Elon Musk, Tesla ja Dogecoin

Päivitetty: 18.2.2022

Elon Musk ja Shiba Inu koira

Kuka on Elon Musk?

Elon Reeve Musk on Eteläafrikkalais-syntyinen Yhdysvaltalainen teknologiayrittäjä. Hänet tunnetaan useiden tunnettujen teknologiayritysten perustajana ja toimitusjohtajana. Näistä yrityksistä kuuluisimpia ovat Tesla, SpaceX, Neuralink ja Solar City. Hänet on valittu Forbesin “World’s Billionaires 2021”-listalla Maailman toiseksi rikkaimmaksi henkilöksi, mahtavalla 151 miljardin Yhdysvaltain Dollarin nettovarallisuudellaan. Sekä hänen kuuluisuus, että varallisuus ovat kasvaneet suuresti vuoden 2021 aikana, osittain esimerkiksi hänen aktiivisen sosiaalisen median käytön ansiosta. Tämän lisäksi hän on ollut yleinen vieras useissa tunnetuissa podcasteissa, kuten The Joe Rogan Experiencessa, Lex Fridman podcastissa ja on jopa toiminut yhdysvaltalaisen SNL komediashown (Saturday Night Live) juontajana.

Elon Muskin Lyhyt Elämänkerta

Elon Musk syntyi vuonna 1971 Pretoriassa, Etelä-Afrikassa. Hänen lapsuus ei ollut täydellinen, sillä häntä kiusattiin jo pienestä pitäen koulussa. Kiusaajat jopa kerran heittivät hänet alas portaista ja hän joutui sairaalahoitoon. Tästä huolimatta nuori Elon löysi hänelle tärkeimmän kiinnostuksen kohteen: tietokoneet. Hänen isänsä, Errol Musk osti hänelle Commodore VIC-20-tietokoneen vain 10-vuoden ikäisenä. Tällä tietokoneella Elon opiskeli ohjelmointia ja sai jo 12-vuotiaana myytyä ensimmäisen videopelinsä: Blastarin, josta tunnettu aikakauslehti maksoi hänelle 500 Dollaria. 18-vuotiaana Elon päätti muuttaa Kanadaan, koska hän ei halunnut osallistua Apartheid-aikaisen Etelä-Afrikan pakolliseen asevelvollisuuteen ja päätyi tulokseen, että muutto Yhdysvaltoihin olisi helpompaa Kanadan kautta.

Kanadassa Elon päätyi opiskelemaan Queen’s yliopistoon, josta hän myöhemmin vaihtoi Pennsylvanian yliopistoon Yhdysvalloissa. Pennsylvaniassa Elon opiskeli taloustiedettä ja fysiikkaa. Hän valmistui yliopistosta vuonna 1997 ja suunnitteli akateemisen uransa jatkamista Stanfordin yliopistossa, mutta päättikin osallistua “Internet boomiin” ja perustaa oman yrityksensä, Zip2:n. Elon ja veljensä myöhemmin myivät Zip2:n Compaqille, joka maksoi yrityksestä 307 miljoonaa Dollaria. Elon tienasi ensimmäisellä yrityksellään 22 miljoonaa Dollaria. Tämän jälkeen hän perusti muiden yrittäjien, kuten Peter Thielin kanssa X.comin, joka tänäkin päivänä tunnetaan nimellä PayPal. PayPal myytiin 1.1 miljardilla Dollarilla Ebaylle ja Elon tienasi tällä noin 100 miljoonaa Dollaria. Tämän rahan hän käytti sekä SpaceX:n ja Teslaan. Nämä kaksi yritystä ovat nykyään globaalisti tunnettuja ja ovat syy Elonin kuuluisuudelle, varakkuudelle, sekä menestykselle.

Tesla

Tesla on vuonna 2003 perustettu yhdysvaltalainen autonvalmistaja, joka erikoistuu sähköautojen kehittämiseen ja valmistamiseen. Yritys valmistaa useita globaalisti tunnettuja malleja, kuten Tesla Model S, Tesla Model 3 ja Tesla Model X. Elon Musk on yrityksen suurin osakkeenomistaja, sekä rahoittaja.

Dogecoin

Dogecoin krypto

Dogecoin on Billy Marcucsen ja Jackson Palmerin vuonna 2013 kehittämä kryptovaluutta. Se kehitettiin alunperin vitsinä, sekä Shiba-Inu koiran ja Doge-meemin inspiroimana. Vuosien varrella Dogecoinin arvo pysyi tasaisen alhaisena, mutta vuonna 2021 sen hinta lähti kasvamaan eksponentiaalisesti ja se nousi yhden vuoden aikana noin 7000%. Syitä hinnan kasvulle ovat esimerkiksi Dogecoinin nettiyhteisö, eli Reddit ja muut foorumit, sekä esimerkiksi Elon Muskin avoimet Twitter postaukset siitä. Elon Musk ja hänen yritys SpaceX aikovat lähettää fyysisen Dogecoinin kuuhun ja tämä on kerännyt siihen paljon positiivista julkisuutta. Myös monet kryptovaluuttoihin ja finanssiin erikoistuneet palvelut ja yritykset, kuten CoinFlip (pankki) ovat alkaneet hyväksymään Dogecoinia maksuvaihtoehtona. Dogecoinin markkina-arvo on saavuttanut vuoden 2021 Toukokuuhun mennessä 85 miljardin Dollarin rajan, joka tekee siitä neljänneksi suurimman kryptovaluutan, Coinmarketcap.com-sivuston mukaan.

Haluatko sijoittaa kryptovaluuttoihin?

Kryptovaluutan markkina-arvo on siis ollut korkeampi kuin esimerkiksi monien kuuluisien yritysten, kuten FedExin (83 miljardia), General Motorsin (81 miljardia), sekä Xiaomin (83 miljardia). Dogecoin on kuitenkin ainakin toistaiseksi sidottuna suurimman kryptovaluutan, Bitcoinin hintaan, joka tarkoittaa sitä, että jos Bitcoinin hinta laskee, laskee myös Dogecoinin hinta.

Lue lisää täältä Dogecoinista »

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:​

Sisällysluettelo

Sähkövertailu
Sähkövertailu.fi:n tarkoituksena on auttaa suomalaisia vertailemaan sähkösopimuksia, jotta he voivat löytää itselleen parhaan sähkösopimuksen ja saada samalla selvää säästöä.