Helkama CE7 7v 28″ arvostelu ja kokemuksia

/5

Helkama CE7 7v 28″ on suomalaisen polkupyörävalmistajan Helkaman taidonnäyte, joka yhdistää modernin sähköpyörätekniikan ja laadukkaat komponentit. Tämä tyylikäs ja käytännöllinen sähköpyörä on suunniteltu erityisesti kaupunkiajoon ja työmatkoille. Se tarjoaa mukavan ja luotettavan ajokokemuksen, joka sopii niin kauppareissuille kuin pidemmillekin matkoille. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin Helkama CE7 7v 28″ -sähköpyörän keskeisiä ominaisuuksia ja etuja.

Tehokas moottori ja akku

Moottori – Shimano Steps E6110

Helkama CE7 7v 28″ -sähköpyörä on varustettu Shimanon E6110-moottorilla, joka tarjoaa 60 Nm vääntömomentin ja 250W tehon. Tämä keskimoottori mahdollistaa optimaalisen voimansiirron, mikä tekee pyöräilystä sujuvaa ja vaivatonta myös pidemmillä matkoilla. Moottorin avulla pyörä saavuttaa 25 km/h nopeuden, mikä riittää hyvin kaupunkiajoon ja työmatkoille.

Akku – Shimano BT-E8010

Sähköpyörän voimanlähteenä toimii Shimanon BT-E8010 -litiumioniakku, jonka kapasiteetti on 504 Wh. Tämä suuri kapasiteetti takaa pitkän toimintasäteen, joten voit nauttia pyöräilystä ilman huolta akun loppumisesta kesken matkan. Akun latausaika on 80%:iin noin 4 tuntia ja 100%:iin noin 7,5 tuntia, mikä tekee siitä käytännöllisen myös päivittäisessä käytössä.

Monipuolinen näyttö ja helppokäyttöisyys

Näyttö – Shimano SC-E6100

Helkama CE7 7v 28″ -sähköpyörä on varustettu Shimanon SC-E6100-näytöllä, joka on ohut ja helposti luettavissa. Tämä näyttö näyttää kaiken tarvittavan tiedon, kuten nopeuden, etäisyyden, matkan keston, kellonajan, arvioidun toimintasäteen ja akun varaustilan. Näytön avulla voit seurata ajotietojasi reaaliajassa ja suunnitella matkasi sen mukaan.

Helppokäyttöiset säädöt

Ohjaustangossa sijaitsevassa valintakytkimessä on kaksi suurta ja selkeää painiketta, joista voit vaihtaa kolmen eri avustustason välillä. Tämä mahdollistaa ajon mukauttamisen eri tilanteisiin ja maastoihin. Lisäksi Helkama CE7 7v 28″ voidaan yhdistää Bluetoothin avulla Shimano E-Tube Project -sovellukseen, joka mahdollistaa ajoasetusten muokkaamisen langattomasti. Voit säätää asetukset vastaamaan omaa ajotapaasi ja mieltymyksiäsi suoraan sovelluksesta.

Turvallisuus ja ajomukavuus

Jarrut ja renkaat

Helkama CE7 7v 28″ -sähköpyörässä on perinteinen jalkajarru sekä Clarksin hydraulinen etujarru, jotka takaavat turvallisen jarrutustehon kaikissa tilanteissa. Pyörän renkaat ovat Schwalben pistosuojatut, mikä lisää turvallisuutta ja vähentää riskiä rengasrikkoihin. Nämä renkaat rullaavat hyvin sekä asfaltilla että hiekalla, mikä tekee pyöräilystä sujuvaa erilaisilla alustoilla.

Ajomukavuus – Suntour etujousitus

Ajomukavuudesta huolehtii Suntourin NEX E25 -etujousitus, jossa on 75 mm joustomatka ja lukitustoiminto. Tämä jousitus pehmentää ajotuntumaa ja tekee ajamisesta miellyttävää epätasaisillakin teillä. Lukitustoiminto on hyödyllinen erityisesti kaupunkiympäristössä, missä tasaiset pinnat eivät vaadi jousituksen käyttöä.

Käytännölliset lisävarusteet

AVS – AtranVeloSystem

Helkama CE7 7v 28″ on varustettu AtranVeloSystem (AVS) -järjestelmällä, joka mahdollistaa erilaisten lisävarusteiden turvallisen ja modulaarisen kiinnittämisen pyörään. AVS-järjestelmä tarjoaa laajan valikoiman laukkuja ja koreja, jotka sopivat sekä etu- että takatelineisiin. Tämä tekee pyörästä erittäin monipuolisen ja mukautuu helposti erilaisiin käyttötarkoituksiin, olipa kyseessä sitten työmatka tai kauppareissu.

Valot ja lukitus

Pyörässä on Herrmansin etu- ja takavalot, jotka parantavat näkyvyyttä ja turvallisuutta erityisesti hämärässä tai pimeässä ajettaessa. Lisäksi runkolukko ja seisontatuki kuuluvat pyörän vakiovarusteisiin, mikä lisää käyttömukavuutta ja turvallisuutta.

On tärkeää huomioida, että Suomessa sähköisille liikkumisvälineille on olemassa omat liikennevakuutus- ja lainsäädäntövaatimuksensa.