fbpx

Mercedes-Benzin DRIVE PILOT

Mercedes EQS SUV
Kuvalähde: mercedes-benz.fi

Mercedes-Benz on julkaissut uuden teknologian, joka mahdollistaa täydellisen kolmannen tason itsenäisyyden ajamisessa. Tämä teknologia kulkee nimellä ”DRIVE PILOT” ja se tulee saataville Mercedes-Benzin ajoneuvoissa vuoden 2023 aikana.

DRIVE PILOT mahdollistaa ajoneuvon hallitsevan kaikkia ajo- ja pysähtymistoimintoja, mutta kuljettajan täytyy silti olla valmiina ottamaan ohjat käsiinsä tarvittaessa. Tämä takaa ajoturvallisuuden ja helpottaa kuljettajan työtä, sillä ajoneuvo huolehtii esimerkiksi kaistanvaihdoista ja nopeuden säädöstä.

Tämä uusi teknologia on merkittävä askel kohti täydellistä itsenäistä ajamista ja se on tärkeää kilpailukyvylle automaattiautoalalla. Mercedes-Benz uskoo, että DRIVE PILOT parantaa ajoturvallisuutta ja tekee ajamisesta entistä mukavampaa ja stressittömämpää.

DRIVE PILOT on jo esitelty S-sarjan sedan-mallissa, ja se tulee saataville myös muissa malleissa vuoden 2023 aikana. Tämä teknologia on osa Mercedes-Benzin visiota täydellisestä itsenäisestä ajamisesta ja yritys tavoittelee olla johtavia toimijoita tällä alalla.

Tulevaisuudessa DRIVE PILOT tulee tarjoamaan entistä enemmän ominaisuuksia, kuten esimerkiksi automaattisen pysäköinnin ja jopa itsenäisen ajamisen kaupunkialueilla. Mercedes-Benz uskoo, että tämä teknologia tulee muuttamaan ajamista merkittävästi ja tekemään siitä entistä mukavampaa ja turvallisempaa.

Mercedes-Benzin DRIVE PILOT on merkittävä askel kohti täydellistä itsenäistä ajamista ja se on varmasti kiinnostava teknologia niille, jotka haluavat parantaa ajokokemustaan.

DRIVE PILOT on yhteensopiva monenlaisten tietoliikennejärjestelmien kanssa, kuten esimerkiksi Wifi- ja 4G-verkkojen kanssa. Tämä mahdollistaa ajoneuvon reaaliaikaisen yhteyden muihin ajoneuvoihin ja liikenteenohjausjärjestelmiin. Näin ajoneuvo pystyy esimerkiksi välttämään ruuhkat ja valitsemaan optimaalisen reitin matkan aikana.

DRIVE PILOT on myös varustettu monilla turvaominaisuuksilla, jotka varmistavat ajoturvallisuuden. Esimerkiksi ajoneuvo pystyy havaitsemaan liikkuvia ja paikallaan olevia esineitä sekä ihmisiä ja reagoimaan niihin tarvittaessa. Lisäksi ajoneuvolla on käytössään kaistanpitoavustin, joka varmistaa, että ajoneuvo pysyy oikeassa kaistassa.

Mercedes-Benz on panostanut voimakkaasti tähän uuteen teknologiaan ja on yhteistyössä useiden yritysten kanssa varmistaakseen, että DRIVE PILOT on mahdollisimman täydellinen ja turvallinen. Yritys on myös investoinut voimakkaasti tietoturvaan varmistaakseen, että ajoneuvon ja kuljettajan tiedot ovat suojattuja.

DRIVE PILOT on merkittävä askel kohti täydellistä itsenäistä ajamista ja se on varmasti kiinnostava teknologia niille, jotka haluavat parantaa ajokokemustaan. Mercedes-Benz uskoo, että tämä teknologia tulee muuttamaan ajamista merkittävästi ja tekemään siitä entistä mukavampaa ja turvallisempaa. Ajoneuvonvalmistaja on ilmoittanut, että DRIVE PILOT tulee saataville ensimmäisten joukossa Yhdysvalloissa vuoden 2023 aikana.

Tutustu täältä parhaisiin Mercedes Benz sähköautoihin.