fbpx

Tesla on myynyt suurimman osan Bitcoineistaan

Tesla ja bitcoin

Sähköautovalmistaja Tesla on myynyt kolme neljäsosaa Bitcoineistaan. Asia tuli yllätyksenä varsinkin Elon Muskia seuranneille, sillä hän vielä vuosi sitten oli ajatuksessa, että Bitcoineja ei myydä. Niinpä 75% Bitcoin-omistuksesta on suuri määrä monia asiaa tarkemmin seuranneille. Teslan omistamat Bitcoinit vaihdettiin fiat-rahaksi. Teslan Bitcoinien arvo oli vuoden 2021 lopulla arviolta n. 2 miljardia dollaria (1,97 miljardia euroa).

Teslan myyminen oli osa yhtiön neljännesvuosittaista päivitystä ja Bitcoinien todettiin haittaavan sen kannattavuutta. Bitcoinien suhteen tehtiin siis suuri päätös, jonka seuraukset näkyivät nopeasti Bitcoinien arvossa.

Teslan Bitcoinien myynti oli ehkä shokki monelle, mutta Musk ei myynnistä huolimatta ole hylkäämässä kryptovaluuttaa – päinvastoin, hän edelleen tukee Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja ja näkee edelleen tulevaisuuden niiden parissa. Bitcoinien myynti oli hetkelle välttämätön toimenpide.

Bitcoinien myymisen mahdollinen vaikutus muihin yhtiöihin

Teslan hankkiutuminen eroon Bitcoineista ei todennäköisesti vaikuta muiden yhtiöiden kryptovaluuttojen ostoon. Toiseksi, Elon Musk ei ole täysin jättänyt Teslan osalta kryptoja pois, vaan hän on edelleen avoin Bitcoineille. Niinpä Tesla saattaa hyvinkin vielä tulevaisuudessa tehdä Bitcoin-hankintoja. Kyse oli sen hetken tärkeästä toimenpiteestä, jolla saatiin taattua Teslan vakautta.

“Tätä ei kannata pitää tuomiona Bitcoinia kohtaan”, Musk on huomauttanut. Tähän hän lisäsi, että kryptojen myynti oli tarpeellinen COVID-pandemian aiheuttamien epävarmuuksien vuoksi, Kiinan suuria markkinoita ajatellen. Muskin kommentista voinee olettaa, että hän jatkaa edelleen Bitcoinien parissa, vaikka tilanne vaatikin välittömiä toimia.

Vaikka Tesla luopuikin suuresta osasta Bitcoinejaan, onnistui se silti pitämään itsellään pienen voiton verrattaessa myynti- ja ostohintaa. Tämä siitä huolimatta, että Bitcoinien arvo on laskenut jyrkästi viime kuukausien aikana. Yhtiö osti Bitcoininsa alunperin, kun niiden arvo oli noin 32 000 dollarin luokkaa. Tosin tätä ei voida pitää pitkällä aikavälillä voitokkaana, kun otetaan huomioon kaikki Teslan ostamat Bitcoinit.

Bitcoin on kryptovaluutoista yleisin ja se on käytössä laajalti eri palveluja tarjoavilla tahoilla. Muunmuassa rahapelialalla eri kryptovaluutat ovat käytössä aktiivisesti. Kryptovaluutat yleistyvät kyseisellä alalla koko ajan ja kryptoja hyväksyviä sivustoja voi selata monen casinos accepting crypto -sivuston kautta. Bitcoinien, kuten muidenkin valuuttojen, arvo elää jatkuvasti ja miljardiluokan ostot ja myynnit vaikuttavat kryptojen arvoon. Tämä ei sinänsä vaikuta kryptoilla ostoihin, mutta kryptojen ostoon ja myyntiin kylläkin. Kryptovaluutat ovat saatavilla kenelle tahansa ja tästä syystä moni onkin lähtenyt tutkimaan niihin sijoittamista.

Teslaa kryptovaluutoilla

Tesla on vuonna 2021 lakannut hyväksymästä Bitcoineja autokauppojen yhteydessä. Tähän ilmoitettiin syyksi Teslan huolet Bitcoinien louhinnan aiheuttamasta sähkönkulutuksesta ja ympäristöhaitoista. Niinpä edes Tesla Cybertruck ei lähde Bitcoineilla mukaan matkaan.

Dogecoin on kuitenkin edelleen hyväksytty valuutta. Elon Musk tunnetaankin kryptovaluutan kannattajana, sillä hän on aiemmin ilmoittanut omistavansa eri kryptovaluuttoja, kuten Bitcoineja, Etheriä ja Dogecoineja. Musk onkin ilmoittanut Twitterissä jatkavansa edelleen Dogecoinin tukemista.

Tesla jatkaa edelleen kryptovaluuttojen maailmassa mukana pysymistä. Tulevaisuus näyttää, tuleeko yhtiö hyväksymään Bitcoineja enää tulevaisuudessa. Tämä ei kuitenkaan ole poissuljettu asia, sillä maailman tilanteen tiedetään vaihtelevan ja Musk toimii ajantasaisesti tilanteen mukaan, silloin kuin toimia vaaditaan.

Bitcoinien kurssi elänyt elämää viime vuoden aikana

Bitcoinien kurssi

Bitcoinin, maailman suurimman kryptovaluutan, arvo on muuttunut reilusti viime vuoden aikana. Valuutan arvo kohosi marraskuussa jopa 70 000 euroon. Jos silloin, kun Elon Musk antoi ymmärtää Teslan aikovan myydä Bitcoinit, niiden arvo putosi merkittävästi. Kontrasti on suuri, kun mietitään Bitcoinin arvon nousua Teslan ostettua sitä puolentoista miljardin dollarin verran.

Bitcoinien arvo on kuluneen vuoden aikana tipahtanut yli 50%. Valuutan arvo oli vielä marraskuussa lähes 70 000 dollaria, jonka jälkeen se lähti murskalaskuun. Bitcoinien arvo onkin tipahtanut jo alle 25 000 euroon. Bitcoinien myyntihinta oli Teslalle ostohintaa suurempip, sillä Bitcoiniin sijoitettiin alunperin 1,5 miljardia dollaria (1,48 miljardia euroa).

Bitcoin on kryptovaluuttana ehdottomasti suosituin ja moni yksityishenkilökin on kokeillut siihen sijoittamista. Valuutan kokemat suuret arvon muutokset ovat vaikuttaneet hyvin paljon yksityishenkilöiden käyttäytymiseen kryptojen suhteen ja moni odottaakin Bitcoineille parempaa päivää, jotta omien sijoitusten arvo nousisi. Kryptoasiantuntijat odottavat samaa nousua, sillä se tietäisi vain omien sijoitusten kasvua ja näin mahdollisia voittoja.