Mitä tulisi huomioida ennen ensimmäisen sähköauton hankkimista?

Päivitetty: 28.3.2023

Ensimmäinen sähköauto

Ennen ensimmäisen sähköauton hankkimista on hyvä huomioida useita asioita, jotta voit valita auton, joka sopii tarpeisiisi parhaiten:

  1. Akun kapasiteetti: Tärkeää on varmistaa, että akku tarjoaa tarpeeksi virtaa ja kantamaa päivittäiseen ajoon.
  2. Latausmahdollisuudet: Huolehdi, että asut alueella, jolla on helposti saatavilla latauspaikkoja tai että sinulla on mahdollisuus asentaa laturi kotiisi.
  3. Ajomatka: Sähköauton akku tarjoaa tietyn ajomatkan, joten varmista, että se riittää tarpeisiisi.
  4. Huolto ja korjaus: Sähköautoilla on vähemmän liikkuvia osia, joten niiden huolto on yleensä edullisempaa kuin polttomoottoriautojen. Tämän lisäksi on hyvä tarkistaa, mitkä takuut ja huoltosopimukset ovat saatavilla.
  5. Hinta: Sähköautot voivat olla kalliimpia kuin polttomoottoriautot, mutta ne tarjoavat säästöjä pitkällä aikavälillä esimerkiksi polttoaineen ja huoltokustannuksissa.
  6. Käyttötarkoitus: Mieti, mikä on tärkein syy hankkia sähköauto, esimerkiksi päivittäinen ajo, matkustaminen tai harrastukset, ja valitse sopiva auto näiden tarpeiden mukaan.

Näiden asioiden huomioiminen auttaa sinua valitsemaan sähköauton, joka vastaa tarpeitasi parhaiten ja antaa sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Mikä on sähköauton käyttöikä?

Sähköauton käyttöikä riippuu useista tekijöistä, kuten akun kunto, ajotavat, huolto ja käyttöolosuhteet. Yleensä sähköautojen valmistajat antavat takuun akuille, joka vaihtelee 8-10 vuoden välillä. Tämä tarkoittaa, että akku voidaan odottaa toimivan hyvin tämän ajanjakson ajan, mutta sen jälkeen akun teho saattaa heiketä.

Kuitenkin, joissain tapauksissa sähköauton akku voi toimia hyvin pitkään ja tarjota tarpeeksi virtaa ja kantamaa vielä pitkään sen jälkeen, kun takuu on päättynyt. Tärkeää on huolehtia sähköauton huollosta ja käyttää sitä oikein, jotta akku pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Yleisesti ottaen sähköautot ovat pitkäikäisiä ja tarjoavat hyvän arvon sijoitukselle, sillä ne tarjoavat vähemmän huoltotarvetta kuin perinteiset polttomoottoriautot ja ne ovat ympäristöystävällisiä.

Onko sähköauton latauspaikat helppo löytää?

Riippuu alueesta ja maasta, mutta yleisesti ottaen sähköauton latauspaikkoja on yhä enemmän saatavilla eri puolilla maailmaa. Suurissa kaupungeissa ja suosittujen matkailukohteiden lähellä on yleensä hyvä saatavuus latauspaikkoja, mutta pienemmässä maaseudulla niitä voi olla vähemmän.

Useat valmistajat ja yritykset investoivat sähköautojen latausinfrastruktuuriin, joten tulevaisuudessa latauspaikkojen saatavuus todennäköisesti parantuu entisestään. Voit etsiä lähimmät latauspaikat esimerkiksi verkkosivustojen, kuten PlugShare tai ChargePoint, avulla. Näiden sivustojen avulla voit etsiä lähimmät latauspaikat ja saada tietoa niiden saatavuudesta ja latausnopeuksista.

On myös tärkeää huomioida, että useimmat sähköautot voidaan ladata myös kotona, jos sinulla on pääsy sähköverkkoon. Tämä tarjoaa lisämukavuuden ja joustavuuden, ja voi säästää aikaa ja rahaa, sillä kotilataus on usein halvempaa kuin julkisilla latauspaikoilla.

