Helkama CE9 9v 28″ arvostelu ja kokemuksia

/5

Sähköpyörät ovat tulleet jäädäkseen, ja suomalainen Helkama on ottanut vahvan aseman markkinoilla. Yksi heidän lippulaivatuotteistaan on Helkama CE7 7v 28″. Tämä arvostelu pureutuu syvälle tähän pyörämalliin ja sen tarjoamiin ominaisuuksiin. Helkama CE7 7v 28″ on suunniteltu erityisesti kaupunki- ja työmatkapyöräilyyn, ja se yhdistää käytännöllisyyden, tyylin ja laadun.

Moottori

Helkama CE7 7v 28″ on varustettu Shimano Steps E6100 -moottorilla, joka tarjoaa 250 wattia tehoa ja 60 Nm vääntöä. Tämä tehokas ja kevyt moottori mahdollistaa optimaalisen voimansiirron, joka tekee ajamisesta sekä pitkää että mukavaa. E6100-moottori tunnetaan kestävyydestään ja luotettavuudestaan, ja se on suunniteltu erityisesti kaupunki- ja työmatkapyöräilyyn. Moottori auttaa pyöräilijää ylittämään haastavatkin maastot ja tekee jokaisesta matkasta nautittavan.

Moottorin ansiosta Helkama CE7 7v 28″ sopii erinomaisesti niin arjen askareisiin kuin pidempiinkin retkiin. Shimanon E6100 tarjoaa kolme eri avustustasoa, jotka voi valita ajotilanteen mukaan. Tämä mahdollistaa sen, että pyöräilijä voi säätää avustusta tarpeen mukaan ja näin pidentää akun kestoa.

Akku

Helkama CE7 7v 28″:ssä on Shimano Steps BT-E8010 -akku, jonka kapasiteetti on 504 wattituntia. Tämä litiumioniakku on äärimmäisen kestävä ja tehokas, ja sen suuri kapasiteetti takaa pitkät ajomatkat yhdellä latauksella. Akku on osittain integroitu pyörän runkoon, mikä paitsi parantaa pyörän estetiikkaa, myös tekee siitä turvallisemman ja käytännöllisemmän.

Akku on helppo irrottaa ja ladata, mikä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen. Se latautuu 80 %:iin neljässä tunnissa ja täyteen seitsemässä ja puolessa tunnissa. Tämä tarkoittaa, että pyörän saa nopeasti takaisin ajokuntoon, vaikka akku pääsisi täysin tyhjenemään. Pitkät latausvälit ja nopeat latausajat tekevät Helkama CE7 7v 28″:stä ihanteellisen valinnan aktiivisille pyöräilijöille.

Näyttö

Helkama CE7 7v 28″:ssä on Shimano SC-E6100 -näyttö, joka asennetaan ohjaustankoon. Tämä ohut ja helposti luettavissa oleva näyttö tarjoaa kaiken tarvittavan informaation ajon aikana. Näytöltä voi seurata nopeutta, etäisyyttä, matkan kestoa, kellonaikaa, arvioitua toimintasädettä, akun varaustilaa ja paljon muuta.

Näyttö on suunniteltu niin, että sen tiedot ovat helposti luettavissa yhdellä vilkaisulla. Tämä tekee ajamisesta turvallisempaa, koska kuljettajan ei tarvitse pitkiksi ajoiksi irrottaa katsettaan tiestä. Näytön selkeät ja suuret symbolit sekä numerot varmistavat, että kaikki tarvittava informaatio on helposti saatavilla.

AVS-järjestelmä

Helkama CE7 7v 28″ hyödyntää AtranVeloSystemia (AVS), joka on patentoitu järjestelmä lisävarusteiden turvalliseen kiinnittämiseen pyörään. AVS-järjestelmä sisältää laajan valikoiman laadukkaita laukkuja ja koreja, jotka ovat modulaarisia ja yhteensopivia sekä etu- että takatelineiden kanssa.

Tämä järjestelmä tekee pyörästä erittäin monipuolisen, koska lisävarusteet voidaan asentaa ja poistaa helposti tilanteen mukaan. AVS-järjestelmä takaa, että kaikki lisävarusteet pysyvät tukevasti paikoillaan, mikä parantaa turvallisuutta ja mukavuutta ajon aikana.

Ajomukavuus

Helkama CE7 7v 28″ on suunniteltu tarjoamaan erinomainen ajomukavuus. Pyörän Suntour NEX E25 -etujousitus, jossa on 75 mm joustomatka ja lukitustoiminto, vaimentaa tehokkaasti töyssyt ja epätasaisuudet, mikä tekee ajamisesta miellyttävää myös haastavammilla alustoilla.

Pyörässä on Schwalbe Energizer Plus -renkaat, jotka rullaavat hyvin sekä asfaltilla että hiekalla. Renkaat ovat pistosuojatut, mikä lisää turvallisuutta ja vähentää rengasrikkojen riskiä. Myös pyörän ergonominen istuin, Selle Royal Shadow Plus, ja säädettävä ohjainkannatin takaavat, että pyöräilijä voi säätää pyöränsä juuri itselleen sopivaksi.

Turvallisuus

Helkama CE7 7v 28″ on varustettu Shimanon hydraulisilla levyjarruilla (MT200), jotka tarjoavat luotettavan ja tehokkaan jarrutuksen kaikissa olosuhteissa. Levyjarrut ovat erityisen hyödylliset sateisessa ja märässä säässä, koska ne toimivat paremmin kuin perinteiset jarrut.

Lisäksi pyörässä on laadukkaat Herrmansin etu- ja takavalot, jotka takaavat näkyvyyden ja turvallisuuden pimeässä. Pyörässä on myös runkolukko, joka lisää turvallisuutta pyörän ollessa pysäköitynä.

On tärkeää huomioida, että Suomessa sähköisille liikkumisvälineille on olemassa omat liikennevakuutus- ja lainsäädäntövaatimuksensa.