Päivitetty Tesla Model S Vuonna 2021

Mikä on päivitetty Tesla Model S?

Tesla Model S Plaid

Tesla Model S on Yhdysvaltalaisen Teslan kehittämä sähköauto. Auto on vuosien varrella käynyt läpi joitakin muutoksia, mutta viimeisin ja uusin versio julkaistiin vuonna 2021 ja se sisältää useita uusia ominaisuuksia, jotka tekevät tästä autosta vielä nautinnollisemman, kuin ennen.

Millä uusilla ominaisuuksilla uusi Model S on varustettu?

Ulkoapäin katsottuna monet ominaisuudet eivät ole suuresti muuttuneet, mutta joitakin eroja on mahdollista huomata. Esimerkiksi lokasuoja on saanut joitakin visuaalisia muutoksia. Voidaan myös huomata, että sekä etu- että takavaloista on tehty kirkkaampia ja sulavalinjaisempia.

Jos autoa katsotaan sisältä päin voidaan huomata joitakin, jopa hieman radikaaleja muutoksia edelliseen versioon verrattuna. Yksi nopeasti huomattava muutos on esimerkiksi ratissa, joka on muovattu uudelleen näyttämään kuin ralliauton ratilta. Suurin muutos auton sisätiloissa kuitenkin on uudistettu kosketusnäyttö, joka on varustettu monilla uusilla ja parannetuilla ominaisuuksilla. Uudistetulla kosketusnäytöllä voi jopa pelata videopelejä, kuten Witcher 3 ja siinä on myös muita ominaisuuksia, jotka varmasti parantavat ajokokemustasi.

Päivitetyssä Model S:ssä on myös uusi “Smart Shift” vaihdejärjestelmä, joka tekee ajamisesta helpompaa. Smart Shift käyttää auton useita kameroita ja muita sensoreita, yms. hyödykseen, jotta se pystyy päättelemään, mitä vaihdetta sen pitäisi käyttää. Tämän ominaisuuden voi totta kai tarvittaessa poistaa käytöstä.

Lisätietoja

Tesla Model S 2021 siäsäpuoli

Tesla Model S-autoa on saatavilla monilla väreillä ja moniin hintoihin. Suomessa käytettyjä versioita saa jopa alle 50000 Eurolla, mutta uusista, tehdasversioista voi joutua maksamaan paljonkin enemmän. Värejä ja ominaisuuksia on useita, joten pulaa valinnan varasta ei varmasti ole. Autosta on myös saatavilla Plaid+ versio, joka on kalliimpi mutta on varustettu vielä paremmalla määrällä ominaisuuksia, kuin normaali versio autosta.

Yleiset tiedot autosta

Kaikki Tesla Model S-autot on varustettu uusimmalla, innovatiivisimmalla ja luovimalla teknologialla, jonka voit autoista löytää.

Model S on nelivetoinen auto, joka on varustettu tehokkaalla 100 kilowattitunnin litium-ioni akulla, joka kestää pitkiä ja raskaita matkoja, erilaisissa ympäristöissä. Autossa on hyvin tilaa ja siihen mahtuu jopa viisi matkustajaa, samanaikaisesti. Model S painaa noin 2000 kilogrammaa, joten se ei ole järin kevyt auto, mutta ei myöskään erityisen painava. Auton vaihteisto on täysin automaattinen ja sillä voit säätää auton nopeutta haluamallesi tasolle. Auton kiihtyminen on tehokasta ja nopeaa, sillä se kiihtyy nollasta sataan vain 2 sekunnissa.

Model S:n maksiminopeus on yli 300 kilometriä tunnissa ja tämä on verrattavissa useisiin urheiluautoihin, kuten Porscheihin. Auton laadukkaan akun avulla voit täydellä latauksella tehdä Model S:llä jopa yli 600 kilometrin matkoja, ilman latausta. Tämän lisäksi, jos ikinä tarvitset matkoillasi lisälatausta on Tesloille erilaisia latauspisteitä ympäri maailmaa, mukaan lukien Suomessa ja ympäri Eurooppaa. Auto on varustettu 17 tuuman näytöllä, jossa on paljon erilaisia sovelluksia ja jopa videopelejä. Näyttö on varustettu mahtavalla 2200×1300 resoluutiolla. Autossa on pisteitä sekä langattomalle lataukselle, että USB-C langalliselle lataukselle, jotta voit varmistaa sen, että laitteesi pysyvät aina ladattuina, pitkilläkin matkoilla. Teslassa on mahtava äänentoistojärjestelmä, joka on varustettu 22 laadukkaalla, 960-wattisella kaiuttimella, jotka tarjoavat täydellisen kuuntelukokemuksen. Auto on tunnetusti varustettu ns. “Autopilotilla”, jota käyttämällä sinun ei tarvitse ohjata autoa ja voit nauttia auton tarjoamasta mukavuudesta ja tunnelmasta, jota muut autot eivät hintaluokassa varmasti tarjoa. Model S pystyy siis ohjaamaan itseään tekoälyä ja LIDAR-teknologiaa hyödyntämällä. Se pystyy tämän teknologian avulla jopa pysäköimään itsensä, ilman kuljettajan apua.