Teslan ostaja voi valita useamman maksutavan väliltä

Tesla ja maksutavat

Teslan ostaminen on tehty asiakkaan kannalta mahdollisimman vaivattomaksi, sillä tarjolla on useita maksutapoja. Kun olet suunnitellut ja tilannut oman Teslasi, pääset määrittämään oman Tesla-tilisi. Tilin kautta löytyvät mm. päivitykset, toimitusoppaat ja kaikki muu tarvittava. Tesla-tili on jokaisen Teslan omistajan oma portaali. Tilin kautta pääsee myös näkemään oman Teslan laskun sekä kaiken muun oleellisen.

Maksutapoja on nykyään muutenkin olemassa paljon, jonka ansiosta esimerkiksi ruokaostokset on mahdollista maksaa jopa puhelimen avulla. Monille tuttuja ovat myös  Apple Pay maksutavat nettikasinolla. Kun teet talletustasi, voit yleensä valita useampien maksutapojen joukosta. Niinpä rahansiirtoa ei ole pakko tehdä esimerkiksi vain luottokortin avulla. Nykyajan teknologia on tuonut kuluttajien ulottuville laajan kirjon erilaisia, turvallisia maksuvaihtoehtoja ja sama koskee myös auton hankintaa.

Kun olet ostamassa Teslaa, on hyvä tietää, millaisia maksutapoja on tarjolla. Jos pankkisiirto ei onnistu heti koko summasta, on tarjolla muitakin vaihtoehtoja. Nämä tekevät oman Teslan hankkimisesta helpompaa.

Teslan hyväksymiä maksutapoja

Tesla hyväksyy maksutavoiksi pankkisiirron, pankkirahoituksen tai leasingin. Voit rahoittaa oman ajoneuvosi joko Teslan suositteleman yhteistyökumppanin kautta tai voit pyytää tarjousta valitsemaltasi pankilta. Jos pyydät tarjouksen itse valitsemaltasi pankilta, toimita allekirjoitettu rahoitussopimus Teslalle, niin asia saadaan eteenpäin.

Maksun ajankohdan suhteen kannattaa ottaa huomiota, että autosi koko summan tulee olla maksettuna ennen toimituspäivää. Jos käytät pankkirahoitusta, tulee pankin suorittaa maksu annetun ajan puitteissa. Mikäli maksua ei suoriteta ajoissa, voi tämä vaikuttaa auton toimituksen ajankohtaan.

Saat Teslan toimitustiimiltä tiedon, tuleeko sinun maksaa käsiraha. Mikäli se vaaditaan, käsirahan kokonaissummasta vähennetään alkuperäinen tilausmaksu. Käsirahan maksu tulee olla suoritettuna viimeistään seitsemän päivää ennen ajoneuvon toimitusta. Myös oma pankkisi saattaa vaatia käsirahaa. Tämä kannattaa ottaa ajoissa huomioon.

Leasing on yksi Teslan hyväksymistä vaihtoehdoista. Jos valitset sen maksutavaksesi, Tesla tarvitsee vahvistetun ostotilauksen. Leasingissa maksat Teslan käytöstä kuukausittaista maksua tietyn ajanjakson ajan.

Toki pankkisiirto on suorin tapa maksaa ostamasi Tesla. Pankkisiirrolla maksaminen ei kuitenkaan sovi joka hetkeen, jolloin onkin hyvä, että tarjolla on useita muita maksuvaihtoehtoja. Auton kokonaissummaa ei siis ole välttämätön olla olemassa vielä ostohetkellä.

Vaihtoautoa on mahdollista tarjota

Tesla tili

Tesla hyväksyy myös vaihtoautoja. Jos haluat tarjota omaa nykyistä ajoneuvoasi vaihdossa Teslaan, voit tehdä sen Tesla-tilisi kautta.

Jos et ole vielä tehnyt tilaustasi, voit pyytää Teslalta vaihtoautotarjousta. Kun olet pyytänyt tarjouksen, saat sen sähköpostiisi 48 tunnin sisällä. Saamasi vaihtoautotarjous on voimassa seitsemän päivää. Jos liität saamasi tarjouksen Tesla-tilaukseesi, muuttuu se lopulliseksi tarjoukseksi, joka taas on voimassa 30 päivää.

Vaihtoautoksi hyväksytään myös leasing-auto tai rahoitussopimuksella hankittu auto. Tällöin auton vuokraajan tai pankin tulee hyväksyä vaihtoautoksi tarjoamisen. Tesla suorittaa vaihtoauton jäljellä olevan summan sen jälkeen, kun uusi Teslasi on toimitettu sinulle.

Huomioi nämä ennen Teslan ostoa

Huomioithan, että ajoneuvolle tulee olla ostettuna moottoriajoneuvovakuutus ennen toimitusta. Vakuutus toki koskee kaikkia muitakin autoja eli jos olet aiemminkin omistanut auton, vakuutuksen ostaminen ei todennäköisesti tule uutena asiana.

Jos sisällytät tilaukseesi talvirengassarjan ja toimitus ajoittuu talveen, Tesla asentaa renkaat ennen toimitusta. Jos taas toimitus tapahtuu kesällä ja olet tilannut samalla talvirengassarjan, löydät tilaamasi talvirenkaat Teslan tavaratilasta. Sama pätee talvisaikaan tilattuja kesärenkaita; ne sijoitetaan Teslan tavaratilaan ennen toimitusta. Huomioithan, että Tesla ei asenna muualta ostettuja renkaita.

Rahoitusta käyttäessä kannattaa ottaa huomioon palveluntarjoajan korot ja muut kulut. Toki monella on tilanne, että uuden auton hintaa ei ole mahdollista maksaa kerralla omalta pankkitililtä. Tällöin rahoitus voi olla viisaampi vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin laskea eri vaihtoehtoja ja vertailla eri pankkeja keskenään ennen rahoituksesta sopimista.

Jos valitset leasing-sopimuksen, ei Tesla tule olemaan missään vaiheessa omaisuuttasi. Käytännössä vuokraat auton tietyksi ajaksi, jonka jälkeen sinun on mahdollista vaihtaa halutessasi seuraavaan autoon. Leasing sopiikin hyvin asiakkaalle, joka ei välttämättä halua omaa autoa. Sopimuksen päätyttyä on mahdollista joko palauttaa auto tai jatkaa sen sopimusta.

Jos haluat muuttaa tekemääsi Tesla-tilausta, on suunnitelman muokkaus mahdollista siihen asti, kunnes olet saanut lopullisen laskun Tesla-tilillesi. Kannattaa huomioida, että tekemäsi muutokset voivat vaikuttaa toimituksen ajankohtaan. Niinpä haluamasi ominaisuudet on paras saada kerralla tilattua. Toki tämä ei aina ole mahdollista.

Teslaa ostaessa jokaisen asiakkaan kanssa pyritään tekemään kullekin sopiva ratkaisu maksun suhteen. Kannattaa olla yhteydessä niin Teslaan kuin rahoitusta mahdollisesti tarjoaviin pankkeihin, jotta löydät itsellesi parhaan ratkaisun uuden ajoneuvosi rahoittamiseksi.