Volvo EX30

Päivitetty: 1.11.2023

Volvo EX30
Kuvalähde: volvocars.com/fi/

Volvo on aina ollut tunnettu luotettavuudestaan ja turvallisuudestaan, mutta uuden Volvo EX30 mallin myötä merkki on astunut rohkeasti sisään myös sähköautojen markkinoille. Volvo EX30 on kiehtova esimerkki Volvon insinööritaidosta, joka yhdistää ympäristöystävällisyyden, suorituskyvyn ja modernin muotoilun.

Volvo EX30 on merkittävä askel Volvolle, sillä se on merkin malliston pienin auto tähän mennessä. Ruotsalainen valmistaja on suunnitellut tämän mallin entistä pienemmissä mitoissa, mikä on suuri askel sekä valmistajalle että kuluttajille. EX30:n suunnittelun perustana on ollut eräänlainen pihistely, jossa pienet mitat, kompakti akku, kierrätysmateriaalit ja harkitut yksityiskohdat säästävät sekä luonnonvaroja että asiakkaan lompakkoa. Tämä pienikokoinen sähköauto onkin monessa suhteessa Volvon ympäristöystävällisimmin valmistuva malli.

Tekniset tiedot

Volvo EX30 on uusi sähköautomalli, joka on suunniteltu tarjoamaan sekä suorituskykyä että mukavuutta. Tämä malli edustaa Volvon pyrkimyksiä sähköautomarkkinoilla ja on oiva esimerkki sitoutumisesta ympäristöystävällisyyteen.

Moottori ja suorituskyky

Volvo EX30 on saatavana joko takavetoisena tai nelivetoisena mallina, joissa molemmissa on sähkömoottori kummallakin akselilla. Nopein versio Volvo EX30 saavuttaa nopeuden 0-100 km/h vain 3,6 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 180 km/h tehden siitä nopeimmin kiihtyvän Volvon koskaan.

Akku ja lataus

Akkuvaihtoehtoja on kaksi: 51 kWh:n LFP tai 69 kWh:n NMC akku. Arvioitu toimintamatka on noin 443 km, ja autoa voidaan ladata 10%:sta 80%:iin vain 27 minuutissa.

Mitat

Istumapaikkoja autossa on viisi. Auton leveys on noin 183 cm, ja pituus noin 423 cm.

Turvallisuus

Takatörmäysvaroitus, kaistavaroitin, törmäysten välttäminen ja lieventäminen, risteävän liikenteen varoitus peruuttaessa, älykäs nopeusavustin, törmäyksen jälkeinen jarrutus, automaattinen jarrutus risteyksessä, nokkakolarivaaran ehkäiseminen, Pilot Assist, suistumisenestojärjestelmä, turvallinen oven avaus, kuljettajan vireystilan tarkkailujärjestelmä, kaistallapitoavustin, Safe Space -tekniikka sekä monia muita turvallisuutta parantavia ja onnettomuuksia ehkäiseviä tekniikoita.

Mallivaihtoehdot

Single Motor:

 • Akku: 51 kWh
 • Teho: 272 hv, 203 kW
 • Vääntömomentti: 343 Nm
 • Kiihtyvyys 0-100km/h: 5,7 s
 • Huippunopeus: 180 km/h
 • Ajojärjestelmä: Takaveto
 • Toimintamatka: 344 km

Single Motor Extended Range:

 • Akku: 69 kWh
 • Teho: 272 hv
 • Vääntömomentti: 343 Nm
 • Kiihtyvyys 0-100km/h: 5,3 s
 • Huippunopeus: 180 km/h
 • Ajojärjestelmä: Takaveto
 • Toimintamatka: 475 km

Twin Motor Performance:

 • Akku: 69 kWh
 • Teho: 428 hv
 • Vääntömomentti: 543 Nm
 • Kiihtyvyys: 3,6 s
 • Huippunopeus: 180 km/h
 • Ajojärjestelmä: Neliveto
 • Toimintamatka: 450 km

Volvon värit: Vapour Grey, Onyx Black, Moss Yellow, Crystal White sekä Cloud Blue

Sisätilat: Breeze, Mist, Pine sekä Indigo

Sisätilat, mukavuus ja verhoiluvaihtoehdot

Volvo EX30:n sisustus on suunniteltu huolellisesti kuljettajan ja matkustajien mukavuutta silmällä pitäen. Säilytyslokero- ja mukintelineratkaisut ovat nokkelia, ja ovien kaiuttimien siirtäminen kojelaudan päälle soundbariksi yhdistää ovien rakennetta äänieristyksen kannalta. Vaikka ovien “kelluva” kahva ei herättänyt suuresti luottamusta, Volvo on luvannut tarkastella tätä asiaa varsinaisten tuotantoautojen kohdalla.

