Helkama CX 10v 27.5” arvostelu ja kokemuksia

/5

Helkama CX 10v 27.5” on varustettu Shimano EP6 -moottorilla, joka tarjoaa 85 Nm vääntömomentin ja 250 W tehon. Tämä moottori tekee matkanteosta sujuvaa ja vaivatonta, olipa kyseessä työmatka tai maastoseikkailu. EP6-moottori tuo mukanaan EP8-tason suorituskyvyn, mutta huomattavasti edullisempaan hintaan, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille sähköpyöräilijöille.

Moottori avustaa pyöräilijää jopa 25 km/h nopeuteen asti, ja kolmella eri avustustasolla voit säätää moottorin tehoa tarpeen mukaan. Esimerkiksi kaupunkiajossa alhaisin avustustaso riittää mainiosti, kun taas maastossa tai jyrkissä ylämäissä korkeampi avustustaso tarjoaa tarvittavaa lisävoimaa.

Akku ja sen kestävyys

Helkama CX 10v 27.5” sähköpyörässä on Shimano BT-EN805-L -akku, jonka kapasiteetti on 504 Wh. Tämä akku on integroitu tyylikkäästi runkoon, mikä takaa matalan painopisteen ja luonnollisen ajokokemuksen. Suurikapasiteettinen akku mahdollistaa pidemmätkin ajomatkat ilman huolta lataustarpeesta.

Akku latautuu 80 %:iin neljässä tunnissa ja täysin kuudessa ja puolessa tunnissa. Tämä tarkoittaa, että pyörän saa nopeasti taas käyttöön, vaikka akku olisikin päässyt tyhjentymään. Shimano-akun kestävyys ja luotettavuus takaavat, että voit nauttia pitkäkestoisista pyöräilyretkistä ilman keskeytyksiä.

Käyttömukavuutta parantavat ominaisuudet

Helkama CX 10v 27.5” sähköpyörässä on suuri 2,8 tuuman Shimano SC-EN610 LCD-värinäyttö, josta näet selkeästi ja nopeasti kaikki pyörän tärkeimmät tiedot. Näyttö kertoo muun muassa nopeuden, etäisyyden, matkan keston, ajan, vaihteet, arvioidun toimintamatkan ja akun varaustilan. Tämä tekee pyörän käytöstä intuitiivista ja mukavaa, kun kaikki tarpeellinen informaatio on helposti nähtävillä.

Ohjaustangossa sijaitseva valintakytkin mahdollistaa kolmen eri avustustason vaihtamisen kätevästi ajon aikana. Suuret ja selkeät painikkeet tekevät avustustason säätämisestä helppoa, vaikka olisit liikkeessä.

Rungon ja renkaiden merkitys

Helkama CX 10v 27.5” sähköpyörän matalarunkoinen muotoilu tekee pyörän käytöstä erityisen helppoa. Step-through -rungon ansiosta pyörän päälle nouseminen ja siitä laskeutuminen sujuu vaivattomasti, mikä on erityisen kätevää kaupunkiajossa ja arkipäivän käytössä. Pyörä on saatavilla kahdessa runkokoossa, 50 cm ja 54 cm, jotka soveltuvat eri pituisille käyttäjille.

Leveät 27,5-tuumaiset renkaat tuovat vakautta ja mukavuutta ajamiseen eri alustoilla, olipa kyseessä hiekkatie, polku tai luminen maasto. Schwalbe Johnny Watts -renkaat ovat tunnettuja kestävyydestään ja hyvästä pidostaan, mikä tekee ajamisesta turvallista ja nautinnollista.

Jousitus ja vaihteisto

Helkama CX 10v 27.5” sähköpyörä on varustettu laadukkaalla Suntour XCR32 AIR -etujousituksella, joka parantaa ajomukavuutta erityisesti epätasaisilla teillä ja maastossa. 80 mm joustomatka pehmentää iskuja ja tekee ajamisesta sujuvaa ja miellyttävää.

Pyörän vaihteistona toimii Shimano CUES -järjestelmä, joka on suunniteltu erityisesti korkean tason kaupunki- ja työmatkapyöriin. Shimano U6020-CUES 10 -vaihteisto ja Shimano SL-U6000-10 -vaihdevipu takaavat tarkat ja nopeat vaihdot, mikä tekee ajamisesta entistä mukavampaa ja tehokkaampaa.

Jarrut ja turvallisuus

Helkama CX 10v 27.5” sähköpyörän jarrut ovat hydrauliset Shimano MT410 -levyjarrut, jotka tarjoavat erinomaisen pysäytysvoiman ja hallinnan. Etujarrun halkaisija on 160 mm ja takajarrun 180 mm, mikä takaa tehokkaan jarrutuksen kaikissa olosuhteissa.

Pyörässä on myös turvallisuutta lisäävät AXA Imenso XL -lukko ja Herrmans MR8 e-bike -etuvalo sekä Herrmans H-Cargo -takavalo. Nämä varusteet tekevät pyörästä turvallisen käyttää myös hämärissä ja pimeissä olosuhteissa.

Lisävarusteet ja personointi

Helkama CX 10v 27.5” sähköpyörä on jo vakiovarusteiltaan hyvin kattava, mutta sitä voidaan varustella vieläkin monikäyttöisemmäksi lisävarusteilla. Esimerkiksi etuteline, etu- ja takakori sekä takakorin laukku ovat saatavilla erikseen, ja ne voi hankkia lähimmältä Helkama-jälleenmyyjältä.

Lisävarusteiden avulla pyörästä voi tehdä entistä monipuolisemman ja mukauttaa sen omiin tarpeisiin sopivaksi. Näin Helkama CX 10v 27.5” soveltuu mainiosti niin arjen askareisiin kuin pidemmillekin pyöräretkille.

On tärkeää huomioida, että Suomessa sähköisille liikkumisvälineille on olemassa omat liikennevakuutus- ja lainsäädäntövaatimuksensa.