Dogecoin – Mikä se on ja miten ostaminen onnistuu?

Dogecoin

Dogecoin on suosittu Billy Markuksen ja Jackson Palmerin vuonna 2013 kehittämä kryptovaluutta. Se on tunnettu internetin meemiyhteisöissä, sillä se luotiin juurikin tähän tarkoitukseen.

Dogecoinin logossa on tunnettu japanilainen metsästyskoira, Shiba-Inu, joka myös esiintyi kryptovaluutan julkaisua ennen tunnetussa ja lähes legendaarisessa Doge-meemissä. Vuonna 2021 tästä meemiksi tarkoitetusta kryptovaluutasta kuitenkin tuli entistäkin suositumpi, suuresti sosiaalisen median avulla.

Etsitkö Kryptovaluuttojen välittäjä? Älä katso kauemmas kuin Binance. Pörssi on maailman suurin ja yksi nopeimmista. 

Uuden suosion avulla hinta nousi sentin desimaaleista jopa 70-senttiin, jolloin tämän kryptovaluutan markkina-arvo nousi jopa $85 miljardiin, tehden siitä lähes yhtä arvokkaan, kuin esimerkiksi yhdysvaltalainen General Motors-autovalmistaja, sekä kiinalainen puhelinvalmistaja Xiaomi.

Teknologian osalta Dogecoin perustuu (kuin muutkin kryptovaluutat) lohkoketjuteknologiaan, joka kryptografisesti varmistaa kaikkien verkossa tapahtuvien tapahtumien aitouden.

Tämä turvallisuus tekee tästä meemiksi tarkoitetusta kryptovaluutasta myös ainakin jollain tavalla käytännöllisen jopa jokapäiväisessä kaupankäynnissä. Tästä syystä useat yritykset ympäri maailmaa ovat alkaneet hyväksymään Dogecoinia maksutapana ja useat Dogecoiniin sijoittaneet ihmiset ovat esimerkiksi ostaneet Dogecoinilla jopa uusia autoja.

Dogecoinissa on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä myös teknillisesti paremman, kuin tunnettu Bitcoin. Syitä tälle ovat esimerkiksi se, miten Dogecoin-verkossa tehdyt siirrot maksavat lähettäjälle vähemmän, kuin sama siirto Bitcoinilla. Tämä johtuu siitä, että Dogecoinin verkkomaksut ovat suuresti pienemmät, kuin Bitcoinin verkossa.

Dogecoin on myös suuresti nopeampi, kuin Bitcoin, sillä Dogecoinin siirto lompakosta toiseen kestää ainoastaan yhden minuutin, kun taas Bitcoinilla tehty siirto voi kestää jopa useita tunteja.

Dogecoin on myös järkevämpi vaihtoehto louhijoille, sillä louhimispalkkiot ovat helpommin saatavissa, eikä siihen tarvita yhtä suurta määrää energiaa ja laitteistoa, kuin Bitcoinin louhimisessa.

Kuka kehitti Dogecoinin?

Dogecoinin kehittivät vuonna 2013 IBM:n ohjelmistoinsinööri, Billy Markus, sekä Adoben ohjelmistoinsinööri Jackson Palmer. He halusivat kehittää kryptovaluutan, joka voisi saavuttaa suuremman määrän ihmisiä, kuin muutamia vuosia aikaisemmin kehitetty Bitcoin.

Dogecoin virallisesti julkaistiin Joulukuun kuudentena päivänä, vuonna 2013. Jackson Palmer osti samana vuonna Dogecoin.com verkkotunnuksen ja loi Dogecoinin verkkosivuston.

Tämä sivusto sai Dogecoinin julkaisun jälkeen jopa yli miljoona vierailijaa, jotka olivat kiinnostuneet uudesta kryptovaluutasta ja sen hieman erikoisesta teemasta, joka liittyi Doge-meemiin.

Kehittäjät päättivät myös käyttää Dogecoinin kehityksessä Scrypt-teknologiaa, joka tarkoittaa sitä, että Dogecoinin louhijat eivät voi käyttää SHA-256 pohjaista louhimiskoneistoa. Dogecoinin kehittäjä, Billy Markus on Dogecoin-yhteisössä edelleenkin vuonna 2021 hyvinkin aktiivinen.