Sisätilojen neljä skandinaavisen luonnon inspiroimaa värivaihtoehtoa tuovat Volvo EX30:n matkustamoon rauhallisen ja elegantin tunnelman.

Breeze

Breeze, on saanut inspiraatiota kesäpäivistä. Sen vaalean sininen sisusta antaa autolle persoonallisen ja raikkaan ilmeen. Sisustuksen persoonalliset yksityiskohdat on valmistettu kierrätetyistä ja uusiutuvista materiaaleista, kuten pois heitetyistä PVC-ikkunanpuitteista ja sälekaihtimista. Auton muu materiaali on valmistettu yhdistämällä Pixel Knit -kierrätysmateriaali Nordicoon, joka on osittain mäntyöljystä valmistettu sileä materiaali. Auton tekstiilimatot on puolestaan valmistettu kalaverkoista, sekä muista kierrätetyistä jätemateriaaleista.

Mist

Mist, kauniin harmaan sävyinen Mist on saanut inspiraationsa aamunkoiton ensimmäisistä valonsäteistä. Verhoilussa on käytetty vastuullisesti hankittua ja tyylikästä Tailored Wool Blend -villasekoitemateriaalia. Luonnollinen ja lämmin auton muu sisustus on saatu aikaan kudotusta pellavasta, joka on pellavansiemenkasveista saatava uusiutuva kuitu. Kuten muissakin sisätilavaihtoehdoissa, myös Mist -värimaailmassa tekstiilimatot on valmistettu kierrätetyistä jätemateriaaleista.

Pine

Pine, luo sisustaan persoonallisen vihreän ilmeen saaden inspiraationsa Skandinavian metsistä. Verhoilussa käytetään vastuullisesti tuotettua villasekoitetta yhdistettynä osittain mäntyöljystä valmistettuun Nordicoon. Muu auton verhoilu on valmistettu pellavansiemenkasveista saadusta Flax- sisustusmateriaalista. Myös tässä sisustassa tekstiilimatot on valmistettu kierrätetyistä jätteistä.

Indigo

Indigo, jonka suunnittelun inspiraationa on ollut nightfall, luo autoon rauhallisen tunnelman sinisen verhoilun avulla. Verhoilu on valmistettu osittain mäntyöljystä valmistetusta Nordicosta, mutta auton muina sisustusmateriaaleina on käytetty 50-prosenttisesti kierrätysfarkuista saaduista farkkukuiduista. Myös tässä sisustassa tekstiilimatot on valmistettu kierrätetystä jätteestä.

Näiden värimaailmojen avulla Volvo EX30 luo yhdistelmän ylellisyyttä, vastuullisuutta ja skandinaavista designia, joka täydentää autoilukokemusta.

Volvo EX30 kokemuksia

Volvo EX30 on uusi tulokas sähköautomarkkinoilla, ja se on jo saavuttanut positiivista huomiota sekä autoalan asiantuntijoilta että kuluttajilta.

Koeajojen ja ensiarvioiden perusteella Volvo EX30 on osoittautunut vakuuttavaksi. InsideEVs- sivuston mukaan auto osoitti testien aikana erinomaista vakautta karkeilla pinnoilla ja terävien ohjausliikkeiden aikana. Tämä osoittaa, että auto on suunniteltu selviytymään erilaisista ajotilanteista ja maasto-olosuhteista.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:​

Sisällysluettelo

Sähkövertailu
Sähkövertailu.fi:n tarkoituksena on auttaa suomalaisia vertailemaan sähkösopimuksia, jotta he voivat löytää itselleen parhaan sähkösopimuksen ja saada samalla selvää säästöä.