Tesla luovuttamassa Model Y Standard Range -mallin suhteen – Tilalle takaveto Long Range -mallista

Päivitetty: 18.2.2022

Tesla Model Y

Elektrek -nettisivuston lähteiden mukaan Tesla on aloittamassa tuotannon takavetoisesta Model Y Long Range -mallista. Kun Tesla toi Model Y:n markkinoille maaliskuussa 2019, se lanseerasi tästä neljä erilaista versiota: Standard Range, Long Range, Dual Motor AWD sekä Performance -mallit. Nyt Tesla on kuitenkin törmännyt ongelmaan, jossa Standard Range -mallin suoritusmatka ei tuonutkaan odotettuja tuloksia. Mallin oli tarkoitus siirtyä tuotantoon vuonna 2021, mutta alle 400km suoritusmatkaa on Elon Muskin mukaan mahdotonta hyväksyä.

Elon Musk ilmoittikin Teslan peruvan Standard Range -mallin valmistuksen huonon suoritusmatkan takia, ja lisäävän tämän tilalle takavetoisen Long Range Rear-Wheel-Drive -mallin. Uuden takavetoisen mallin olisi tarkoitus tulla markkinoille lähikuukausina, ikään kuin korvaamaan unohdettua Standard Range -mallia. Takavetoinen Long Range -malli pyrkiikin alentamaan Model Y:n hintaa, kuitenkin pitäen tuotteen laadun ja esimerkiksi auton suoritusmatkan edelleenkin erinomaisena.

Olemme alentaneet Model Y Long Range Dual Motor -mallin hintaa, ja tarjoamme Long Range -mallista yksimoottorisen version muutaman kuukauden kuluttua. Tämä alentaa tuotteen hintaa, samalla pitäen kuitenkin laadun erinomaisena

Musk twiittasi kesäkuussa

Elektrek -sivuston mukaan Tesla on aloittanut takavetoisen mallinsa koetuotannon, joka kielii viimeisistä askelista ennen uuden mallin virallista julkistamista. Tilauksia uudesta takavetoisesta mallista Tesla ei kuitenkaan vielä ota vastaan.

Julkisuuteen ei olla kerrottu tarkkaa tietoa, kuinka monta Tesla Model Y Standard Range -mallia ehdittiin jo varaamaan, eikä tietoa siitä, mitä varauksille lopulta päädytään tekemään. Tesla ei ole myöskään vastannut kyselyihin aiheesta.

Model Y

Model Y on Teslan julkaisema keskikokoinen katumaasturi, joka perustuu Tesla Model 3:n alustalle.

Model Y onkin Elon Muskin mukaan autona yhtä käytännöllinen kuin katumaasturi, mutta suorituskyky sillä on kuin urheiluautolla.

Tilaa autossa on jopa seitsemälle matkustajalle, joka eroaa Teslan Model 3 -mallista huimasti. Se onkin noin 10 prosenttia suurempi kuin Model 3, vaikkakin suurimmiltaan osin malleissa käytetään täysin samoja osia.

Model Y, sisätilat

Ensimmäisenä Model Y:n sisätiloissa huomion kiinnittää 15-tuuman kelluva kosketusnäyttö, virtaviivaiset ja tyylikkäät muotoilut, sekä suurta tilantuntua luova lasikatto. Ensisilmäykseltä auton sisätilat muistuttavat huomattavasti Tesla Model 3 -mallin sisätiloja, mutta tarkkasilmäiset huomaavat kompaktille maastoautolle tuttuja ominaisuuksia, kuten korkeamman istuinkorkeuden sekä massiivisen tavaratilan. Korkeampi istuinkorkeus mahdollistaa matkustajille helpomman ulos- ja sisäänpääsyn, sekä luo maastoautomaisen tuntuman.

Hinta

Alkuperäisen Standard Range -mallin hinta oli tarkoitus lähteä alle 40 000 dollarista, eli euroissa alle 34 000 eurosta. Vaikka takavetoisen Long Range -mallin tarkkaa hintaa ei tiedetä, se ei todennäköisesti tule olemaan yhtä halpa kuin tuo luvattu alle 35 000 euroa.

Tesla ei ole vielä varsinaisesti varmistanut hintaa uudelle takavetoiselle Model Y -mallilleen, mutta Elon Musk on vihjannut hinnan sijoittuvan noin 45 000 dollariin, eli hieman yli 38 000 euroon. Teslan sivujen rahoitus- ja leasinglaskuriin Model Y Long Range RWD -malli oli yllättäen ilmestynyt hintaan 48 000 dollaria, eli hieman yli 40 000 euroa. Sittemmin kyseinen malli ja hinta on kuitenkin poistettu laskurista.

Kyseistä mallia ei myöskään ole löytynyt Teslan konfiguraattorista, joten ei voida kuitenkaan puhua mallin lopullisesta hinnasta. Tesla on myös hyvin tunnettu hintojen säätelystä lennossa, joten hintahaarukka saattaa muuttua vielä reilusti lähikuukausien aikana.

Teslan siuvilla Model Y Long Range -mallin hinta ilman lisävarusteita on tällä hetkellä 64 400 euroa, sekä kalliimman Performance -mallin hinta ilman lisävarusteita 72 400 euroa.

Tällä hetkellä kumpaankin malliin sisältyy Pearl White Multi-Coat -väri, mutta väreissä valittavana on esimerkiksi Solid Black, Midnight Silver Metallic, Deep Blue Metallic 1100 euron lisähintaan, sekä Red Multi-Coat -väri 2200 euron lisähintaan.

Kuten muissakin malleissa, on lisävarusteina saatavana muun muassa erikoisvanteet, mustavalkoinen sisustus sekä täysin itsestään ajava ominaisuus.

Model Y -mallissa on mahdollista valita lisävarusteena myös seitsemän istumapaikan pohjaratkaisu, mutta tämä on sivujen mukaan saatavilla vasta vuonna 2021.

Yhteenveto

Näyttääkin siltä, ettemme tule saamaan Model Y:stä halvempaa Standard Range, tai Standard Range Plus -mallia. Yllätyksenä kuitenkin Tesla pyrkii tarjoamaan takavetoista mallia Long Range -mallistaan, joka mahdollistaisi niin halvemman hinnan, kuin pitkän suoritusmatkan.

Tässä on niin hyviä kuin huonojakin puolia, sillä esimerkiksi hinta ei tule halvimmassa Model Y -mallissa olemaan yhtä matala kuin ehdittiin jo ajattelemaan, mutta tilalle saadaan kuitenkin hieman halvempi sähköinen pitkän matkan katumaasturi.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:​

Sisällysluettelo

Sähkövertailu
Sähkövertailu.fi:n tarkoituksena on auttaa suomalaisia vertailemaan sähkösopimuksia, jotta he voivat löytää itselleen parhaan sähkösopimuksen ja saada samalla selvää säästöä.