Hän esiintyy esimerkiksi Twitterissä nimellä Shibetoshi Nakamoto ja puhuu usein Dogecoinista, sen tulevaisuudesta ja teknologiasta. Tästä huolimatta Shibetoshi Nakamoto kuitenkin myi vuonna 2015 kaikki Dogecoininsa, eikä valitettavasti tienannut miljardeja hänen itse kehittämällään kryptovaluutalla.

Etsitkö Kryptovaluuttojen välittäjä? Älä katso kauemmas kuin Binance. Pörssi on maailman suurin ja yksi nopeimmista. 

Kuinka Elon Musk ja Tesla liittyvät Dogecoiniin?

Teslan superlatuuri

Elon Musk on tunnettu miljardööri, joka tunnetaan esimerkiksi Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtajana ja maailman toiseksi rikkaimpana henkilönä. Hänet tunnetaan myös suuresta aktiivisuudesta Twitterissä ja twiiteistä, jotka ovat herättäneet myös suurta huomiota.

Elon Musk rakastaa meemejä, sekä kryptovaluuttoja ja tästä syystä hän onkin alkanut puhumaan Dogecoinista Twitterissä. Tämä on vaikuttanut hyvinkin positiivisesti Dogecoinin hintaan, sillä on huomattu, että kyseisen Dogecoinin hinta kohoaa suuresti, kun Elon Musk twiittaa aiheesta.

Hän on siis Dogecoinin yksi kuuluisimmista puolustajista, räppäri Snoop Doggin lisäksi. Elon Musk on myös kerännyt Dogecoinille suurta julkisuutta esimerkiksi sillä, että hän aikoo lähettää fyysisen Dogecoinin kuuhun, yrityksensä SpaceX rakettien avulla.

Musk on myös kertonut, miten hän suunnittelee että hänen yrityksensä, Tesla alkaisi hyväksymään Dogecoinia maksutapana yrityksen autoja ostettaessa. Tähän mennessä Tesla on hyväksynyt kryptovaluutoista ainoastaan Bitcoinin maksutavaksi.

Elon Musk esiintyi myös kuuluisassa yhdysvaltalaisessa komediasarjassa, Saturday Night Live (SNL), jossa hän mainitsi Dogecoinin useita kertoja. Tästä huolimatta Saturday Night Livellä ei ollut positiivista vaikutusta Dogecoinin hinnalle ja kryptovaluutan hinta alkoi shown päättymisen jälkeen putoamaan rajusti.

Tästä pudotuksesta huolimatta Elon Musk jatkaa rooliaan Dogecoinin tunnetuimpana ja arvostetuimpana kannattajana ja puolustajana, sillä hänet on Dogecoin-yhteisössä nimetty jopa “Doge Fatheriksi”.

Mistä voit ostaa Dogecoin-kryptovaluuttaa turvallisesti?

Dogecoinia, kuten muitakin kryptovaluuttoja, on mahdollista ostaa useilla erilaisilla tavoilla ja useista erilaisista paikoista. Toiset paikat ovat kuitenkin luotettavampia ja jopa halvempia kuin toiset (ainakin jos kulut lasketaan).

Internetistä löytyy useita sivustoja, joista voit ostaa Dogecoinia pelkästään esimerkiksi luottokortilla tai PayPalillä. Nämä sivustot kuitenkin saattavat kuitenkin verottaa jopa kymmeniä prosentteja kuluina Dogecoinia ostaessa ja saattavat joissakin tapauksissa jopa olla epäluotettavia.

Paras tapa ostaa Dogecoinia sekä muitakin kryptovaluuttoja on käyttää jonkinlaista luotettavaa ns. kryptopörssiä. Tunnetuimpia ja luotettavimpia kryptopörssejä ovat esimerkiksi Binance, Huobi, Coinbase, Bisq, sekä Kraken.

Nämä pörssit tarjoavat sinulle mahdollisuuden ostaa erilaisia kryptovaluuttoja, mukaanlukien Dogecoinia, mutta se tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden tehdä erilaisia sijoituksia kryptovaluutoilla ja saat mahdollisuuden käyttää hyödyllistä sijoitusdataa ja indikaattoreita kyseisissä pörsseissä.

Helpoin ja turvallisin tapa ostaa Dogecoinia on siis luoda tili Binanceen, käydä läpi vahvistusprosessi (henkilöllisyysvahvistus), tallettaa tilille rahaa, ostaa Dogecoinia ja sen jälkeen joko pitää Dogecoin Binancen lompakossa (ei suositeltavaa) tai luoda oma Dogecoin lompakko, johon voit Dogecoinin nostaa.

