Humminbird HELIX 5 arvostelu

Verkkokauppa.com:
3/5

Humminbird HELIX -sarja on jo pitkään tarjonnut luotettavaa kalapaikkojen etsintäteknologiaa kalastajille kaikkialla. HELIX 5 on ollut markkinoilla nyt lähes kuusi vuotta, joten meille on antanut riittävästi aikaa tutustua tämän kalapaikannusteknologian kaikkiin ominaisuuksiin. Olemme iloisia voidessamme todeta, että Humminbird HELIX 5 suorittaa tehtävänsä eli löytää kalat. Laite tarjoaa tarkan mittaustuloksen, erinomaisen ala- ja sivukuvauksen sekä optimaalisen Dual Beam -sonarin suorituskyvyn, ja se tarjoaa useita etuja sen hyväksyttävän hintalapun rinnalla.

Näyttö ja käyttöliittymä

Monet kalastajat suosivat suurempaa näytön kokoa kalapaikkojen etsintäteknologiassaan. Vaikka HELIX 5:n näyttö on pienempi kuin muissa laitteissa, sen 5 tuuman näyttö on hyödyllinen niille, jotka etsivät parasta kalapaikanninta pienille veneille tai kajakkeille. Humminbird HELIX 5 on helppo kiinnittää eikä se häiritse kalastustasi. Pienten veneiden kohdalla on otettava huomioon tila ja paino.

Humminbird HELIX 5 säästää sinulta vaivan miettiä, mihin asetat sen, kun ajattelet kalastusvälineitäsi ja -laitteitasi. Sen kokoisen takia sinun saattaa olla kuitenkin vaikea tunnistaa ja lukea kaloja veden alla.

480 x 800 pikselin näytön resoluutio on kalapaikannimille perustasoa. Värien säätäminen ja pohjakuvioiden hyödyntäminen auttaa suuresti tunnistamaan kalat ja vedenalaisen rakenteen.

Yllättävää oli taustavalo, jota emme odottaneet tämänkokoiselle ja hintaiselle kalapaikannimelle. Taustavalo estää auringon häikäisyn, joka on tuttu ongelma monista muiden valmistajien kalapaikannimista.

Näyttö on pienempi, mutta paljoa muuta emme voi nipottaa. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, mikä ei ole huono asia. Olemme todenneet, että yksinkertaisuus toimii parhaiten kalapaikannimissa, ja HELIX 5 tarjoaa sitä ehdottomasti.

CHIRP Sonar

Humminbird HELIX 5:ssa on sekä Dual Beam että CHIRP-digitaalisonari. Suurin osa HELIX-sarjan malleista tulee näillä sonaritoiminnoilla, mutta miksi se on tärkeää? CHIRP-digitaalisonari sisältää tehokkaan kaikuanturin, joka mahdollistaa kalastajille erottaa kalat, pudotukset ja roskat veden pinnan alla. Tämä säästää valtavasti aikaa, koska voit tunnistaa ja löytää etsimäsi kalat. Mikä hyöty on kalapaikannimesta, jos se ei löydä kalaa?

Dual Beam tarjoaa selkeän kuvan ala-/sivukuvaustarpeisiisi. Tämä laite antaa sinulle enemmän kontrollia siitä, minkälaisen kuvan haluat luoda sonaarilähetysten avulla.

Dual Beamilla voit kattaa suuremman vesialueen lyhyemmässä ajassa, jos et ole niin huolissasi tietystä kalastuspaikasta. Jos kuitenkin haluat kalastaa tiettyä aluetta, voit käyttää kapeampaa säteilyä saadaksesi selkeämmän kuvan kyseisestä paikasta.

Jos haluat sonarin tarkkuuden, jonka olemme löytäneet muista Humminbirdin kalapaikannimista, et voi mennä pieleen HELIX 5:n kanssa. Se tarjoaa laajan mahdollisuuksien kirjon lämpötilan mittauksesta, joka varoittaa kalastajia veden lämpötilasta, lisääntyneisiin skannausalueisiin.

Kartoitus

HELIX-sarja tunnetaan karttojen vaihtoehdoistaan, eikä HELIX 5 ole poikkeus. Korkean tarkkuuden sisäinen GPS tarjoaa tarkat mittaukset, ja voit käyttää tätä laitetta asettamaan useita erilaisia reittejä tai pisteitä.

