Lasten Sähköcrossi X-Pro EX1000 arvostelu ja kokemuksia

Motorfinland.fi:
4/5

Lasten sähköcrossi X-Pro EX1000 on uusi tulokas lasten moottoriajoneuvojen maailmassa. Tämä sähköinen dirtbike on suunniteltu erityisesti nuorille kuljettajille, tarjoten turvallisen ja jännittävän ajokokemuksen. Tässä artikkelissa käymme läpi tämän mallin keskeiset ominaisuudet ja miksi se on erinomainen valinta perheille.

Moottori ja akku – Tehoa ja kestävyyttä

Lasten sähköcrossi X-Pro EX1000 on varustettu tehokkaalla 1000W harjattomalla DC-moottorilla, joka tarjoaa riittävästi voimaa kaikenlaisiin maastoihin. Moottorin teho mahdollistaa nopeuden säätämisen kolmen eri tason välillä: 8 km/h, 18 km/h ja 28 km/h. Tämä tekee pyörästä erinomaisen valinnan sekä aloittelijoille että kokeneemmille nuorille kuljettajille.

Pyörän akku on 36V ja 9Ah, mikä riittää ajamiseen noin 30-60 minuuttia tai 10-20 kilometrin matkan. Akun lataaminen on nopeaa ja vaivatonta, joten pyörä on nopeasti valmis uusiin seikkailuihin. Huomioitavaa on, että akun kesto voi vaihdella kuljettajan painon, maaston ja ajotyylin mukaan.

Turvallisuus ensin – Jarrut ja jousitus

Turvallisuus on ollut keskeinen tekijä X-Pro EX1000:n suunnittelussa. Pyörässä on levyjarrut sekä edessä että takana, mikä takaa tehokkaan ja luotettavan jarrutuksen kaikissa tilanteissa. Jarrut ovat ventilointilevyt, jotka parantavat jarrutustehoa ja estävät ylikuumenemista.

Hydraulinen etuhaarukka ja jousitusjärjestelmä tekevät ajamisesta miellyttävää ja turvallista myös epätasaisessa maastossa. Tämä ominaisuus on erityisen tärkeä nuorille kuljettajille, joiden on tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi ja itsevarmaksi ajaessaan.

Käyttömukavuus ja kestävyys

X-Pro EX1000 on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja erilaisia sääolosuhteita. Pyörän rungon mitat ovat 1330mm x 640mm x 865mm, ja akseliväli on 920mm. Maavara on 250mm, mikä mahdollistaa ajamisen haastavassakin maastossa ilman pohjan osumista esteisiin.

Istuinkorkeus on 63 cm, mikä sopii hyvin nuorille kuljettajille. Pyörän paino on 42 kg, ja maksimaalinen kuorma on 65 kg, joten se kestää hyvin kasvavien lasten käyttöä. Etupyörän koko on 12 tuumaa ja takapyörän 10 tuumaa, mikä tarjoaa erinomaisen vakauden ja hallittavuuden.

Ympäristöystävällisyys

Sähkömoottorilla varustettu X-Pro EX1000 on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille polttomoottorilla varustetuille dirtbikeille. Sähkömoottorin ansiosta pyörä ei tuota haitallisia päästöjä ja on huomattavasti hiljaisempi käytössä, mikä vähentää meluhaittoja ja mahdollistaa ajamisen myös asuinalueilla.

Helppo huolto

Sähkömoottorin ansiosta X-Pro EX1000 on erittäin helppo huoltaa. Polttomoottorille tyypilliset huoltotoimenpiteet, kuten öljynvaihdot, ovat tarpeettomia. Tämä vähentää merkittävästi huoltokustannuksia ja säästää aikaa, jolloin pyörää voi käyttää enemmän ajamiseen ja vähemmän huoltamiseen.

Suunniteltu kasvamaan kuljettajan mukana

X-Pro EX1000 on erinomainen valinta perheille, joiden lapset ovat vasta aloittelemassa moottoriajoneuvoharrastusta. Kolme eri nopeustasoa mahdollistavat pyörän käytön pitkään, sillä nopeutta voi lisätä lapsen taitojen ja itseluottamuksen kasvaessa. Tämä tekee X-Pro EX1000:sta pitkäikäisen ja monikäyttöisen ajoneuvon, joka voi palvella perhettä useita vuosia.

On tärkeää huomioida, että 1.6.2024 alkaen kaikki sähköiset kulkuvälineeet, joiden nopeus ylittää yli 25km/h,moottorin teho  on yli 250W tai kulkuväline painaa yli 25kg, tulee liikennevakuuttaa. Tämä rajoitus on asetettu varmistamaan käyttäjien turvallisuus ja vähentämään liikenneonnettomuuksia. Lue tästä lisää täältä.