Jos haluat vain ns. “holdata” Dogecoiniasi, lompakkoon nostaminen on järkevä vaihtoehto. Jos kuitenkin ostat Dogecoinia sijoitustarkoitukseen, on järkevää pitää Dogecoinia esimerkiksi Binancen lompakossa siihen asti, että haluat myydä sen ja saat nostettua voittosi Euroina takaisin pankkitilillesi.

Dogecoinia voi myös hieman monimutkaisemmin ostaa esimerkiksi useissa kauppakeskuksissa sijaitsevista automaateista, joista voit ostaa Bitcoinia. Tämän Bitcoinin voit sitten muuttaa tavalla tai toisella Dogecoiniksi.

Kryptoautomaatit kuitenkin valitettavasti veloittavat verrattain suuren määrän kuluja, mutta ne ovat varma ja turvallinen vaihtoehto krypton ostamiseen.

Binance

Binance on kiinalais-kanadalaisen Changpeng Zhaon vuonna 2017 kehittämä kryptopörssi, jossa voit ostaa ja sijoittaa erilaisiin kryptovaluuttoihin, kuten Dogecoiniin ja Bitcoiniin, sekä satoihin muihin pörssissä listattuihin kryptovaluuttoihin.

Etsitkö Kryptovaluuttojen välittäjä? Älä katso kauemmas kuin Binance. Pörssi on maailman suurin ja yksi nopeimmista. 

Binancessa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin useiden teknisten indikaattoreiden ja laajan datan avulla. Binacessa voit sekä ostaa että myydä kryptoa, mutta voit myös käyttää sitä sijoitus tarkoituksiin. Voit käyttää “Binance Futures”-ominaisuutta ja käyttää “leveragea” sijoituksissasi.

Tätä ominaisuutta käytettäessä kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä jos et tiedä mitä teet, saatat menettää suuriakin summia rahaa, sillä riski on suuri jopa normaaliin sijoittamiseen verrattuna. Binancessa on tarjolla myös jopa erilaisia tunnettuja osakkeita, kuten Apple, Coinbase, sekä Tesla.

Palvelussa voit myös jopa kilpailla toisia sijoittajia vastaan siitä, nouseeko jonkun kyseisen kryptovaluutan hinta, vai ei. Maksuvaihtoehtoja Binancessa on useita. Voit esimerkiksi vain tallettaa Binance tilillesi kryptovaluuttaa, kuten Dogecoinia jo valmiiksi olemassaolevasta lompakosta, tai voit käyttää luottokorttiasi ja tallettaa pankkitililtäsi rahaa tilillesi.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Binancessa on rajoituksia sille, kuinka paljon rahaa voit tilillesi tallettaa 24-tunnin aikana.

Jos olet vahvistanut henkilöllisyytesi ja muut henkilötietosi, on mahdollista tallettaa suurempia summia rahaa. Jos kuitenkin haluat pysyä ainakin jossain muodossa anonyyminä, voit silti tallettaa satoja euroja rahaa tilillesi, ennen kuin sinulta vaaditaan henkilötietojen selvitystä.

Kulut ovat Binancessä hyvinkin alhaiset, jopa muihin kryptopörsseihin, kuten Coinbaseen verrattuna. Tämä kaikki tekee Binancesta täydellisen vaihtoehdon turvalliseen ja käytännölliseen Dogecoin sijoittamiseen.

To the moon

To the moon” on Dogecoin yhteisössä tunnettu lausahdus. Lausahdus tarkoittaa yleisesti Dogecoinin hinnan kohoamista hyvinkin korkealle. Dogecoinin hinta koki vuonna 2021 dramaattisen korkean nousun, sentin desimaaleista jopa 70-senttiin.

To the moon

Useat ihmiset tienasivat Dogecoin-sijoituksilla tuhansia euroja rahaa. Monet fanit kuitenkin uskovat, että Dogecoinin hinta voi kohota entistäkin korkeammalle tulevaisuudessa. Lausahdus voidaan myös ottaa kirjaimellisesti, sillä miljardööri Elon Musk aikoo yrityksensä SpaceX avulla lähettää fyysisen Dogecoinin kuuhun.

Hän aikoo tähän käyttää SpaceX:n raketteja sekä muuta teknologiaa. Tämä tehtäisiin samalla, kun SpaceX olisi lähettämässä astronautteja kuuhun.