FitNord Rumble 500 Sähköfatbike arvostelu ja kokemuksia

Kuntokauppa.fi:
4/5
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

FitNord Rumble 500 Sähköfatbike on Suomessa koottu sähköpyörä, joka on suunniteltu haastaviin maastoihin ja vaihteleviin sääolosuhteisiin. Tämä sähköfatbike on yhdistelmä kestävyyttä, tehoa ja käytännöllisyyttä, ja se on tarkoitettu niin poluille, metsäteille kuin asvaltillekin. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin tätä vaikuttavaa sähköpyörää ja sen ominaisuuksia.

Renkaat ja moottori

Järkyttävän pitoa

FitNord Rumble 500 Sähköfatbiken 26 x 4.0 tuumaiset renkaat tarjoavat poikkeuksellisen määrän pitoa kaikilla pinnoilla. Renkaiden suuri leveys antaa mahdollisuuden säätää ilmanpainetta ajotyyliin sopivaksi. Pienempi ilmanpaine tuo lisää pitoa ja joustoa hankalammassa maastossa, kun taas korkeampi ilmanpaine parantaa rullaavuutta asvaltilla.

Voimakas moottori

Rumble 500:n keskimoottori, jossa on 80 Nm:n vääntöä ja momenttitunnistus, varmistaa, että sähköpyörä suoriutuu niin jyrkistä mäistä kuin tasaisista reiteistäkin. Moottorin viisi avustustasoa tekevät ajamisesta miellyttävää riippumatta maaston vaatimuksista.

Akun kestävyys

Pitkä toimintamatka

FitNord Rumble 500 Sähköfatbikessa on 690 Wh:n akku, jonka avulla sähköpyörä voi kulkea optimiolosuhteissa jopa 140 kilometriä yhdellä latauksella. Tämä tekee pyörästä erinomaisen valinnan pitkille retkille ja työmatkoille, jolloin päivittäinen lataus ei ole välttämätöntä.

Integroitu akku

Osittain runkoon upotettu akku on helppo irrottaa lataamista varten. Lisäksi suuren kapasiteettinsa ansiosta akku toimii tehokkaasti myös talvella, jolloin pakkanen yleensä vähentää akun käyttöikää.

Ajomukavuus ja vaihteet

Erinomaisen tasapainoinen

FitNord Rumble 500:n keskimoottorin sijoitus mahdollistaa tasapainoisen ja hallitun ajotuntuman. Tämä on tärkeää erityisesti haastavassa maastossa, mutta tuo myös iloa kaupunkipyöräilyyn.

Helppo vaihteiden käyttö

Pyörässä on yksinkertainen 8-vaihteinen voimansiirto yhdellä eturattaalla. Tämä auttaa ketjua pysymään kireällä, jolloin se ei hyppää paikoiltaan kovassakaan menossa. MotionShift-vaihdevipu mahdollistaa kolmen vaihteen kerrallaan vaihtamisen.

Jarrut ja varusteet

Hydrauliset levyjarrut

Rumble 500:ssa on hydrauliset Tektro T275 -levyjarrut, jotka pysäyttävät pyörän nopeasti ja turvallisesti.

Täydellinen varustepaketti

Pyörään sisältyvät kaikki lakisääteiset valot ja heijastimet, ja se voidaan varustella lisävarusteilla, kuten lokasuojilla ja tavaratelineellä.

Asennus

FitNord Rumble 500 Sähköfatbike toimitetaan 90 % valmiiksi koottuna tukevassa pahvilaatikossa. Kiinnitettäväksi jää ohjaustanko, satula, polkimet ja joissakin tapauksissa eturengas. Kokoamisohjeet toimitetaan pyörän mukana, ja kokoaminen onnistuu mukana toimitettavilla työkaluilla. On tärkeää noudattaa mukana tulevia ohjeita sähköpyörän kokoamisessa.

