Helkama Carbon H 11v 28″ arvostelu ja kokemuksia

/5

Helkama on tunnettu suomalainen pyörävalmistaja, joka on jälleen ylittänyt odotukset vuoden 2024 uutuusmallillaan, Helkama Carbon H 11v 28″. Tämä sähköpyörä on suunniteltu erityisesti työmatkoille ja vapaa-ajan pyörälenkeille, yhdistäen huippulaadukkaat komponentit, modernit teknologiat ja minimalistisen muotoilun. Seuraavassa artikkelissa perehdymme tarkemmin tämän upean hybridisähköpyörän ominaisuuksiin.

Moottori ja sähköavustusjärjestelmä

Shimano EP6 -moottori

Helkama Carbon H 11v 28″ -sähköpyörän sydän on tehokas Shimano EP6 -moottori, joka tarjoaa 85 Nm:n vääntömomentin ja 250W:n tehon. Tämä moottori on suunniteltu tarjoamaan samanlaista suorituskykyä kuin EP8-malli, mutta edullisempaan hintaan. Sen avulla pyöräilijä voi vaivattomasti kohdata jyrkät mäet ja pitkät matkat, nauttien samalla hiljaisesta ja sulavasta ajokokemuksesta. Moottorin reagointi on nopeaa ja tarkkaa, mikä tekee ajamisesta mukavaa ja turvallista.

Sähköavustusjärjestelmä

Shimanon 2nd Gen EP6 -sähköavustusjärjestelmä takaa huippuluokan ajokokemuksen. Se mukautuu nopeasti ajajan tarpeisiin, tarjoten juuri sopivan määrän avustusta erilaisissa ajotilanteissa. Tämä järjestelmä on erityisen hiljainen, joten pyöräilynautintoa eivät häiritse ylimääräiset äänet. Sähköavustusjärjestelmä tekee Helkama Carbon H 11v 28″ -pyörästä erinomaisen valinnan niin kaupungin kaduille kuin maaseudun pyöräteillekin.

Akku ja latausaika

Shimano BT-E8036 630 Wh -akku

Helkama Carbon H 11v 28″ on varustettu integroidulla Shimano BT-E8036 630 Wh -akulla, joka tarjoaa suuren kapasiteetin ja pitkän kantaman. Tämä akku on täydellinen valinta niille, jotka haluavat nauttia pidemmistä pyörälenkeistä ilman jatkuvaa lataustarvetta. Akku on suunniteltu kompaktiin muotoon ja sijoitettu matalalle painopisteelle, mikä parantaa pyörän tasapainoa ja ajomukavuutta.

Nopea lataus

Akku latautuu nopeasti, saavuttaen 80% varaustason 3,2 tunnissa ja täyden varaustason 4,8 tunnissa. Tämä tarkoittaa, että pyörän voi ladata helposti yön yli tai työpäivän aikana, jolloin se on aina valmis seuraavaa ajomatkaa varten. Akku on myös helppo irrottaa ja ladata erikseen, mikä lisää käyttömukavuutta ja joustavuutta.

Näyttö ja käytettävyys

Shimano SC-EN610 -näyttö

Helkama Carbon H 11v 28″ on varustettu suurella 2,8 tuuman LCD-värinäytöllä, Shimano SC-EN610, joka tarjoaa selkeän näkymän pyörän tärkeimmistä tiedoista. Näyttö on sijoitettu ohjaustangon keskelle, jolloin kaikki oleelliset tiedot ovat helposti luettavissa ajon aikana. Näytöstä näkee muun muassa nopeuden, akun varaustason, ajomatkan ja valitun avustustason.

Uusi Shimano Autoshift -tekniikka

Helkama Carbon H 11v 28″ hyödyntää myös uutta Shimano Autoshift -tekniikkaa, joka varmistaa, että pyörässä on aina valittuna oikea vaihde. Tämä ominaisuus tekee ajamisesta entistä helpompaa ja mukavampaa, erityisesti kaupungin vilinässä ja vaihtelevissa maastoissa. Automaattivaihteisto vähentää tarvetta manuaaliseen vaihteiden vaihtamiseen, mikä tekee pyöräilystä sujuvampaa ja nautittavampaa.