Humminbird Basemap on ladattu yli 10 000 sisämaanjärven kanssa ja se sisältää täydellisen Yhdysvaltojen rannikkokartan. Nämä kartat tarjoavat selkeän näkymän vedenalaiseen maastoon sekä tunnistavat merkit, vaarat ja muut navigointiapuvälineet luotettavalla ikonijärjestelmällä.

Jos haluat enemmän kontrollia omiin karttoihisi, nautit AutoChart Live -ominaisuudesta, joka antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää GPS:ääsi parhaalla mahdollisella tavalla. AutoChart käyttää kaikuanturia määrittämään sijaintisi syvyyden ääriviivat. Voit luoda karttoja vedenalaisesta maastosta, tallentaa ne tulevaa käyttöä varten ja jakaa ne muiden kalastajien kanssa.

Humminbird HELIX 5:n GPS ei kuitenkaan sisällä paljon tallennustilaa, joten voit tallentaa rajallisen määrän. Voit synkronoida 2500 waypointia ja 45 reittiä AutoChart Live -ominaisuuden kanssa, mutta se maksaa lisää ladata karttoja. Sinulla on myös pääsy LakeMasteriin, joka antaa sinun käyttää satelliittikuvia auttaaksesi löytämään parhaat kalapaikat. Tämä ominaisuus on erinomainen kalastustarkoituksiin, mutta se tulee premium-hinnalla, joka mielestämme sopii paremmin suuremmalla näytöllä varustettuun laitteeseen.

Verkko

Valitettavaa tässä laitteessa on, että se tarjoaa erittäin vähän niille, jotka etsivät verkko-ominaisuuksia. Viime vuosina useimmat kalastajat ovat suosineet kalapaikannimia, joilla on verkko-ominaisuuksia, mutta ne tulevat korkeammalla hintapisteellä.

HELIX 5 ei ole yhteensopiva älypuhelinten kanssa, mikä tarkoittaa, että et voi käyttää matkapuhelintasi kalapaikantimen kanssa. Vaikka tämä voi olla kaupan rikkoja teknologiafanaatikoille, tämän laitteen yksinkertaisuus voi osoittautua ihanteelliseksi. Sinun ei tarvitse huolehtia Wi-Fi-yhteyden ylläpitämisestä, kunhan sinulla on tarvittavat kartat ladattuna.

Aktiivinen kuvantaminen

Ala- ja sivukuvantamistarpeisiisi uskomme, että Humminbird HELIX 5 vastaa tarpeisiisi. Sivukuvantamisominaisuus mahdollistaa veden skannaamisen veneesi ympärillä ja auttaa tunnistamaan, ovatko kalat lähempänä pintaa.

Muita ominaisuuksia

Yksi HELIX 5:n merkittävimmistä ominaisuuksista on SmartStrike. SmartStriken avulla GPS kerää karttatietoja kalastuskauden, sijainnin, sään ja veden kalalajin mukaan. Se analysoi nämä olosuhteet ja auttaa sinua löytämään sopivan järven kalastukseen.

Humminbird HELIX 5:ssä on myös SwitchFire-ominaisuus, jonka avulla voit mukauttaa sonaritekniikkaasi. Tämä voi vaatia sonaaritaajuuksien säätämistä. Voit myös käyttää värikoodijärjestelmiä tunnistamaan, kuinka lähellä kohteesi ovat.

Humminbird HELIX 5:ssä on myös SwitchFire-ominaisuus, jonka avulla voit mukauttaa sonaritekniikkaasi. Tämä voi vaatia sonaaritaajuuksien säätämistä. Voit myös käyttää värikoodijärjestelmiä tunnistamaan, kuinka lähellä kohteesi ovat.

Johtopäätös

Nyt kun olet lukenut Humminbird HELIX 5 -arvostelun, olet ehkä päätynyt siihen johtopäätökseen, että se on tehokas ja luotettava kalapaikannin. Vaikka siinä on pieniä puutteita, sen helppokäyttöisyys, korkealaatuinen kuvantaminen, tarkka GPS ja erinomaiset kartat tekevät siitä erinomaisen valinnan kaikille kalastajille.