Käyttäjäkokemuksia FitNord Rumble 500 Sähköfatbikesta

Pienillä muutoksilla eteenpäin

  • 25.2.2024Arvio: 4/5 – Pyörä vaikuttaa hyvältä, mutta muutamia miinuksia löytyy. Vaikka pienin runkokoko pitäisi sopia lyhyemmillekin polkijoille, se on edelleen liian korkea 157 cm pituiselle. Muoviset lokasuojan kiinnikkeet löystyvät helposti ja rummuttavat renkaisiin. Kuitenkin pyörä rullaa kevyesti ilman sähköavustintakin, jarrut ovat tehokkaat, ja kokonaisuus miellyttää visuaalisesti.

Rajoitteet renkaiden kanssa

  • 10.6.2023 – Arvio: 3/5 – Vaikka pyörän kuvauksessa mainitaan, että siihen mahtuu jopa 4,5 tuuman renkaat, tämä ei toteutunut käytännössä. Jopa 4,4 tuuman rengas mahtui vaivoin.

Tyytyväisyys parannusten jälkeen

  • 9.6.2023Arvio: 3/5 – Sähköpyörä osoitti muutamia puutteita, kuten takapakan ongelmat alle 500 km ajon jälkeen, mutta nämä saatiin korjattua takuun kautta. Vaikka vaihtaja temppuilee, ja TechDrive-moottoria kritisoidaan, FitNord Rumble 500 on ensimmäiseksi sähköpyöräksi silti tyydyttävä.

Erinomainen monikäyttöpyörä

  • 4.6.2023 – Arvio: 5/5 – Akun kestävyys on erinomainen, ja pyörä rullaa hyvin sekä maastossa että asfaltilla. Alussa vaihteiston säätöä tarvittiin, mutta sen jälkeen kaikki on toiminut moitteettomasti.

Mahtava sähköpyörä pienillä puutteilla

  • 6.10.2022 – Arvio: 4/5 – Vaihteiston säädöt vaativat aluksi hienosäätöä, mutta pyörä toimii hyvin sen jälkeen. Akun kestosta saatiin 72 km ajon jälkeen vielä kaksi pykälää.

Kohtuullinen, mutta parantamisen varaa

  • 16.7.2022 – Arvio: 3/5 – Pyörä on hyvä, mutta vaihteita vaihdettaessa ketjut hyppivät ja jarrut vaativat pumppausta ennen liikkeellelähtöä. Alkuperäiset valot eivät toimineet ja ne jouduttiin vaihtamaan.

Vikoja käytön aikana

  • 20.6.2022Arvio: 2/5 – Vaikka FitNord Rumble 500 on muuten hyvä, se kärsii useista vioista. Ensihuollon jälkeen vaihteet eivät toimi kunnolla.

Loistava pyörä muutamilla puutteilla

  • 25.2.2022 – Arvio: 5/5 – Pyörä toimii hyvin, mutta alkuun oli muutamia pieniä ongelmia, jotka huolto sai korjattua.

Hieman pettymys

  • 24.8.2021 – Arvio: 3/5 – Hinta on korkea, ja vaihtoehtojakin oli useita. Yleisilme on hyvä, mutta tarkemmin katsoessa pyörän osasarjat ovat heikkoja.

Erinomainen pyörä

  • 17.6.2021Arvio: 5/5 – Ajoasento on rento ja mukava. Sähköavustus tekee menosta kevyttä ja miellyttävää, ja ilman avustustakin pyörä rullaa hyvin.

On tärkeää huomioida, että Suomessa sähköisille liikkumisvälineille on olemassa omat liikennevakuutus- ja lainsäädäntövaatimuksensa.

ETKÖ LÖYTÄNYT SOPIVAA FITNORD SÄHKÖPYÖRÄÄ?

Tutustu KUNTOKAUPAN mahtavaan valikoimaan ja löydä sopiva FitNord sähköpyörä edulliseen hintaan.