fbpx

Peugeot e-2008 arvostelu

Peugeot e-2008 arvostelu
Kuvalähde: peugeot.fi

Ulkonäkö ja design

Peugeot e-2008 on uudistettu versio Peugeotin pienestä sähkökäyttöisestä kaupunkimaasturista. Auton visuaalinen olemus on edelleen ajankohtainen, vaikka se on ollut markkinoilla jo neljä vuotta. Uudistuksia ovat esimerkiksi uudet kolmikynsiset etu-LED-valot sekä uudelleenmuotoillut takavalot. Peugeot e-2008 pärjää ulkonäöllisesti myös tuoreimmille sähköautojen kilpailijoille, kuten vuoden 2024 Hyundai Konalle ja Ford Pumalle.

Sisustus ja teknologia

Sisätiloissa huomio kiinnittyy 10-tuumaiseen keskikosketusnäyttöön, joka tarjoaa parempaa grafiikkaa ja liitettävyyttä. Kojelaudan digitaaliset mittarit ovat futuristiset mutta eivät liian räikeät. Peugeot on onnistunut luomaan modernin ja tyylikkään sisustuksen, joka tuntuu aidosti tulevaisuuden autolta.

Akku ja toimintasäde

Peugeot e-2008 range on saanut pientä potkua uusista komponenteista. Uuden moottorin ja invertterin ansiosta tehoa on nyt 156 hv. Akkukapasiteetti on myös noussut marginaalisesti, 47 kWh:sta 51 kWh:aan. Nämä eivät ehkä kuulosta suurilta parannuksilta, mutta ne ovat merkittäviä käytännössä. WLTP-mitattu toimintasäde on noussut 250 km:iin, ja omien kokemustemme perusteella se pitää paikkansa.

Tilavuus ja mukavuus

Vaikka Peugeot e-2008 saattaa näyttää ulkoisesti hieman e-208-mallilta korotettuna, kyseessä on tilavampi ja pidempi auto. Se on enemmän perheauto kuin esimerkiksi Vauxhall Mokka tai DS 3. Tavaratila on myös kasvanut ja tarjoaa nyt 434 litraa tilaa.

Ajettavuus

Peugeot e-2008 tuntuu ketterältä ja innokkaalta tiellä. Sähkömoottorin lisäämä paino ei tunnu ajossa, ja auto on yllättävän hauska ajaa. Eco- ja Sport-ajotilat mahdollistavat kulutuksen ja suorituskyvyn säätämisen tilanteen mukaan. Peugeot e 2008 leasing on myös hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla sähköautoilua ilman suurta taloudellista sitoumusta.

Turvallisuus ja ajoavustimet

Ajoavustimien logiikka on hyvin suunniteltu, ja ohjausavustin toimii tasaisesti, kunhan tiemerkinnät ovat selvät. Peugeot e-2008 tarjoaa myös mukavasti ajovakautta ja turvallisuutta moottoriteillä.

Arvio

Peugeot e-2008 on onnistunut sähköauto, joka tarjoaa hyvän yhdistelmän tilaa, suorituskykyä ja tyylikkyyttä. Vaikka se ei tarjoa markkinoiden parasta toimintasädettä, se kompensoi sen tehokkuudella ja nopealla latauskyvyllä. Auto on mukava ajaa ja tarjoaa hyvän määrän nykyaikaisia ominaisuuksia ja teknologioita. Se on oikea valinta niille, jotka etsivät ympäristöystävällistä perheautoa, joka ei tingi mukavuudesta tai tyylistä.

Kaiken kaikkiaan Peugeot on onnistunut tekemään e-2008-mallistaan houkuttelevan vaihtoehdon pienten sähkökäyttöisten kaupunkimaastureiden segmentissä. Se on ajankohtainen esimerkki siitä, kuinka sähköautot voivat tarjota käytännöllisiä ratkaisuja arjen haasteisiin ilman, että joudutaan tinkimään ulkonäöstä tai ajettavuudesta. Peugeot e-2008 kokemuksia voikin kuvata positiivisiksi, ja auto asettaa riman korkealle tuleville kilpailijoilleen.