Helkama Carbon X 12v 29/27,5″ EP801 arvostelu ja kokemuksia

/5

Helkama Carbon X 12v 29/27,5″ EP801 on varustettu Shimanon uudella EP801-moottorilla, joka tarjoaa enintään 85 Nm:n vääntömomentin. Tämä moottori on suunniteltu tarjoamaan sujuvaa tehoa laajalla kadenssialueella, mikä tekee ajamisesta entistä hallittavampaa ja luonnollisempaa. Moottorin älykäs ajoyksikkö reagoi nopeasti ja tehokkaasti ajajan liikkeisiin, mikä takaa miellyttävän ja jouhevan ajokokemuksen jopa haastavissa maastoissa.

Hiljainen ja tehokas moottori

Shimanon EP801-moottori on yllättävän hiljainen, mikä lisää ajomukavuutta erityisesti pitkien maastolenkkien aikana. Moottorin momentintunnistin mahdollistaa tasaisen avustuksen jaon, mikä tekee liikkeelle lähdöistä pehmeitä ja luonnollisia. Tämä ominaisuus korostuu erityisesti jyrkissä mäissä ja teknisesti vaativissa poluissa, missä moottorin suorituskyky pääsee oikeuksiinsa.

Akku – Pitkäkestoista tehoa

Suuri kapasiteetti ja pitkä toimintamatka

Helkama Carbon X 12v 29/27,5″ EP801:n voimanlähteenä toimii Shimano BT-E8036 630 Wh akku, joka on integroitu siististi pyörän runkoon. Tämä suuri kapasiteetti mahdollistaa pidemmät maastolenkit ilman huolta akun kestosta. Shimano-akut ovat tunnettuja luotettavuudestaan ja suorituskyvystään, ja BT-E8036 ei ole poikkeus. Voit keskittyä ajamiseen ja maastosta nauttimiseen ilman jatkuvaa akun varaustason tarkkailua.

Nopea latausaika

Shimano BT-E8036 -akun latausaika on myös kilpailukykyinen: akun voi ladata 80 % kapasiteettiin noin 3,2 tunnissa ja täyteen 4,8 tunnissa. Tämä tarkoittaa, että voit ladata akun vaikka lounastauon aikana ja jatkaa matkaa täysillä tehoilla loppupäivän.

Näyttö – Selkeä ja käytännöllinen

Helppolukuinen ja värikoordinoitu

Helkama Carbon X 12v 29/27,5″ EP801:n hallinta tapahtuu Shimano SC-EM800 -näytön kautta. Tämä 1,6 tuuman LCD-näyttö tarjoaa kaikki tarvittavat ajoasetukset ja avustustasot yhdellä silmäyksellä. Värikoordinoidut avustustasot helpottavat oikean avustustason valintaa nopeasti ja vaivattomasti.

Integroitu ja käytännöllinen sijoitus

Näyttö on integroitu siististi ohjaustankoon, mikä parantaa turvallisuutta ja estetiikkaa. Näytön sijoitus mahdollistaa sen helpon luettavuuden myös kirkkaassa auringonpaisteessa, joten voit seurata ajotietojasi ongelmitta kaikissa olosuhteissa.

Jousitus – Mukavuutta ja kontrollia

RockShox etu- ja takaiskunvaimentimet

Helkama Carbon X 12v 29/27,5″ EP801:n jousitus on huippuluokkaa. Etupäässä on RockShox Lyrik Select Charger RC 160mm -etuiskari, joka tarjoaa erinomaista vaimennusta ja kontrollia kovassakin maastossa. Takana puolestaan on RockShox Super Deluxe Select+ RT -takaiskunvaimennin, joka tasoittaa epätasaisuudet ja parantaa ajomukavuutta.

Hissitolppa maastoajoon

Pyörässä on myös Sorata Pro -hissitolppa, joka tekee maastoajosta entistä miellyttävämpää. Hissitolpan avulla voit säätää istuimen korkeuden nopeasti ja vaivattomasti ajon aikana, mikä parantaa pyörän hallittavuutta erityisesti teknisissä maastoissa ja jyrkissä laskuissa.

Renkaat – Optimaalista pitoa ja vakautta

Mullet-renkaat

Helkama Carbon X 12v 29/27,5″ EP801 on varustettu mullet-renkailla: edessä on 29 tuuman rengas ja takana leveä 27,5+ tuuman rengas. Tämä yhdistelmä tarjoaa erinomaisen pidon ja vakauden, mikä parantaa pyörän suorituskykyä erityisesti haastavissa maasto-olosuhteissa. Schwalbe Eddy Current -renkaat varmistavat luotettavan pidon ja kestävyyden kaikissa ajotilanteissa.

Mach1 Trucky kiekot

Pyörän kiekot ovat Mach1 Trucky -mallia, jotka tunnetaan kestävyydestään ja suorituskyvystään. Nämä kiekot kestävät hyvin kovaakin käyttöä, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan maastoajoon.

Vaihteisto ja jarrut – Laadukasta teknologiaa

Shimano XT vaihteisto

Helkama Carbon X 12v 29/27,5″ EP801:ssä on Shimano XT M8100 Shadow+ -vaihteisto, joka tarjoaa tarkkaa ja luotettavaa vaihteensiirtoa kaikissa olosuhteissa. Vaihteiston laatu ja suorituskyky takaavat, että löydät aina sopivan vaihteen maaston vaatimuksiin nähden.

Shimano XT jarrut

Pyörän jarruina toimivat Shimano XT BR-M8120/BL-T8100 4-mäntäiset jarrut, jotka tarjoavat tehokasta ja luotettavaa jarrutusta. Näiden jarrujen ansiosta voit luottaa pyörän pysähtyvän nopeasti ja hallitusti, olipa maasto kuinka vaativa tahansa.

On tärkeää huomioida, että Suomessa sähköisille liikkumisvälineille on olemassa omat liikennevakuutus- ja lainsäädäntövaatimuksensa.