa ja saattaa johtaa esimerkiksi syytökseen salakatselusta. Yksityisten kotien ja piha-alueiden kuvaamiseen tarvitaan aina lupaa niissä asuvilta henkilöiltä.

Dronet kestävät pakkasta tiettyyn rajaan asti. Useimmat dronet toimivat -10 celsiusasteen pakkaseen saakka ja kestävät tuulta, jonka nopeus on enintään 12 metriä sekunnissa. On kuitenkin tärkeää huomioida dronen tekniset rajoitukset ja lentää varoen kylmissä olosuhteissa.

EASAn dronesääntöjen mukaan vakuutus on pakollinen, jos drone painaa yli 20 kg. Useimmissa EASAn jäsenvaltioissa vastuuvakuutus on pakollinen myös kevyemmille droneille. Suomessa vakuuttaminen ei ole pakollista, mutta se on suositeltavaa vahinkojen varalta.

Vuoden 2024 alusta uusien dronejen tulee olla varustettu C-luokituksesta kertovalla merkinnällä, jotta niitä voidaan käyttää avoimessa kategoriassa. C-merkintä varmistaa, että drone täyttää tietyt turvallisuus- ja tekniset vaatimukset.

FPV tarkoittaa First Person View, eli ensimmäisen persoonan näkymää. FPV-dronessa on kamera ja lähetin, jotka lähettävät kuvaa reaaliajassa vastaanottimeen tai näyttöön, kuten videolaseihin. Tämä mahdollistaa lentämisen ikään kuin dronen kyydissä.

Kyllä, DJI Mini 3 Pro pitää rekisteröidä. 1.1.2021 voimaan tulleen drone-lain mukaan kaikki kuvauskopterit tulee rekisteröidä ja käyttäjän tulee perehtyä lennättämistä koskeviin sääntöihin sekä suorittaa vaadittavat tentit.

Drone-koe vaatii hyvää valmistautumista, mutta se on helppo läpäistä, jos on käyttänyt riittävästi aikaa opiskeluun. Kokeen läpäisemiseksi tarvitaan todellista osaamista, ja saatava todistus on voimassa viisi vuotta, jonka jälkeen koe täytyy uusia.