LEICA Lino ML180 Moniristilaser arvostelu ja kokemuksia

/5

LEICA Lino ML180 Moniristilaser on ammattikäyttöön suunniteltu ristilaser, joka tarjoaa monipuoliset ominaisuudet niin sisä- kuin ulkotyöskentelyyn. Tämä artikkeli tutustuttaa sinut laitteen monipuolisiin toimintoihin ja sen tarjoamiin hyötyihin tarkkuuden ja käytettävyyden näkökulmasta.

Tuotekuvaus ja perusominaisuudet

LEICA Lino ML180 Moniristilaser heijastaa 180 asteen vaakasuuntaisen lasersäteen ja kolme pystysuuntaista lasersädettä sekä yhden luotisäteen suoraan alas. Tämä mahdollistaa monipuoliset käyttökohteet eri rakennus- ja suunnitteluprojekteissa. Ristilaserissa on Smart Targeting -toiminto, joka mahdollistaa automaattisen suuntauksen Leica XCR Catch -laservastaanottimeen. Tällä tavalla käyttäjä voi helposti ja nopeasti asettaa ja säätää laserlinjat haluamaansa kohtaan yhdellä napin painalluksella.

Smart Targeting -toiminto

Smart Targeting -toiminnon ansiosta LEICA Lino ML180 Moniristilaser voidaan suunnata yhdellä napin painalluksella kohti Leica XCR Catch -vastaanotinta, joka mittaa erittäin suurella tarkkuudella jopa 50 metriin asti. Tämä toiminto tekee laitteesta erityisen käyttäjäystävällisen, sillä yhden henkilön on mahdollista käyttää laitetta tehokkaasti ilman apua.

Älykäs luotilinjan asetus

Ristilaserin luotisäde heijastuu suoraan laitteen alle, mutta se ei ole keskellä, vaan laitteen kulmassa. Tämä ominaisuus mahdollistaa laitteen sijoittamisen lähelle seinää, mikä tekee merkintätöistä nopeampia ja tarkempia.

Soveltuvuus eri työskentelyolosuhteisiin

LEICA Lino ML180 Moniristilaser soveltuu erinomaisesti sekä sisä- että ulkotöihin. Sen avulla voidaan tehdä 90 asteen suuntauksia, asettaa luotisuora, siirtää korkeus ja suorittaa tasaus tarkasti sekä sisä- että ulkotiloissa. Tämä tekee laitteesta monipuolisen työkalun erilaisiin rakennusprojekteihin.

Tarkkuus ja kantama

LEICA Lino ML180 Moniristilaser tarjoaa ainutlaatuisen tarkkuuden elektronisella itsetasauksella, joka kompensoi tasossa automaattisesti. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen pitkillä etäisyyksillä, sillä laite pystyy säilyttämään tarkkuutensa jopa 20 metrin etäisyydelle ilman vastaanotinta ja jopa 100 metriä Leica XCR Catch -laservastaanottimen kanssa.

Laservastaanotin ja integroitu kaukosäädin

Paketin mukana tuleva Leica XCR Catch -laservastaanotin sisältää suuren vastaanottoikkunan, joka näkyy laitteen molemmilta puolilta. Tämä mahdollistaa laserviivan sijainnin lukemisen eri työasennoista. Lisäksi vastaanottimessa on integroitu kaukosäädin, mikä tekee laitteen käytöstä entistä joustavampaa ja tehokkaampaa.

Käyttö ja ergonomia

LEICA Lino ML180 Moniristilaserin ergonomia ja käyttömahdollisuudet ovat hyvin harkittuja. Laitteen mukana toimitetaan ladattava NiMH-akkuyksikkö, mutta se toimii myös 2 kpl D-alkaliparistoilla, mikä lisää laitteen käyttöaikaa ja joustavuutta. Käyttöaika ladattavilla akuilla on noin 24 tuntia, ja laitetta voi käyttää myös latauksen aikana, joten työskentely ei keskeydy koskaan.

Kestävyys ja suojausluokka

LEICA Lino ML180 Moniristilaser on suunniteltu kestämään vaativia työmaaolosuhteita. Laite on suojattu IP54-luokituksen mukaisesti, mikä tarkoittaa, että se kestää pölyä ja roiskevettä. Tämä tekee laitteesta luotettavan työkalun kaikenlaisissa sääolosuhteissa.

Helppo käyttää ja tarkistaa

Laitteen näppäimistö ja ohjaus ovat selkeitä ja yksinkertaisia käyttää. Näytössä on LED-indikaattorit, jotka osoittavat järjestelmän tilan, tason lukeman ja akun tilan. Tämä tekee laitteen käytöstä intuitiivista ja varmistaa, että käyttäjä on aina tietoinen laitteen tilasta ja toimintavalmiudesta.

Käyttöohjeista poimittua

Ennen LEICA Lino ML180 Moniristilaserin käyttöä on tärkeää lukea käyttöohjeet huolellisesti, erityisesti turvallisuusohjeet. Paristojen asentaminen ja vaihtaminen on tehtävä oikein laitteen toiminnan varmistamiseksi. Mikäli laite varustetaan uudelleenladattavalla akkuyksiköllä, se tulee ladata täysin ennen ensimmäistä käyttöä. Täysi lataus kestää noin 8 tuntia, ja lataus loppuu automaattisesti täyden jakson jälkeen.

Käytön turvallisuus

Käytön aikana on tärkeää varmistaa, että laitteen ja vastaanottimen paristot ovat riittävän ladattuja. Akkujen lataamiseen tulee käyttää vain Leica Geosystemsin suosittelemaa laturia. Lisäksi laitetta on suojeltava iskuilta ja tärinältä kuljetuksen ja käytön aikana.

Tarkkuuden tarkastaminen

Laitteen tarkkuus tulisi tarkastaa säännöllisesti, erityisesti ennen tärkeitä mittaustöitä. Tämä voidaan tehdä seuraamalla käyttöohjeissa annettuja tarkkuuden tarkastamisohjeita, jotka sisältävät vaaituksen, vaakasuoran viivan ja pystysuoran viivan tarkastamisen.