fbpx

Fiido Air Carbon fiber E-bike arvostelu

eu.fiido.com:
5/5

Etsitkö huipputeknistä, kevyt ja tyylikästä sähköpyörää, joka tarjoaa vertaansa vailla olevan ajokokemuksen? Fiido Air Carbon Fiber E-bike saattaa olla juuri se, mitä etsit. Tämä arvostelu syventyy Fiido Air -sähköpyörän ominaisuuksiin, suorituskykyyn ja käyttäjäkokemukseen suomalaisesta näkökulmasta.

Ulkonäkö ja muotoilu

Fiido Air Carbon Fiber E-bike erottuu edukseen futuristisella ja palkitulla rhomboid-designillaan. Tämä ainutlaatuinen muotoilu ei ole vain esteettisesti miellyttävä, vaan myös erittäin toimiva. Pyörän runko on valmistettu hiilikuidusta, mikä tekee siitä uskomattoman kevyen, vain noin 13 kg. Tämä tekee pyörästä helpon käsitellä ja kuljettaa, erityisesti kaupunkikäytössä.

Kevyt kuin ilma

Yksi Fiido Airin suurimmista vahvuuksista on sen kevyt rakenne. Hiilikuiturungon ansiosta pyörän paino pysyy alhaisena, mikä parantaa ajokokemusta ja tekee siitä erittäin ketterän. Pyörän paino (13,75 kg M- ja L-koossa) tekee siitä yhden markkinoiden kevyimmistä sähköpyöristä.

Käytännöllisyys ja minimalismi

Fiido Airin suunnittelufilosofia perustuu minimalismiin ja käytännöllisyyteen. Pyörässä on yksinkertainen johdotus, joka pitää sen ulkonäön siistinä ja modernina. Pyörästä ei löydy näkyviä sähkökomponentteja, lukuun ottamatta etu- ja takavaloja, jotka ovat välttämättömiä turvallisuuden vuoksi.

Huoltovapaa käyttö

Fiido Air Carbon Fiber E-bike on varustettu Gates Carbon Drive CDN -hihnavetojärjestelmällä, joka on lähes huoltovapaa. Tämä järjestelmä ei vaadi rungon purkamista, mikä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen ja luotettavan.

Voimansiirto ja suorituskyky

Pyörän sydän on MIVICE Power System, johon kuuluu palkittu vääntöanturi ja 35Nm hiljainen moottori. Tämä yhdistelmä tarjoaa poikkeuksellisen ajokokemuksen, jossa teho ja hallittavuus ovat täydellisessä tasapainossa. Fiido Air pystyy selviytymään jyrkistäkin mäistä vaivattomasti.

Kaksinkertainen toimintasäde

Fiido Airissa on valinnainen lisäakku, joka kaksinkertaistaa toimintasäteen. Tämä tarkoittaa, että voit ajaa entistä pidempiä matkoja yhdellä latauksella, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan pitkille pyöräretkille.

Älykäs ja helppokäyttöinen

Fiido Air on varustettu kolmella eri käynnistystavalla: sormenjälkitunnistus, Fiido Mate -älykello ja Fiido-sovellus. Tämä tekee pyörän käytöstä helppoa ja turvallista. Lisäksi pyörässä on älykäs virtanäyttö, joka muistuttaa ajoissa akun varaustilasta.

Jarrujärjestelmä ja turvallisuus

Pyörä on varustettu SHIMANO BR-MT410 hydraulisilla levyjarruilla, jotka tarjoavat luotettavan ja tehokkaan jarrutustehon. Tämä parantaa turvallisuutta erityisesti kaupunkiliikenteessä ja vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Satula ja mukavuus

Fiido Airissa on Velo-satula, joka tarjoaa mukavuutta pitkillekin ajomatkoille. Satulan korkeutta on helppo säätää, mikä takaa ergonomisen ajoasennon eri kokoisille ajajille.

Fiido Airin tekniset tiedot

 • Runkomateriaali: Hiilikuitu
 • Toimintasäde: 80 km
 • Paino: M(/)/L(13.75 kg)/XL(/)
 • Akku: 208.8 Wh
 • Moottori: Mivice-M070 250W
 • Anturi: Mivice S200 vääntöanturi
 • Tehoavustusjärjestelmä: Poljinavusteinen
 • Jarrujärjestelmä: SHIMANO BR-MT410 hydrauliset levyjarrut
 • Vaihteisto: Gates Carbon Drive CDN
 • Latausaika: 3 tuntia
 • Huippunopeus: 18,6 MPH
 • Maksimikuorma: 120 kg
 • Hiilikuituosat: Runko, ohjaustanko, stemmi, etuhaarukka, satulaputki jne.

Käyttäjäkokemuksia

Fiido Air on saanut paljon positiivista palautetta käyttäjiltä, jotka arvostavat sen keveyttä, suorituskykyä ja tyylikästä muotoilua. Moni on maininnut erityisesti pyörän hiljaisen moottorin ja vääntöanturin tarjoaman pehmeän ja tasaisen ajokokemuksen.

On tärkeää huomioida, että 1.6.2024 alkaen kaikki sähköiset kulkuvälineeet, joiden nopeus ylittää yli 25km/h,moottorin teho  on yli 250W tai kulkuväline painaa yli 25kg, tulee liikennevakuuttaa. Tämä rajoitus on asetettu varmistamaan käyttäjien turvallisuus ja vähentämään liikenneonnettomuuksia. Lue tästä lisää täältä.