Uskaltaako sähköautolla siis lähteä ajamaan esimerkiksi Euroopan halki?

Kyllä, sähköautolla voi lähteä ajamaan Euroopan halki, sillä Euroopassa on yhä enemmän latauspaikkoja saatavilla. Vaikka joidenkin alueiden latausverkostot ovat vielä kehittymättömiä, latauspaikkoja on yhä enemmän ja ne ovat yleensä hyvin jakautuneet Euroopassa. Tämä tekee sähköauton ajamisesta Euroopassa yhä helpompaa ja mukavampaa.

Mitkä ovat parhaiten Suomen talveen sopivat sähköautovalmistajat?

Ei ole yhtä tiettyä sähköautovalmistajaa, joka olisi paras Suomen talveen, sillä useimmat sähköautot toimivat hyvin pohjoisilla alueilla. Tärkeää on valita sähköauto, joka on varustettu hyvällä akkutekniikalla ja lämmitysjärjestelmällä, jotta se pysyy lämpimänä ja toimintakykyisenä talvisilla keleillä.

On myös tärkeää valita sähköauto, joka on varustettu hyvillä nastarenkailla, jotta se pysyy hallittavana ja turvallisena liukkailla keleillä. On suositeltavaa tutustua eri sähköautovalmistajien tarjoamiin varusteisiin ja lisävarusteisiin, ja valita sähköauto, joka vastaa omia tarpeita ja vaatimuksia parhaiten.

Esimerkiksi Tesla, Nissan ja Volkswagen tarjoavat laadukkaita sähköautoja, joilla on hyvä akkutekniikka ja lämmitysjärjestelmä, ja joilla on hyvä saatavuus latauspaikkoja Suomessa. Kannattaa huomioida, että sähköauton valinta riippuu henkilökohtaisista tarpeista ja vaatimuksista, joten suosittelen tutustumaan eri vaihtoehtoihin ja vertailemaan niitä huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Onko Tesla sähköautoilun edelläkävijä?

Näin saat Teslan halvemmalla

Tesla on todella merkittävä ja edelläkävijä sähköautoilun alalla. Se on ollut yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka on panostanut voimakkaasti sähköautojen kehittämiseen ja tuotantoon, ja se on onnistunut luomaan merkittävän markkinaosuuden sähköautojen segmentissä.

Tesla on erityisesti tunnettu innovatiivisesta akkutekniikastaan ja korkeasta suorituskyvystään, ja se on nostanut sähköautoilun uudelle tasolle tarjoamalla sähköautoja, joilla on huomattavasti pidempi toimintamatka ja nopeampi lataus kuin useimmat muut sähköautot.

Tesla on myös kehittänyt oman latausverkoston, Supercharger-verkoston, joka mahdollistaa sähköautojen nopean ja helpon latauksen. Tämä verkosto on tärkeä osa Teslan visiota sähköautoilun edistämisestä ja yleistymisestä, ja se tekee sähköautojen ajamisesta helpompaa ja mukavampaa.

Yhteenvetona voi sanoa, että Tesla on todella merkittävä edelläkävijä sähköautoilun alalla ja se on panostanut voimakkaasti sähköautojen kehittämiseen ja latausverkoston rakentamiseen. Se on auttanut sähköautoilun yleistymisessä ja edistämisessä ja on tärkeä osa sähköautojen tulevaisuutta.

Teslasuomi sivusto on kiinnostunutt erityisesti Elon Muskin ja Tesla Inc. toiminnasta niin autojen kuin Space X-avaruusohjelman parissa. Koemmekin, että Tesla Inc. yhtiöllä on erityinen taito ja kyky kuunnella sekä ymmärtää asiakasta ja hänen tarpeitaan.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:​

Sisällysluettelo

Sähkövertailu
Sähkövertailu.fi:n tarkoituksena on auttaa suomalaisia vertailemaan sähkösopimuksia, jotta he voivat löytää itselleen parhaan sähkösopimuksen ja saada samalla selvää säästöä.