Helkama CE10 Sähköpyörä arvostelu ja kokemuksia

Pyöräsuomi.fi:
5/5

Helkama CE10 Sähköpyörä on sulavalinjainen katumaasturi, joka tarjoaa uusinta tekniikkaa ja teknologiaa. Tämä kattavasti varusteltu sähköpyörä hurmaa tyylikkäällä, mustalla rungollaan ja laadukkailla komponenteillaan. Tutustutaan tarkemmin, miksi tämä sähköpyörä on erinomainen valinta niin kaupungissa kuin hiekkateilläkin ajamiseen.

Tyylikäs ja kestävä rakenne

Helkama CE10 Sähköpyörä on suunniteltu kestämään monenlaisia ajotilanteita. Sen kaunis musta runko on valmistettu kestävästä alumiinista, mikä tekee pyörästä sekä kevyen että kestävän. Pyörän sulavalinjainen muotoilu ja laadukkaat komponentit, kuten Mach1-kiekot ja Schwalbe Johnny Watts 60 mm -renkaat, takaavat mukavan ja vakaan ajokokemuksen.

Leveät ja matalanappulaiset renkaat tarjoavat hyvän pidon ja vakauden eri alustoilla. Renkaiden koko 27,5 tuumaa ja ETRTO-mitta 60-584 tekevät pyörästä erinomaisen valinnan niin kaupunkiliikenteeseen kuin maastoon. Pyörän pysty ajoasento lisää ajomukavuutta ja tekee pitkistäkin matkoista miellyttäviä.

Tehokas moottori ja akku

Helkama CE10:n sydän on sen tehokas Shimano Steps E7000 -moottori. Keskimoottori tarjoaa 250 W tehon ja 60 Nm vääntömomentin, mikä tekee pyörästä tehokkaan ja helppokäyttöisen. Moottorin avulla pyörä saavuttaa jopa 25 km/h nopeuden, mikä riittää hyvin kaupunkiliikenteessä ja kevyillä maastopolkuilla.

Virtaa pyöräilyyn antaa Shimanon integroitu 504 Wh:n akku, joka on suunniteltu pitkäkestoiseen käyttöön. Akun latausaika on 80%:n varaustasoon 4 tuntia ja täyteen lataukseen 7,5 tuntia. Täydellä akulla pyörä kulkee jopa 100 km matkan, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan pitkillekin retkille.

Ajomukavuutta ja turvallisuutta

Helkama CE10 Sähköpyörä tarjoaa monia ominaisuuksia, jotka lisäävät ajomukavuutta ja turvallisuutta. Pyörän etuhaarukkana toimii Suntourin XCR 32 Air lukittava ilmakeula, joka tasoittaa ajon epätasaisilla alustoilla. Tehokkaat Shimanon hydrauliset levyjarrut edessä ja takana takaavat nopean ja luotettavan pysähtymisen.

Pyörän varusteluun kuuluvat myös kiinteät LED-valot edessä ja takana, jotka parantavat näkyvyyttä ja turvallisuutta hämärässä ajattaessa. Hyvin suojaavat lokasuojat pitävät ajajan kuivana ja puhtaana, vaikka sääolosuhteet olisivatkin epäsuotuisat. Tavarateline on yhteensopiva AtranVeloSystem (AVS) -korien ja -laukkujen kanssa, mikä tekee pyörän varustelusta monipuolisen ja käytännöllisen.

Käytännölliset varusteet

Helkama CE10:n varustelu on suunniteltu käytännölliseksi ja kattavaksi. Pyörästä löytyy kunnolliset lokasuojat, tavarateline, seisontatuki ja runkolukko, jotka kaikki lisäävät pyörän käytännöllisyyttä ja turvallisuutta. Tavaratelineen yhteensopivuus AtranVeloSystem-malliston korien ja laukkujen kanssa tekee pyörän varustelusta helposti muokattavan eri tarpeisiin.

Pyörän vaihteisto on Shimano Deore M6000 10-vaihteinen, joka tarjoaa sujuvan ja vaivattoman vaihteenvaihdon. Shimano MT410 hydrauliset levyjarrut, 180 mm etulevyllä ja 160 mm takalevyllä, takaavat tehokkaan jarrutuksen kaikissa olosuhteissa. Pyörän näyttönä toimii Shimano SC-EN610, joka näyttää kaikki tarvittavat tiedot ajon aikana.

Suosituspituudet ja rungon koot

Helkama CE10 Sähköpyörä on saatavilla kahdessa runkokoossa: 17″ ja 19″. Rungon koko 17″ on suositeltava ajajille, joiden pituus on 160-180 cm, kun taas 19″ runkokoko sopii 170-190 cm pitkille ajajille. Tämä mahdollistaa sen, että jokainen ajaja voi löytää itselleen sopivan ja mukavan ajoasennon.

Pyörän istuin on Selle Royal Essenza Athletic, joka tarjoaa mukavan ja ergonomisen istuma-asennon pitkillekin ajomatkoille. Istuinkannatin on kiinteä ja mitoiltaan 30,9×350 mm, mikä lisää pyörän vakautta ja ajomukavuutta. Ohjaustanko on alumiinia ja mitoiltaan 31,8/680 mm, mikä tekee ohjauksesta tarkkaa ja luotettavaa.

On tärkeää huomioida, että Suomessa sähköisille liikkumisvälineille on olemassa omat liikennevakuutus- ja lainsäädäntövaatimuksensa.