fbpx

Tesla Model 3 Performance

Tesla Model 3 Performance
Kuvalähde: https://www.tesla.com/fi_fi/model3

Tesla Model 3 on Teslan automalleista ensimmäinen erityisesti keskivertokuluttajalle suunniteltu malli. Se on historian eniten ennakkotilattu automalli. Mallia alettiin valmistamaan vuonna 2017 ja ensimmäiset onnekkaat pääsivät kokemaan auton viimein vuonna 2019. Puhumme hyvin historiallisestakin ilmiöstä, sillä sähköautojen suosio on noussut räjähdysmäisesti siitä, kun ensimmäiset hyviksi havaitut sähköautot otettiin käyttöön.

Tesla Model 3:n menestyksestä kertoo se, että se oli vuonna 2018 maailman kaikkein myydyin sähköauto. Menestys jatkui edelleen, kun malli oli vuonna 2019 Euroopan uusista autoista kolmanneksi myydyin malli.

Auton kaikista eri malleista Tesla Model 3 Performance omaa parhaimman suorituskyvyn, kun taas muilla malleilla on muita vahvuuksia. Tämä komean, mutta tietyllä tavalla hillityn ulkoasun omaava, tehokas sähköauto ei lakkaa hämmästyttämästä sähköautoiluun vasta tutustuvia.

Tesla Model 3 Performance speksejä

Tesla Model 3 Performance tarjoaa kuljettajalleen huippuluokan ominaisuudet. Kaksi erillistä moottoria takaavat minimaalisen huollon tarpeen sekä maksimaalisen kestävyyden. Auton käsiteltävyys on hiottu huippuunsa, sillä kaksi moottoria ohjaavat digitaalisesti sekä etu- että takapyörien vetoa.

Mallin ulkoasu on myös hiottu tyylilleen sopivaksi ja tämä näkyy sekä auton ulkomuodossa että sisustuksessa. Tyylikäs hiilikuituspoileri ei ole vain ulkonäköasia, sillä se vaikuttaa auton vakauteen. Näkymät autosta ulos ovat avarat, joka lisää osaltaan ajoturvallisuutta. Performance-polkimet on valmistettu erityisestä alumiiniseoksesta ja ne sopivat auton tyyliin saumattomasti. Tyylikkyyttä tuovat osaltaan myös 20 tuuman Überturbine-vanteet. Performance-jarrut tuovat ajoon turvallisuutta. Teslassa moottorijarrutus hyödyttää kävelyvauhtia ajaessa, jolloin ajoon riittää hyvin yksi poljin. Renkaiksi Teslalle on valittu Pirellin P Zerot.

Ajopilotti on yksi Teslan kiinnostavimmista ominaisuuksista, sillä se avustaa kuljettajaa pysymään turvallisesti kaistalla. Ominaisuutta voi käyttää myös moottoritiellä ajaessa, sillä ajopilotti osaa ajaa rampilta rampille.

Automalli sai päivityksen vuonna 2021. Tesla Model 3 2021 sai muutamia uusia ominaisuuksia, jotka parantavat ajomukavuutta entisestään. Uutuusominaisuuksia ovat ilmalämpöpumppu, sähköllä toimiva takaluukku ja joitain parannuksia ajonaikaiseen meluun. Nähtäväksi jää, millaisia päivityksiä tulemme näkemään tulevina vuosina. Jos haluat lukea lisää nykyaikaisista ajanvietetavoista, https://www.boostcasino.com/ee on yksi vaihtoehto.

Hintaluokka ja sähkönkulutus

Perusmallin alkaen-hinta oli alunperin 48 000 euroa, mutta Performance-mallin hinnaksi määräytyi noin 72 000 euroa. Tällä saa itselleen 530 kilometrin kantomatkan per lataus, nelivedon ja 3,3 sekunnin kiihtyvyyden (0-100 km/h). Tesla Model 3 Performance on siis hyvin tosissaan otettava malli, joka haastaa monet muut suositut, keskivertokuluttajalle suunnatut automallit.

Sähkönkulutus on toki yksi ensimmäisistä mieleen tulevista asioista, kun lähdetään miettimään sähköauton käyttöönottoa. Performance-mallin n. 75 kilowattitunnin akulla pääsee kulkemaan keväisessä sekalaisessa ajossa noin 300-500 kilometriä. Moottoritiellä ajettaessa kulutus hieman nousee (n. 23-25 kWh/100 km).

Sähköauton lataus onnistuu kätevimmin kotona yön aikana. Kaupungeista toki myös löytyy latauspisteitä. Sähkön hinnan tiedetään nousseen viime aikoina, joten sähkön kilpailutus on varmasti ollut monen suomalaisen mielessä varsinkin tämän vuoden aikana. Sähköauton lataaminen kotona ei kuitenkaan tule loppupeleissä millään lailla kalliiksi, jos kotilatauksen hinta-arviona voidaan pitää 0,10 €/kWh ja verrataan summaa uuden bensiiniauton kulutukseen.

Teslalla on ympäri maailman jopa yli 30 000 latausasemaa. Uusia lisätään viikottain. Julkisissa latauspisteissä lataaminen on luonnollisesti maksullista, mutta on olemassa jonkin verran myös ilmaisia asiakaslatauspaikkoja.

Sähköautolla ajamisen tulevaisuus

Sähköautolla ajamisen tulevaisuus

Uusia sähköautoja otetaan käyttöön koko ajan. Moni onkin innostunut vaihtamaan polttoainekäyttöisen ajoneuvonsa sähköiseen ja Tesla on epäilemättä vahvin sähköautomerkki. Sähköautojen käytöllä halutaan pienentää päästöjä ja toisaalta myös saada säästöjä ajokuluihin.

Ihmiset rakastavat myös mukavuuksia ja mukavuudet ovatkin aina kulkeneet Teslan mukana. Kun käytössä on ajon aikana useita erilaisia mukavuuksia, moni kulkee matkansa mieluiten juuri Teslalla. Tesla Model 3:sta löytyy 15 tuuman kosketusnäyttö, joka korvaa kaikki tavanomaisista autoista löytyvät napit ja painikkeet. Voit hallita autoasi täysin tämän näytön kautta. Auton avaimena voi käyttää omaa älypuhelinta. Tarkoituksena on helpottaa ihmisten arkea ja tuoda saataville auton käyttöönottoa helpottavia ratkaisuja. Niinpä Teslan ratin takana pääsee kokemaan aiempaa hyvin erilaisen ajokokemuksen.

Tulevaisuus näyttää, tulemmeko todella näkemään katukuvassa enemmän sähkö- kuin polttomoottorikäyttöisiä autoja. Vai olisiko kysymys ennemminkin, milloin näin tulee olemaan?