Runkomateriaali ja muotoilu

Hiilikuiturunko

Helkama Carbon H 11v 28″ erottuu muista sähköpyöristä sen kevyen ja kestävän hiilikuiturungon ansiosta. Hiilikuitu on materiaalina tunnettu keveydestään ja lujuudestaan, mikä tekee pyörästä helpon hallita ja mukavan ajaa. Rungon moderni ja minimalistinen muotoilu antaa pyörälle tyylikkään ulkonäön, joka kääntää katseita.

Kolme runkokokoa

Pyörää on saatavana kolmessa eri runkokoossa: M, L ja XL. Tämä mahdollistaa sopivan koon valitsemisen eri pituisille ajajille, varmistaen parhaan mahdollisen ajomukavuuden ja hallittavuuden. Helkama Carbon H 11v 28″ on suunniteltu erityisesti niille, jotka arvostavat laadukasta ajokokemusta ja tyylikästä ulkonäköä.

Jousitus ja ajamismukavuus

FOX AWL 100 mm -etujousitus

Pyörässä on laadukas FOX AWL 100 mm -etujousitus, joka takaa pehmeän ja tasaisen ajokokemuksen sekä asfaltti- että hiekkateillä. Jousitus vähentää tärinää ja iskuja, mikä tekee ajamisesta mukavampaa myös epätasaisilla alustoilla. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen työmatkalaisille, jotka kohtaavat vaihtelevia tienpintoja päivittäisillä ajomatkoillaan.

Shimano CUES RD-U6070 -vaihteisto

Helkama Carbon H 11v 28″ on varustettu Shimano CUES RD-U6070 -automaattivaihteistolla, joka tarjoaa 11 vaihdetta. Tämä takaa sujuvan ja tehokkaan ajokokemuksen kaikissa olosuhteissa. Automaattivaihteisto mukautuu ajotilanteisiin, jolloin pyöräilijän ei tarvitse huolehtia manuaalisesta vaihteiden vaihtamisesta, vaan voi keskittyä nauttimaan matkasta.

Jarrut ja turvallisuus

Shimano 8000/8020 -hydrauliset levyjarrut

Helkama Carbon H 11v 28″ on varustettu Shimano 8000/8020 -hydraulisilla levyjarruilla sekä edessä että takana. Nämä jarrut tarjoavat erinomaisen pysäytystehon ja luotettavuuden kaikissa sääolosuhteissa. Levyjarrut ovat tunnetusti tehokkaampia ja kestävät paremmin kuormitusta kuin perinteiset vannejarrut, mikä parantaa pyörän turvallisuutta merkittävästi.

Ergonomiset kahvat ja istuin

Pyörässä on ergonomisesti muotoillut Shimano BL-8000 -jarrukahvat, jotka tarjoavat mukavan ja varman otteen. Selle Royal -istuin takaa miellyttävän istuma-asennon pitkilläkin ajomatkoilla. Lisäksi pyörässä on säädettävä Ergotec Sepia XL -ohjainkannatin ja Ergotec Low Riser Bar -ohjaustanko, jotka mahdollistavat mukavan ja yksilöllisesti säädettävän ajoasennon.

Renkaat ja pyörän koko

Schwalbe Marathon e-Plus -renkaat

Helkama Carbon H 11v 28″ on varustettu kestävillä ja luotettavilla Schwalbe Marathon e-Plus -renkailla. Nämä 28 tuuman renkaat tarjoavat hyvän pidon ja rullaavuuden kaikilla alustoilla, olipa kyseessä sitten kaupungin kadut tai maaseudun hiekkatiet. Renkaiden ETRTO-koko on 55-622, mikä takaa erinomaisen ajomukavuuden ja vakauden.

Kevyt ja vakaa rakenne

Pyörän kevyt mutta kestävä hiilikuiturunko ja hyvin tasapainotettu rakenne tekevät siitä helposti hallittavan ja vakaan ajettavan. Tämä yhdistelmä varmistaa, että Helkama Carbon H 11v 28″ tarjoaa miellyttävän ajokokemuksen kaikissa olosuhteissa, olipa kyseessä sitten lyhyt kaupunkiajo tai pidempi pyöräretki.

On tärkeää huomioida, että Suomessa sähköisille liikkumisvälineille on olemassa omat liikennevakuutus- ja lainsäädäntövaatimuksensa.